Espaitec destaca la importància de geolocalitzar, segmentar i assenyalar les empreses de base tecnològica de Castelló

21/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Parc Científic i Tecnològic i de la Universitat Jaume I (Espaitec), ha presentat dilluns 18 de novembre de 2019 el projecte del Mapa Tecnològic de la província de Castelló. L'acte ha estat presentat per Juan Antonio Bertolín, gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i Director de Espaitec, i Lidia Vidal, tècnica del projecte. També han participat Mónica Leiva, representant a Trencadís de Sempre i Interleva Contract, i Josep Antoni Nebot, gerent de Heliotec.

Durant la presentació del projecte del Mapa Tecnològic s'ha destacat l'absència d'un mapa empresarial tecnològic provincial i la importància de geolocalizar, segmentar i assenyalar les empreses provincials de base tecnològica, sent un projecte en constant evolució i desenvolupament. També s'ha pogut conèixer les diferents fases de les quals consta el projecte, destacant que actualment es troba en una fase exploratòria i de validació de resultats, en la qual han participat un total de 14 empreses provincials; per a passar més tard a la següent fase de presentació de resultats on es pretén ampliar a 40 empreses prèviament seleccionades.

Per a la caracterització de les empreses tecnològiques de la província s'han utilitzat indicadors d'innovació (KPIs) a través d'un qüestionari previ enviat a les empreses participants. En aquesta primera fase han participat empreses de diversos municipis de la comarca de la Plana Baixa: Vall d'Uixó, Nules, Vilavella, Alqueríes i Vila-real. En la següent fase s'ampliarà el camp d'estudi a les altres comarques de la província de Castelló, tenint com a horitzó aconseguir geogràficament la província de Nord a Sud i d'Est a Oest. També s'inclouran en la següent fase a les 51 empreses vinculades a l'ecosistema Espaitec.

El projecte del Mapa Tecnològic de la província de Castelló està finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a través del conveni de col·laboració entre aquesta institució i la Fundació General de la Universitat Jaume I, Fundació de la Comunitat Valenciana per a impulsar la transferència del coneixement i la tecnologia entre universitat i empresa, i donar suport a l'emprenedoria innovadora.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions