L’UJI celebra el Dia Nacional de la Química

18/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’alumnat i el professorat de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I ha celebrat avui divendres 15 de novembre el Dia Nacional de la Química amb motiu dia de Sant Albert el Gran, patró dels químics.

Els actes d’aquesta jornada s’han iniciat amb la intervenció de la directora de l’ESTCE, Amelia Simó, i el vicedirector del Grau en Química, Mario Llusar, que han presentat la conferència titulada «Taula periòdica i sostenibilitat» impartida pel doctor Santiago Luis Lafuente, catedràtic de Química Orgànica de l’UJI.

Santiago Luis ha començat la seua exposició justificant el títol de la ponència perquè enguany es compleixen 150 anys des que Mendeleyev va fer amb la Taula periòdica el primer intent de racionalitzar la matèria, i perquè la química ha de treballar per la sostenibilitat i donar solucions. El professor Luis ha posat l’exemple del protagonisme de la química en la dràstica reducció, en només 17 anys, de la superfície del forat d’ozó gràcies a la substitució dels clorofluorocarbonis (CFC) per altres substàncies sostenibles. Seguidament ha repassat la taula periòdica i els elements que més impacte tenen en el medi ambient i el planeta, incidint en els avantatges i inconvenients del seu ús i ha conclòs que l’economia ha de ser circular. Finalment ha marcat el camí a seguir per la química. «S’han de trobar materials  per millorar les formes d’obtenir energia, qualsevol cosa que es faça en aquest sentit, per xicoteta que siga, és molt» ha destacat.

La jornada, organitzada per l’UJI en col·laboració amb l’il·lustre Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana (ICOQCV), ha continuat amb una cerimònia religiosa «pels companys químics finats» en la Parròquia del Salvador de Castelló i ha conclòs amb un dinar de confraternització.

Fotonotícia

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions