Montoro assegura que «innovació, innovació i innovació» és l'única recepta perquè el sector ceràmic de Castelló mantinga el seu lideratge El president de ATC va clausurar el XV Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic que ha reunit a més de dos centenars d'experts i professionals a la FUE-UJI

11/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El president de l'associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, assegura que la «principal lliçó obtinguda d'aquesta cita congressual és la gran importància de la innovació per a garantir el futur de la indústria ceràmica. No tenim una altra alternativa que innovar i, a més, en un grau molt fort i molt més ràpid que ho fem ara». De fet, va subratllar que «innovació, innovació i innovació» és l'única recepta perquè el sector ceràmic castellonenc mantinga el seu actual lideratge.

Montoro va realitzar aquestes declaracions en la clausura del XV Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, una cita que ha obtingut «un gran èxit» per la seua elevada participació, en haver reunit en les instal·lacions de la FUE-UJI a més de 200 experts i tècnics de la indústria ceràmica; però sobretot perquè l'interessant i variat programa desenvolupat, i que, sota l'epígraf El tècnic i la transformació digital, ha estat compost per 15 conferències i dues taules de diàleg, «ha deixat clar que el tècnic ha d'estar en el centre del procés de transformació digital que està vivint la indústria».

En aquest sentit, Montoro, que va estar acompanyat en la clausura pel diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet; va assegurar que el tècnic «ha de liderar aquests canvis» i que ha de ser «plenament conscient d'aquests canvis, per això des de ATC difonem molta informació en aquest sentit. Els tècnics han de formar-se en les noves tecnologies i potenciar-les perquè s'implanten en les seues empreses. No cal tenir més pors als canvis que els propis de la novetat i hem de tractar aquesta situació com una oportunitat, perquè no cal competir amb els robots, sinó que tots hem d'aprendre a ser el cap. Hem d'aprendre a liderar els canvis, amb una visió humana amb un humanisme digital».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions