Onze instituts de la província de Castelló participen en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat del curs 2018-2019

15/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 14 equips provinents d’11 centres de secundària de la província de Castelló s’han inscrit en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Universitat Jaume I amb la col·laboració de la Federació Escola Valenciana.

Els centres que participaran en l’edició d’aquest curs son: IES Benigasló (1 equip), IES Matilde Salvador (2 equips), IES Jérica-Viver  (1 equip), Ágora Lledó International School (1 equip), IES Betxí (1 equip), IES Álvaro Falomir (2 equips), IES Alto Palancia (1 equip), IES Benassal (1 equip), IES Politècnic (2 equips), IES Botànic Cavanilles (1 equip) i IES Honori Garcia (1 equip).

La competició tindrà lloc del 5 al 7 de febrer de 2019, en l’edifici de l’Escola de Doctorat i Consell Social, i el tema de debat serà «Calen les fronteres entre països?». Cada equip està format per entre dos i cinc estudiants i un professor o professora que farà de capità. L’equip guanyador participarà en la final de la Lliga de Debat d’Educació Secundària de les Universitats de la Xarxa Vives en representació de l’UJI, que tindrà lloc del 3 al 5 d’abril a la Universitat Abat Oliva de Barcelona.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants d’ESO i batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els i les estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions