Alumnat d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural de l’UJI estudia els horts com a eina educativa

08/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’alumnat de l’assignatura «Regs i Drenatges» de l’últim curs del Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, impartida per la professora Leonor Hernández, ha col·laborat al llarg del semestre amb diversos centres de Castelló que utilitzen els horts educatius com a eina formativa, amb el propòsit d’implantar el pròxim curs acadèmic un hort educatiu en alguna de les parcel·les de l’UJI perquè l’estudiantat dels graus en Mestre/a d’Infantil i Primària puga realitzar-hi pràctiques docents.

Durant el mes de setembre l’alumnat va visitar la parcel·la de reg del Taller de Formació Professional en l’especialitat de Jardineria, Viverisme i Horticultura Ecològica de Cáritas Diocesana Segorbe-Castellón (Taller CFO) i l’hort escolar del CEIP Castàlia. Posteriorment, l’alumnat ha treballat distribuïts en sis «empreses» que han dissenyat diverses propostes per a implantar el pròxim curs acadèmic un hort educatiu a l’UJI que permeta familiaritzar-se a l’estudiantat dels graus en Mestre/a amb el seu ús com eina docent, a més d’afavorir una interacció multidisciplinària entre l’alumnat dels tres graus.

Aquesta experiència s’emmarca dins del Projecte d’Innovació Educativa (GIE Huertos Educativos), coordinat per Leonor Hernández, que promou l’ús d’horts educatius com a eina d’aprenentatge col·laboratiu multidisciplinària i també del SPIE E2SR, coordinat per Luis Cabedo, que treballa les competències associades amb la responsabilitat social universitària en la docència en graus d’enginyeria mitjançant l’aprenentatge-servei.

Després del treball realitzat durant el trimestre, l’alumnat ha presentat els resultats en una jornada sobre horts educatius, que ha comptat amb la participació de diferents col·laboradors, com l’alumnat i professorat del Taller CFO, de l’IES Bovalar (FP Bàsica en Agrojardineria i Composicions Florals de la família professional agrària); CEIP Castàlia, Associació de Veïns de Segon Molí, a més de la direcció del Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Salvador Antonio Roselló Ripollés, i personal tècnic col·laborador com Salvador Torró, Rosa Mondragó, Pablo Giménez, Isabel Giménez i Pilar Troncho. La jornada ha estat valorada molt positivament pels assistents perquè, a més a més, s’hi han plantejat futures col·laboracions entre l’àmbit acadèmic i els centres formatius i empreses.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions