ARU llança el projecte «Euroconexión» per a donar a conèixer la realitat de la Unió Europea La iniciativa es realitza en col·laboració amb l'Oficina Espanyola de Premsa en el Parlament Europeu

26/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya (ARU), de la qual forma part Vox UJI Ràdio, ha engegat el projecte «Euroconexión» una iniciativa en col·laboració amb l'Oficina Espanyola de Premsa del Parlament Europeu que pretén acostar la realitat de la Unió Europea i les seues institucions als joves universitaris i per extensió a tota la comunitat universitària. 

En el projecte, que finalitzarà el maig de 2019, s'han implicat un total de 15 universitats els estudiants de les quals elaboraran mensualment peces radiofòniques on abordaran diferents temes relacionats amb l'actualitat de la Unió Europea i entrevistaran a eurodiputats, així com a experts en qüestions europees. 

«Euroconexión» també contempla la realització de taules redones i programes en directe des del Parlament Europeu al llarg del curs acadèmic. Les peces realitzades s'emetran en les emissores associades d’ARU, així com en RNE. En concret, el primer programa que s'emetrà en Radio 3 serà el diumenge 25 de novembre i inclourà diverses entrevistes a eurodiputats i eurodiputades com Pilar del Castillo (PP), Javier Nart (Ciutadans), Jonás Fernández (PSOE), Ernest Urtasun (Iniciativa per Catalunya els Verds), Xavier Benito (Podemos) i Izaskun Bilbao (PNB). El nou codi europeu de comunicacions electròniques, el Brexit, les eleccions de 2019, el canvi climàtic i el problema dels residus de plàstics són alguns dels temes que s'aborden en les entrevistes. 

Vox UJI Ràdio començarà a emetre les peces cada dimecres d’11.30 a 12 hores a partir del pròxim 28 de novembre.

Les universitats que participen en el projecte són: UNED, Universidad de Sevilla, Universidad Complutense de Madrid, Universitat d'Alacant, Universidad Europea de Madrid, Universidad d'Extremadura, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Miguel Hernández, Universidad Católica de Murcia, Universidad de Salamanca, Universidad de Saragossa, Universidad Europea del Atlántico, Universidad de Navarra i Universitat Jaume I.

«Euroconexión» i la plataforma estavezvoto.eu són accions impulsades des de l'Oficina Espanyola de Premsa del Parlament Europeu per a acostar les institucions europees als joves i animar al vot de cara a les pròximes eleccions de 2019. 

L'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya és la primera associació que agrupa professionals que desenvolupen la seua activitat en 31 emissores universitàries espanyoles amb l'objectiu de potenciar la cooperació, interacció i la coproducció de programes educatius i formatius així com de nous formats radiofònics.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions