El professor de l’UJI Santiago Posteguillo guanya el premi Planeta L’escriptor aconsegueix el guardó amb major dotació de la literatura en castellà amb l’obra «Yo, Julia»

23/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Santiago Posteguillo en l'entrega del premi premi-planeta-posteguillo santiago-planeta

    Fotografia: Planetadelibros

L’escriptor i professor de Filologia Anglesa de la Universitat Jaume I, Santiago Posteguillo, ha guanyat el premi Planeta, dotat amb 601.000 euros, amb l’obra titulada Yo, Julia, una novel·la ambientada entre els segles II i III després de Crist en la que relata la història de l’emperadriu romana Julia Domna i el seu ascens fulgurant en un món d’homes que lluiten pel poder polític.  Personatge històric que va ser esposa i mare d’emperador, Julia Domna va assolir el títol d’augusta i va influir en diverses de les decisions del seu marit i del seu fill, que van comptar amb ella per a la gestió de l'Imperi.

Santiago Posteguillo va estudiar literatura creativa als Estats Units i lingüística, anàlisi del discurs i traducció al Regne Unit. De 2006 a 2009 va publicar la seua trilogia Africanus, sobre Escipió i Anníbal, mereixedora de grans elogis per part dels experts. Santiago Posteguillo ha sigut premiat per la Setmana de Novel·la Històrica de Cartagena, va obtenir el Premi a les Lletres de la Generalitat Valenciana en 2010 i va ser guardonat amb el Premi Barcino de Novel·la Històrica de Barcelona en 2014. Ha publicat també La noche en que Frankenstein leyó el Quijote i La sangre de los libros, dues imaginatives obres de relats sobre la història de la literatura. 

Amb la seua trilogia de Trajà, Posteguillo (Escriptor Valencià de l'Any 2015) ha continuat rebent elogis per la seua narrativa històrica. A Los asesinos del emperador va seguir Circo Máximo, i amb La legión perdida, la seua obra més ambiciosa i espectacular, tanca aquesta reeixida trilogia que ha captivat desenes de milers de lectors.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions