El professor de l’UJI Fernando de Vicente publica una monografia d’actualitat sobre el ciberassetjament en el treball

06/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor de l’Àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social i director acadèmic de l’Espai Jurídic d’Estudis Laborals de la Universitat Jaume I de Castelló, Fernando de Vicente Pachés, ha publicat una interessant monografia sobre el controvertit Ciberacoso en el trabajo. La publicació de l’editorial Atelier Libros Jurídicos recull el treball d’investigació realitzat per l’investigador sobre aquest tema.

El ciberassetjament sorgeix com a conseqüència d'una inadequada utilització de les tecnologies de la informació i comunicació -Internet, les xarxes socials i la telefonia mòbil- presents de manera tan important i freqüent en les relacions personals i, cada vegada més, en l'àmbit de les relacions de treball. El fenomen del ciberassetjament en el treball -qualificat de risc psicosocial emergent- ha de ser afrontat des de la tutela preventiva a fi que no prolifere en les organitzacions productives i evitar danys a la salut del personal empleat, garantint així un ambient de treball sa i segur.

En aquest llibre s'exposen les manifestacions més comunes de ciberassetjament que es produeixen en les relacions laborals i es realitzen unes interessants reflexions i propostes entorn del que ha de ser un model de protocol d'actuació i prevenció del ciberassetjament en el treball, atesa la seua creixent transcendència i conflictivitat actual, corroborada en la incipient doctrina judicial originada en relació amb aquest fenomen.

Estem davant d'un tema d'enorme actualitat, summament complex, multidisciplinari, analitzat des d'un enfocament -normatiu, doctrinal, jurisprudencial- eminentment pràctic i que no havia estat tractat fins ara de manera global i en profunditat des de la perspectiva jurídica laboral, d'aquí l'interès d'aquesta monografia. En definitiva, un llibre que convida a reflexionar sobre la repercussió del ciberassetjament en el treball i la resposta del dret per a fer-li front en el marc de les relacions laborals i la societat actual globalitzada del present segle.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions