L'Espai Jurídic d'Estudis Laborals de l’UJI celebra el III Curs sobre les pràctiques universitàries

07/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Espai Jurídic d'Estudis Laborals de la Universitat Jaume I ha organitzat el III Curs sobre les pràctiques universitàries que ha comptat amb la participació dels ponents M.ª Isabel Beas, Jaime Clemente, Fernando de Vicente i Raquel Martín-Pozuelo, que van informar i van resoldre els dubtes dels alumnes sobre els seus drets, deures i oportunitats a l'hora de sol·licitar tant pràctiques com beques. El seminari va comptar també amb la col·laboració especial de dues exalumnes que van explicar la seua experiència des d'una perspectiva més propera a l'alumnat. 

El primer dia va tenir com a objectiu presentar les diferents modalitats de pràctiques (curriculars, extracurriculars i externes), el seu funcionament i remuneracions, així com establir amb els alumnes un primer contacte amb el món laboral. A més, es va dedicar a aconsellar i preparar els estudiants per a la seua sol·licitud de pràctiques, així com per a tenir èxit en les seues entrevistes. «Les pràctiques són una assignatura més de la carrera; per tant, impliquen un aspecte didàctic i d'aprenentatge per part de l'alumne», ha explicat Jaime Clemente, titulat en Dret i responsable de les accions formatives de l'Espai Jurídic d'Estudis Laborals. Per a finalitzar la primera sessió d'aquest curs, van ser les exalumnes Irina Parra i Beatriz Silvia Sánchez les que van presidir la taula redona on van parlar des d'una perspectiva personal a prop de la seua experiència com a estudiants de pràctiques a l'estranger. El seu objectiu va ser animar els alumnes a presentar les seues sol·licituds per a completar la seua formació a l'estranger i obrir-se portes en l'àmbit internacional. 

El segon dia es va dedicar a l'exposició dels programes d'intercanvi internacional com ara Erasmus+ Pràctiques, pràctiques en països empobrits, MAEC… A més, també van proposar informació sobre el programa de beques per a titulats, així com les propostes per la FUE, entitat que treballa braç a braç amb la Universitat Jaume I. Raquel Martín-Pozuelo, criminòloga i innovadora en el seu àmbit professional gràcies a les oportunitats de formació de postgrau que ofereix l’UJI, va explicar el seu cas personal i va encoratjar els alumnes a investigar més enllà de les possibilitats del seu grau per a créixer en l'àmbit personal i en el professional. 

Per la seua banda, el professor Fernando de Vicente Pachés, va afirmar que «volem arribar als estudiants de totes les titulacions, no sols als de Dret i Jurídiques» i va convidar els alumnes a aprofitar l'oferta de formació i xarrades que proposa l'Espai Jurídic d'Estudis Laborals per a tots els àmbits.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions