Sala Caligari tanca la sisena temporada amb recerques d'alumnes de Comunicació Audiovisual i Publicitat

04/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Sala Caligari sala-caligari Caligari_alumnos

    Foto: Antonio Loriguillo

L'estudiant de Comunicació Audiovisual, Lledó Morales, i els estudiants de Publicitat i Relacions Públiques Carlos García i Alejandro Gisbert, han tancat la sisena temporada de la Sala Caligari, dedicada a «L'autor i els límits del seu dir», amb uns treballs sobre els directors Eduardo Casanova (Pieles, 2017), Steven Moffat (Doctor Who, 2005-2017) i Wes Anderson (Moonrise Kingdom, 2012).

Sala Caligari es presenta, des dels seus inicis en 2015, com un espai de pensament i reflexió sobre cinema, sèries i fotografia animat pel grup de recerca ÍTACA-UJI que lidera Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Cada temporada, amb lògica semestral i periodicitat quinzenal, consta de nou sessions de dues hores cadascuna i d'accés gratuït per als assistents, que poden participar en un debat obert. 

Aquesta temporada l’estudiantat dels graus en Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Periodisme de la Universitat Jaume I ha pogut gaudir de conferències-seminari de diferents professors del Departament de Ciències de la Comunicació sobre el complex concepte de l'autoria a propòsit de les obres de Stanley Kubrick, Alejandro Amenábar, Nacho Vigalondo, Hayao Miyazaki, Henri Cartier-Bresson, Brian de Palma i Serguéi Eisenstein. 

Sala Caligari ha abordat temes com ara la bellesa, la llum, la mitologia o la construcció del personatge, que permeten creuar diferents disciplines d'interès per als tres graus. D'aquesta manera, Sala Caligari, una activitat que està reconeguda amb un crèdit de lliure configuració, suposa i fa possible un lloc d'assaig, recerca i diàleg fora de les aules que promou la innovació educativa i resulta estimulant tant per a alumnes com per a professors.

Síntesi visual de la 6a temporada: L'autor i els límits del seu dir

Síntesi visual de la 5a temporada: Què és l'autor?

Síntesi visual d'anteriors temporades

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions