panoramica UJI

La Jaume I de Castelló es converteix en la universitat d'Espanya que obté els millors resultats en les proves del MIR 

04/06/2018 | SCP

La Universitat Jaume I de Castelló és la universitat d'Espanya que ha aconseguit els millors resultats en les proves d'accés a Metge Intern Resident (MIR) de 2018, segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat. 

Dels 72 estudiants del Grau en Medicina de la universitat castellonenca que s'han presentat a l'examen MIR, 61 han aconseguit plaça, la qual cosa suposa un 84,72%. A més, l’UJI és la tercera universitat quant al nombre d'aprovats en el MIR, ja que 71 dels 72 alumnes examinats han superat la nota de tall, el que suposa una taxa d'aprovats del 98,6%. 

Cal destacar que es tracta de la primera promoció de graduats en Medicina de la universitat pública de Castelló i que un dels seus alumnes, José Antonio Sorolla Romero, ha obtingut la 19a millor qualificació en la prova de MIR de 2018.

El degà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, Rafael Ballester, ha mostrat la seua satisfacció pels excel·lents resultats que ha obtingut aquesta primera promoció, que col·loca l’UJI en primer lloc a escala nacional, «sobretot tenint en compte que aquests estudis van nàixer en la pitjor època, en plena crisi i amb molta escassetat de recursos». Ballester ha explicat que aquests resultats es deuen a diversos factors: a l'excel·lent nivell dels estudiants; al treball ingent que ha realitzat tot el cos de professorat, liderat pels vicedegans Conrado Martínez i Ferran Martínez; als professionals sanitaris, que han ajudat molt en la formació pràctica, i al suport de l'equip rectoral. 

El degà també ha aprofitat per a reivindicar més recursos per a la FCS. «La Generalitat Valenciana ha de ser conscient que mereix la pena apostar per aquesta facultat i per aquests estudis. Hem fet molt amb molt pocs recursos i necessitem més finançament per a poder-ho sostenir, per a finalitzar l'edifici de la facultat i per a poder dotar-nos dels recursos humans imprescindibles». 

En total, dels 13.241 estudiants que s'han presentat a l'examen MIR 2018, 11.289 han superat la nota de tall (85,3%) i 6.513 han aconseguit una plaça per a començar el seu camí com a residents (49,1%).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16