La Mesa de Responsabilitat Social de Castelló reforça les competències laborals de 72 persones aturades Mig centenar de grans empreses i pimes que desenvolupen la seua activitat en la província participen en la quarta edició del Networking coordinat per set entitats socials

04/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 72 persones aturades han participat en el Networking organitzat per la Mesa de Responsabilitat Social de Castelló, de la qual forma part la Universitat Jaume I, celebrat el 31 de maig de 2018 a l'Hotel Luz. Mig centenar d'empreses (multinacionals, grans empreses i pimes) han participat en aquest Networking que aconsegueix ja la seua quarta edició. Es tracta d'una cita que naix del compromís voluntari de la Mesa de la RSC de Castelló per a realitzar una activitat conjunta i solidària en matèria d'inserció laboral.

Les persones aturades han completat un intens itinerari planificat que els ha permès participar en set accions d'orientació laboral (entrevistes on defensen el seu currículum i tallers formatius) en cinc hores. Aturats de llarga durada, immigrants, persones amb discapacitat, joves aturats i persones d'ètnia gitana han defensat les seues capacitats laborals i compartit inquietuds professionals amb els tècnics per a generar oportunitats d'ocupació. La selecció dels perfils (atenent les propostes presentades per les empreses) l'han dut a terme les set entitats socials de la Mesa que compten amb servei d'ocupació: Fundació Síndrome de Down Castelló, ASPAS Castelló, Patim, Cáritas Diocesana Segorbe Castelló, COCEMFE Castelló, Fundació Secretariat Gitano i Creu Roja, aquesta última en el marc del projecte «Repte social empresarial: aliances per a la inserció laboral». Fundació Globalis ha col·laborat en l'organització.

«L'objectiu no és un altre que facilitar el contacte entre ambdues parts; donar a conèixer potencials ofertes de treball i facilitar un assessorament que a moltes persones aturades els permetrà activar la cerca d'ocupació, però també creiem que s'han trencat molts estereotips sobre les capacitats reals i la motivació de les persones que atenem en les entitats socials», asseguren des de l'organització. Un 25% de les firmes presents no formen part de la Mesa però han acceptat la invitació de participar en aquesta trobada. En l'edició anterior cinc persones van aconseguir un lloc de treball abans de finalitzar l'any.

En els tallers formatius s'han abordat aspectes bàsics per a millorar les competències en el mercat laboral actual: des d'identificar fortaleses personals, afermar la confiança o mantenir una actitud proactiva en la cerca d'ocupació fins a altres sobre el currículum per competències o la importància de valorar què necessiten tant l'empresa com la persona que forma part del seu equip professional per a aconseguir un compromís que vaja més enllà de l'àmbit estrictament laboral. 

Algunes de les persones amb discapacitat auditiva han comptat amb el suport d'una intèrpret de llengua de signes, així com amb «sistemes FM» per a millorar la seua audició.

La Mesa de Responsabilitat Social de Castelló naix en 2008 i en l'actualitat agrupa més de quaranta grans empreses, pimes i microempreses, associacions professionals, entitats públiques i ONG que treballen en la província de Castelló.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions