La doctora honoris causa per l’UJI Maria Vallet rep el premi Rei Jaume I d’Investigació Bàsica

11/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La científica i doctora honoris causa per la Universitat Jaume I Maria Vallet ha sigut guardonada amb el premi Rei Jaume I 2018 d’Investigació Bàsica pels seus treballs pioners en el camp dels materials ceràmics amb aplicacions biomèdiques, particularment en la regeneració del teixit ossi.

María Vallet és catedràtica de Química Inorgànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid des de 1990, on lidera el grup de recerca de Biomaterials Intel·ligents. Vallet ha realitzat una extensa tasca investigadora, marcada per un enfocament multidisciplinari, i ha dirigit nombrosos projectes d’investigació nacionals i internacionals. Així, ha investigat en la Universitat Joseph Fourier de Grenoble i ha sigut professora convidada en l’Institut de Materials Inorgànics de Tsukuba al Japó i en la Universitat d'Estocolm. A més, és la científica espanyola més citada en el camp de ciència de materials al llarg de les últimes dècades. 

En la 30a edició dels premis Rei Jaume I, dotats amb 100.000 euros cadascun, també s’ha reconegut la tasca de Xavier Freixas en economia, Dolores Corella en investigació mèdica, Íñigo J. Losada Rodríguez en medi ambient, Ramón Martínez-Máñez en noves tecnologies i Enrique Silla Vidal com a emprenedor. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions