La Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI acull una intervenció de cirurgia ginecològica model cadàver realitzada per primera vegada en streaming Professors de l’UJI realitzen l'operació retransmesa en directe davant els més de 400 especialistes assistents al XI Congrés d'Endoscòpia Ginecològica que se celebra a Vigo

18/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els professors de la Universitat Jaume I Antoni Llueca i Juan Gilabert Estellés han realitzat una intervenció model cadàver que ha sigut retransmesa en directe en streaming en l’XI Congrés d'Endoscòpia Ginecològica de la Secció d'Endoscòpia de la SEGO (Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia) que se celebra els dies 14 i 15 de juny de 2018 a Vigo. A més, les maniobres realitzades en l'operació, s'han reproduït simultàniament en una pacient en l'Hospital de Vigo. 

La Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló ha sigut elegida com a referent en laparoscòpia per a la realització per primera vegada en directe d'aquest tipus de cirurgia davant un auditori que reuneix més de 400 especialistes en cirurgia ginecològica.

La intervenció realitzada pels doctors Llueca i Gilabert, i en la qual també ha participat el Dr. Gilabert Aguilar, ha consistit en una dissecció anatòmica de la pelvis realitzant les maniobres quirúrgiques apropiades amb la finalitat d'extirpar qualsevol tipus de tumoració pèlvica i, a continuació, s’han realitzat les maniobres d'exploració i abordatge de l'abdomen superior que es realitzen de forma habitual en la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica (UMCOAP) de l'Hospital General de Castelló per a poder valorar i quantificar la carcinomatosi abdominal. 

El congrés analitza la situació actual de l'endoscòpia ginecològica i destaca el gran impacte que té la laparoscòpia en el tractament quirúrgic de la pràctica totalitat de patologies en ginecologia (patologia benigna i maligna d'úter i annexos-ovaris i trompes uterines, patologia del sòl pèlvic, malformacions, seqüela d'infeccions, dolor pèlvic) i la histeroscòpia per a tractament de la patologia intrauterina, pòlips, miomes, malformacions, sagnats anormals i esterilitat. 

Antoni Llueca és director de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica (UMCOAP) de l'Hospital General Universitari de Castelló, professor del Departament de Medicina de l’UJI i director del Màster en Ginecologia Oncològica de la Jaume I. Juan Gilabert Estellés és director de la Unitat de Ginecologia Laparoscòpica de l'Hospital General Universitari de València, i director de l'Escola Europea d'Endoscòpia Ginecològica E.G.E.S. Juan Gilabert Aguilar és cap de servei de l'Hospital Arnau de Vilanova (València) i director del Màster Avançat de Cirurgia Endoscòpica Ginecològica i Pèlvica de l'UJI.

 

 

 

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions