Alumnat del Grau en Dret de l’UJI assisteix a una xarrada sobre mediació

21/05/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Amb motiu de la Setmana de la Mediació, que està tenint lloc a Espanya, entre els dies 14 i 18 de maig, membres de l'associació In València Mediació (IVMED), i de la Federació per a la Mediació de la Comunitat Valenciana (FEPAMED-CV), han oferit una xarrada sobre mediació a alumnat del Grau en Dret de la Universitat Jaume I. L'activitat s'ha englobat dins de l'assignatura Conflicte, Negociació i Mediació impartida pel professor Javier Julve, del Departament de Psicologia Evolutiva Educativa, Social i Metodologia, i ha comptat amb la participació d'Esther Jovani i Rosa Albero, mediadores pertanyents a l'IVMED.

Els i les alumnes han pogut comprovar de primera mà, i per les experiències compartides i comentades, en tots els àmbits jurídics i socials, que el procediment de mediació pot donar-se tant de forma extrajudicial, com preventiva o intrajudicial, una vegada iniciat el plet, i en general, de forma complementària al procediment judicial. Amb aquests actes, es pot comprovar com tant en l'àmbit legislatiu, com en l'institucional, la regulació i la introducció de la mediació en tots els àmbits (ja siga civil, familiar, mercantil, laboral, administratiu, comunitari i penal, etc.) està en ple desenvolupament i creixement dins de la societat espanyola i en tots els seus àmbits institucionals. 

La mediació, com a mètode complementari de solució de conflictes, és cada vegada més reconeguda i emprada tant per juristes com per altres perfils professionals (psicòlegs, treballadors socials, pedagogs) i s'ha convertit en un nou nínxol laboral molt interessant per als futurs professionals de l'àrea. En aquest sentit, un nou suport a la mediació ha arribat des del Govern Valencià que està tramitant la Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana, que crearà el marc jurídic necessari per a desenvolupar i impulsar els procediments de mediació que es desenvolupen en l'àmbit autonòmic i fomentar, així, l'accés de la ciutadania a aquest mètode extrajudicial de solució de conflictes. 

Per als alumnes del Grau en Dret, aquesta xarrada ha sigut molt clarificadora, ja que ha suposat conèixer de primera mà l'aplicació pràctica de les directrius i premisses que s'han plantejat al llarg del semestre en l'assignatura de Conflicte, Negociació i Mediació.

Dins d'aquest curs, els alumnes també han assistit a altres xarrades, com ara la impartida per la inspectora de policia Rosana Gallardo, sotsdirectora de la Càtedra de Mediació Policial de la Universitat Jaume I de Castelló; o la que va oferir el president de l'Audiència Provincial de Castelló, José Manuel Marco, sobre la Unitat de Mediació Intrajudicial de l'audiència.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions