La 21a edició del Congrés Internacional de Turisme posa en valor els espais rurals a l’interior de Castelló

07/05/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  congres-internacional-turisme XXV_Congres_Turisme_18DLL012_in

    FOTO: Damián LLorens

La Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l'Agència Valenciana de Turisme, la Diputació Provincial de Castelló i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, ha inaugurat el XXI Congrés Internacional de Turisme: «Turisme i desenvolupament als espais rurals d'interior». El congrés té lloc els dies 25 i 26 d'abril de 2018 a l’edifici de l'Escola de Doctorat, Consell Social i Postgrau.

La inauguració del congrés ha estat presidida pel rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, qui ha recordat la importància del sector turístic en la província de Castelló. «Es tracta d’un congrés que sempre acapara l’atenció i on es reuneixen especialistes, universitaris i professionals amb la intenció d’aportar al sector turístic, un sector econòmic importantíssim per al nostre territori», ha assenyalat el rector.

Climent ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el president de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Rafael Benavent; el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner; José Luis Breva, president del Consell Social de l’UJI; José Luis Wagner, cap de l’àrea de Competitivitat Turística de l’Agència Valenciana de Turisme, i el director del congrés i catedràtic de la Universitat Jaume I, Diego López Olivares.

López Olivares ha recordat als professionals i estudiants de Turisme assistents, que «si el turisme no aporta a la societat, no serveix per a res». A més, ha insistit en l’oportunitat que ofereixen les noves tecnologies per a frenar la despoblació de les zones d’interior amb un gran patrimoni cultural, històric i paisatgístic que ha de revalorar-se «recuperant les emocions i experiències dels territoris».

El representant en l’acte de l’Agència Valenciana de Turisme, José Luis Wagner, ha remarcat la importància del congrés, al qual «hem donat suport des que va començar fa 21 anys» i afirma que és imprescindible per a la salvaguarda dels recursos naturals de la zona, en especial amb el tema escollit aquest any: els espais rurals d’interior. A més, el president de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Rafael Benavent ha agraït que, malgrat els esforços necessaris, el Congrés Internacional de Turisme continue en marxa des de fa 21 anys.

A continuació, la catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en turisme d’interior Gemma Cànoves, ha estat l'encarregada d’impartir la ponència inaugural titulada «Turisme d'interior a Espanya: persones i territoris resilients». Cànoves ha convidat els assistents a repensar el concepte de turisme d’interior, posant èmfasi en la importància del binomi territori-persona, perquè ha explicat que cal cuidar les persones que «a la fi, són les faran valdre el territori». La catedràtica de la UAB ha recordat que «el turisme representa el 12% del PIB d'Espanya, i això no es pot obviar, i no sols és el turisme de costa, sinó el conjunt», remarcant la conjunció de tots els tipus de turisme.

Al llarg de les jornades s'abordaran temes molt variats en diverses conferències i taules redones. L'impacte del turisme d'escenaris de guerra en destinacions rurals, l'economia del bé comú i el seu reflex en iniciatives turístiques i la influència de les TIC en el comportament del consumidor són algunes entre les moltes temàtiques del congrés.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions