El Reclam celebra la seua 25 edició amb més de 50 representacions en 12 municipis

31/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I celebra aquesta tardor la 25 edició de la mostra d'arts escèniques Reclam amb una ambiciosa i variada programació del més alt nivell que inclou més de 50 representacions. En l'edició de 2017, que se celebrarà del 2 de novembre al 3 de desembre, participaran les poblacions d'Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, Orpesa, la Vall d'Uixó, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs.

Per a la celebració d'aquest 25 aniversari, el Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de l'UJI -al costat dels ajuntaments participants, la Fundació Caixa Castelló i la Diputació de Castelló- ha realitzat un esforç especial per a tenir la millor programació i oferir creacions del més alt nivell en diferents formats i per a tots els públics.

El vicerector de Cultura de l’UJI, Wenceslao Rambla, ha explicat en la presentació del Reclam, que «aquesta mostra s'ha convertit en un espai de trobada que té com a objectiu acostar la creació escènica al públic i fer-nos reflexionar de forma crítica sobre molts temes d'actualitat social». Rambla ha expressat el desig de tots els presents que el Reclam puga complir altres 25 anys i ha agraït expressament la labor que du a terme el director del certamen, Toni Valesa, i tot el seu equip. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, també ha agraït el treball que realitza la universitat en apostar per la cultura en majúscules i ha destacat que l'ajuntament ha ampliat la seua col·laboració en aquest certamen. El gerent de la Fundació Caixa Castelló, Alberto Araújo, també ha manifestat que és una satisfacció per a aquesta entitat poder col·laborar en el Reclam i el regidor de Cultura de Vila-real, Eduardo Pérez, ha assegurat que «si no existira el Reclam caldria inventar-ho».

Per la seua banda, Toni Valesa ha detallat que la inauguració oficial de la mostra serà el 3 de novembre amb l'espectacle Resaca de Il Maquinario Teatro, en el Paranimf de l’UJI, i finalitzarà el 3 de desembre en el Teatre Municipal Benicàssim amb l'espectacle de circ Rhümia, de la companyia Rhum & cia. A més, el públic castellonenc podrà gaudir de la dansa de Sol Picó (recent Premi Nacional de Dansa), de Marcos Vargas & Chloé Brûle o d'Alicia Soto; el millor i l'últim de companyies que ja són tot un referent com Yllana, Chévere i Titzina Teatre; un recital poètic musical amb els textos de Mario Benedetti i Sergio Peris-Mencheta; un espectacle homenatge a Miguel Hernández; l'adaptació teatral de l'obra De algún tiempo a esta parte de Max Aub; Ana Fernández amb El lunar de Lady Chatterly; la música d'Eugeni Muriel, La Trocamba Matanusca o Los hijos de la montaña, i molt més. 

Destacar que el Teatre Principal s'ha volgut bolcar amb el 25 aniversari del Reclam i, per primera vegada, inclourà tres dels seus muntatges en la programació: In memoriam, la lleva del biberó de la Kompanyia Lliure, el dissabte 4 de novembre; Un tret al cap, de Sala Beckett, el dissabte 18 de novembre i Oskara, de Kukai Dantza, el dissabte 2 de desembre. 

El Reclam s'ha convertit en aquests anys en un espai de trobada que té com a objectiu acostar la creació escènica al públic, programant continguts que incideixen en temes d'actualitat social que es viuen en el dia a dia.

Tota la informació sobre el Reclam, programació i horaris en www.reclam.uji.es

Fotografies

Programa en pdf

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions