L'UJI col·labora en la primera app policial que avaluarà la percepció de seguretat en la ciutat de Castelló

30/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha col·laborat en el desenvolupament d'una pionera app policial que ha posat en marxa l'Ajuntament de Castelló, a través de la Policia Local, per a avaluar la percepció de seguretat de la ciutat per districtes, afavorir la participació ciutadana i valorar el treball policial.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat aquesta nova aplicació per a mòbils juntament amb el catedràtic de l'UJI Joaquín Huerta; el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo; i l'intendent general de la Policia Local, José Luis Carque. Huerta ha assenyalat que «es tracta d'una plataforma participativa que permetrà conèixer la sensació de seguretat que té la població i, al mateix temps, facilitarà l'actuació policial en els àmbits en què hi haja una major demanda ciutadana».

Aquesta nova eina, que es preveu entre en fase de proves a la fi d'enguany per a estar operativa en 2018, forma part del model preventiu de policia comunitària i de resolució de problemes avalat per la investigació científica a través de la Càtedra Eurocop de Prevenció del Delicte de l'UJI.

La nova aplicació comptarà amb diferents apartats que permetran des de respondre a enquestes plantejades per la Policia Local de Castelló a avaluar o prioritzar una llista de problemes en un barri o ajudar a donar visibilitat als problemes que puguen sorgir en una zona i resoldre'ls. D'aquesta manera, la ciutadania podrà traslladar quins són els principals del seu barri des del punt de vista de la seguretat ciutadana, la convivència i la seguretat viària.

A més de presentar estadístiques i resultats sobre les qüestions plantejades, la nova app també permetrà visualitzar un mapa de la ciutat dividit per districtes en el qual es mostre la percepció de seguretat que té la ciutadania. L'aplicació només guarda dades per a les estadístiques: zona, sexe i edat. No guarda cap altra dada personal perquè les respostes siguen totalment anònimes.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions