La presentació del llibre «Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló» obri les II Jornades de Memòria Històrica a Benicarló

28/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La segona edició de les Jornades de Memòria Històrica s’inaugurarà amb la presentació del llibre Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló de l’autor Juan Luis Porcar Orihuela, el pròxim 29 de març de 2017 a la Biblioteca Pública Municipal Manel Garcia Grau de Benicarló.

La presentació de l’obra de Juan Luis Porcar serà l’inici d’un cicle de presentació de llibres de memòria històrica i estarà acompanyada de documentació relativa a la guerra civil i la repressió que va sofrir la població d’aquesta localitat del Baix Maestrat.

L'autor analitza en aquesta obra com es va organitzar la maquinària repressiva del règim a la província de Castelló, l'organització del sistema judicial i carcerari i com s'articula una repressió sistemàtica i indiscriminada sobre els vençuts. El llibre, editat per Publicacions de la Universitat Jaume I, proporciona a més una investigació quantitativa i una relació nominal actualitzada de les víctimes mortals, com a resposta a les legítimes necessitats d'informació i localització per part dels seus familiars.

Un país en gris i en negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló és el resultat de prop de 10 anys de treball realitzat per Juan Luis Porcar, que inclou la consulta d’arxius i nombroses entrevistes a diferents testimonis de la història de la província de Castelló. 

Aquestes jornades s’emmarquen dins del cicle «Memòria i Història» i enguany se centraran en el vuitantè aniversari dels primers bombardejos sobre Benicarló en la guerra civil, documentats el 1937.  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions