Isonomia clausura el projecte «Apunta’t al bon rotllo» amb tallers als IES de la Vall d'Uixó L'activitat ha finalitzat amb 11 tallers en tres IES de la Vall d'Uixó

15/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, ha programat 11 tallers en els IES Honori Garcia, Botànic Cavanilles i Benigasló en el marc del programa «Apunta't al bon rotllo».

«Apunta't al bon rotllo» és un programa que té com a objectiu potenciar el desenvolupament d'altres maneres alternatives de relacionar-se sexualment i afectivament, que s'aparten dels models violents, actuant directament en un dels col·lectius on s'ha produït un major augment de les conductes sexistes i les actituds possessives o violentes: adolescents de 12 a 16 anys. 

El projecte, a més dels tallers per a l'alumnat, ha inclòs capacitació dirigida a la resta d'agents que componen la comunitat educativa: professorat i famílies. Des d'un marc coeducatiu, s'han aportat claus perquè, tant el professorat com les famílies, puguen contribuir a la prevenció primària de la violència contra les dones i la promoció dels bons tractes, i disminuir la probabilitat de patir violència física, psíquica o sexual i impedir l'aparició d'aquestes.

La Fundació Isonomia ha acostat aquest projecte socioeducatiu a vuit centres d'educació secundària de municipis de la província de Castelló, integrants de la Xarxa de Municipis de la Fundació, intervenint amb un total de 606 adolescents (302 xiques i 304 xics).

Més informació i materials

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions