L’UJI consciencia sobre la importància d’una adequada nutrició en el Dia de les Universitats Saludables La universitat participa en la campanya conjunta d'àmbit nacional de la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables

10/10/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha celebrat el 7 d’octubre el Dia de les Universitats Saludables conjuntament amb la resta d’universitats de la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS). En aquesta ocasió, les universitats han apostat per conscienciar sobre la importància d’una adequada nutrició i hidratació, a més de donar a conèixer la xarxa. Amb aquesta finalitat, a l’UJI s’han distribuït cartells i s’ha repartit fullets informatius a les diferents facultats i centres.

La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), constituïda l'any 2008, està formada per més de 30 universitats, dos ministeris (el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport,), la conferència de rectors (CRUE) i nou estructures de salut pública de les comunitats autònomes, tenint com a fonament la incorporació de la promoció de la salut en l'àmbit universitari, donant suport i evidenciant aquest com a entorn promotor de la salut.

El 7 d'octubre de l'any 2009 es va realitzar la declaració de Pamplona. Per aquest motiu, se celebra en aquesta data el Dia de les Universitats Saludables. Les universitats espanyoles celebren enguany la seua primera campanya conjunta emmarcada dins de la REUS. L'objectiu d'aquesta campanya és visibilitzar el treball que estan realitzant les universitats espanyoles en promoció de la salut.

Una universitat saludable és aquella que incorpora la promoció de la salut en el seu projecte educatiu i laboral, amb la finalitat de potenciar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida dels que hi estudien o treballen i, a més, formar-los amb la finalitat que actuen com a models o promotors de conductes saludables amb les seues famílies, en els seus futurs entorns laborals i en la societat en general.

Diversos estudis sobre hàbits i comportaments dels joves que repercuteixen directament en la seua salut posen de manifest la necessitat d'intervenir amb polítiques de salut concretes en aquesta etapa de la vida. La universitat en si constitueix un espai d'especial interès per a la formació dels universitaris, l'enfortiment com a persones i la creació de futurs professionals per la seua repercussió en la societat en general. Per aquest motiu, des de la Xarxa consideren necessari implementar-hi accions per a promoure hàbits de vida saludables, així com oferir formació en valors en el mateix sentit.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions