L'associació cultural l’Aljama distingeix l’UJI en els seus nomenaments de la Magdalena 2016

15/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'associació cultural l'Aljama ha volgut premiar a la Universitat Jaume I de Castelló l'any del seu 25è aniversari en considerar que es tracta d'una institució «de cabdal importància en la nostra ciutat, tant per la seua extraordinària labor com pel seu paper fonamental en el desenvolupament i creixement de Castelló en les últimes dècades». Per aquests motius, en el marc de nomenaments de la Magdalena 2016, l’Aljama distingirà l’UJI amb el nomenament d’«Adelantat 2016». El lliurament oficial del nomenament ha tingut lloc el 13 de febrer, durant el transcurs d'un sopar de gala.

Amb aquesta decisió, l'Aljama vol reconèixer la gran labor acadèmica i investigadora de l’UJI, així com el seu paper com a dinamitzador social i cultural. Gràcies a la universitat pública de la ciutat, s'han format generacions de castellonencs. La seua intensa tasca de recerca, així com la seua implicació amb la societat i la seua programació cultural, són altres característiques de gran valor de l’UJI.

Des de l'associació destaquen com en les seues primeres dècades de funcionament, la Universitat ha sigut clau en l'esdevenir de Castelló, tant en el plànol econòmic com a urbanístic. «Milers d'estudiants de tota la geografia espanyola i de l'estranger han viscut o passat per la nostra ciutat gràcies a l’UJI que, a més, ha projectat Castelló al món com a ambaixadora de la nostra terra en l'àmbit nacional i internacional», assenyalen. 

L'Aljama és una associació cultural i festiva de Castelló que participa activament en la Festes de la Magdalena, ja que són els responsables d'escenificar a la jueria medieval castellonenca, i completen així la representació de la trilogia de cultures de l'edat mitjana de la ciutat. L'associació participa també en altres festes, desfilades i esdeveniments medievals.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions