Els equips F2E i Càtedra BP-UJI repeteixen podi en la segona edició de Marató ECOseries La ECOMarató està orientada a fomentar la maximització del rendiment de l'energia en la conducció

04/06/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'equip de la Càtedra BP-UJI i el de la Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana (f2e) van finalitzar en segona i tercera posició respectivament en la Marató ECOsèries 2015, competició dirigida a fomentar un model de conducció eficient, que es va disputar en el Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana. 

La competició va reunir a Xest a un total d'11 equips i a 40 pilots que, en un temps de tres hores estipulat per l'organització, tenien com a objectiu fer la major quantitat de voltes possible de manera regular i amb una quantitat limitada de combustible. Tal com va assenyalar José Luís Gandia, gerent de la F2E, «un dels aspectes més complicats de la competició és ser regular en la conducció perquè els pilots no coneixen el temps de cada volta fins que no la completen. Des de l'equip F2E-Càtedra BP-UJI teníem clar que la regularitat seria clau en aquesta edició de la Marató».

Els equips F2E i Càtedra BP-UJI, que van ser els tercers finalistes de la primera edició de la Marató ECOsèries de 2014, van aconseguir la segona i tercera posició després de completar un total de 65 voltes. Així, va destacar la destresa dels pilots en conducció eficient, que van evitar ser penalitzats en maximitzar l'ús del combustible del que disposaven. José Luís Gandia va apuntar que «estem molt satisfets amb els resultats finals de la competició i amb el funcionament dels equips, l'absència de contratemps ha permès que se seguira l'estratègia marcada amb bon ritme de carrera i amb un consum molt reduït», i va afegir «els entrenaments previs ens van fer prendre consciència de la importància de la comunicació i estratègia de l'equip durant les tres hores que dura la carrera».

La competició va ser punt de trobada per a eficiència energètica, innovació tecnològica, sostenibilitat i esport, «amb l'objectiu de fomentar un model de conducció eficient, adquirir pràctiques sostenibles al volant que permeten no gastar combustible de manera innecessària i que suposen una reducció de les emissions de CO2», va afegir Gandia.

Sobre la Fundació f2e
La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions