La segona edició de Global Game Jam Castelló tanca les seues portes amb la creació de tres videojocs en 48 hores

30/01/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La segona edició de Global Game Jam Castelló ha tancat les seues portes després de 48 hores de treball en les quals 18 participants o jammers han realitzat tres videojocs de gran qualitat. Moltes emocions han sorgit en aquestes hores, abundants moments de riures i alguns pocs moments de tensió a causa del treball a contrarellotge.

L'esdeveniment, organitzat per DevelUp, associació de desenvolupament de videojocs de la Universitat Jaume I, amb la col·laboració d’Espaitec, l’UJI i Catness Game Studios, arrancava divendres passat 23 de gener a la vesprada, quan es desvetllava el tema secret de l'edició 2015 sobre el qual havien de desenvolupar-se tots els videojocs: «What do we do now?» (Què fem ara?). Des de l'organització i els participants s'ha destacat el treball en equip i el bon ambient que ha regnat en l'edifici d'Espaitec 2 durant els tres dies, ja que els diferents grups han col·laborat entre si. Molts dels assistents han dormit entre dues i tres hores durant tot el cap de setmana, i així i tot, han estat actius i motivats en veure el que s'aconsegueix amb el treball en equip.

Malgrat haver rebut menys participants que en l'edició anterior, enguany es destaca l'originalitat i la qualitat dels videojocs. Molts dels participants arribaven amb poca experiència en el desenvolupament de videojocs i així i tot, gràcies a la cooperació entre la resta de participants i la motivació, han aconseguit aprendre i realitzar grans treballs treballant en equip. Disseny conceptual, programació, modelatge, art o música són algunes de les àrees de treball en les quals s'han dividit tots els grups per a poder treballar més eficientment en equip, encara que tots han aconseguit aprendre tots els passos del desenvolupament d'un videojoc.

Els tres videojocs que s'han creat són: «MASS», «Random Game» i «__». Aquests jocs es troben disponibles per a descarregar de forma gratuïta en la web de la Global Game Jam (http://globalgamejam.org/2015/jam-sites/castellon-game-jam/games).

El videojoc «MASS» consisteix a guiar a un equip de fràgils i inconscients maniquïns perquè escapen de «Crazy Labs». Tots ells esperen a moure's a través de les ordres del jugador per a saber què deuen fer. Durant el camí, han d'evitar nombrosos perills, com fulles, llançaflames, pèndols i monstres genèticament modificats. El mínim toc amb qualsevol d'aquests obstacles fa que els maniquïns caiguen i entorpisquen a la resta de l'equip.

D’altra banda, «Random Game» està compost per una sèrie de minijocs aleatoris i extremadament divertits que es repeteixen una vegada i una altra fins guanyar o perdre el joc.

Finalment, «__» és un joc de plataformes amb puzles dissenyat per a ser completat usant diferents habilitats. Aquestes habilitats (com el moviment, el salt, el cop de puny…) són desbloquejades en el moment en el qual es necessiten i estan assignades a la primera tecla que s'use en aqueix moment, fet que converteix al jugador en el responsable dels controls del joc (cosa que normalment ve en un tutorial, o en les instruccions).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions