L'Associació de Ràdios Universitàries presenta la seua quarta publicació investigadora i els resultats del projecte Semillas de Ciència La Universitat Jaume I participa en l'assemblea anual en el marc de la celebració del 40 aniversari de Ràdio UNED

21/11/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Assemblea ARU aru aru

    La trobada ha reunit als responsables de les emissores de ràdio universitàries d'Espanya, | FOTO: VOX UJI

L'Associació de Ràdios Universitàries, de la qual forma part la Universitat Jaume I, ha celebrat la seua quarta assemblea en el marc del 40 aniversari de Ràdio UNED, durant els dies 18 i 19 de novembre de 2014. La trobada, que ha reunit als responsables de les emissores de ràdio universitàries d'Espanya, ha servit per fer balanç de les activitats de l'Associació de la qual formen part més de 20 emissores universitàries i plantejar propers projectes conjunts.

Durant l'assemblea, el president d’ARU, Miguel Ángel Ortiz, que ha estat l'encarregat de repassar l'Informe de l'Associació, ha destacat que “amb aquesta edició s'evidencia la consolidació d'aquesta xarxa de treball que va començar a funcioar al novembre de 2011. Són quatre anys de treball en comú i amb resultats destacats no només en l'àmbit nacional sinó també internacional amb presència de l'associació a Llatinoamèrica i Europa”.

D'altra banda, durant la clausura de l'assemblea s'ha procedit a la presentació dels resultats obtinguts en el projecte interuniversitari Semillas de Ciència. A l'acte ha assistit Pere Alavedra, President de la Comissió de Comunicació de la CRUE (CdCUE), qui ha destacat la labor de les emissores universitàries en la tasca d'apropar la realitat de les institucions acadèmiques a la ciutadania.

El projecte Semillas de Ciència que ha comptat amb el finançament de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia, ha involucrat en la producció i emissió de continguts divulgatius 19 emissores de la ARU i les ràdios universitàries d'Argentina a través de l'Associació de Ràdio d'Universitats Nacionals (ARUNA), el seu president Aldo Rotman ha subratllat la importància de realitzar projectes de coproducció entre ambdues associacions per a apropar les realitats de dos països que ara estan més a prop. Un altre dels resultats del projecte ha estat la publicació del llibre Les Ràdios Universitàries a Amèrica i Europa, que pretén ser un manual complet sobre els inicis, el desenvolupament i l'estat actual de les emissores en més de 10 països de tots dos continents, en un any en el qual es compleixen 90 anys de la primera emissora universitària del món, Radio Universitat Nacional de la Plata (Argentina) i 40 anys de la primera emissora universitària espanyola, Radio UNED.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions