La Universitat Jaume I i la Fundació Vodafone col·laboren per a avançar en el seu model de campus universitari accessible Aquesta col·laboració permetrà l'adquisició i instal·lació de dos bucles d'inducció magnètica

22/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i el director general de la Fundació Vodafone Espanya, Santiago Moreno, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per a realitzar diferents accions que facilitaran l'accés i integració dels estudiants amb discapacitat gràcies a l'adquisició de diversos recursos tecnològics i sistemes de suport que reforcen el procés d'ensenyament/aprenentatge.

La col·laboració de la Fundació Vodafone permetrà l'adquisició i instal·lació d'una sèrie d'equips tecnològics: dos bucles d'inducció magnètica per a l'Aula Magna de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i la sala d'actes Alfons el Magnànim de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; un equip informàtic amb programari específic per a persones amb pèrdua visual severa que es destinarà a la realització de treballs i exàmens i l'actualització de programari específic per a persones amb discapacitat visual. 

La Universitat Jaume I va ser una de les primeres universitats a plasmar explícitament en els seus estatuts el compromís institucional amb el col·lectiu de persones amb discapacitat i necessitats educatives especials. Aquest compromís s'executa des del Programa d'Atenció a la Diversitat, que actualment treballa amb més de 350 estudiants amb diferents discapacitats (la tipologia majoritària és la discapacitat física, seguida per les malalties cròniques i les discapacitats sensorials visual i auditiva), amb el seu professorat (aproximadament 550 persones), amb responsables de centres d'educació secundària i amb més de 3.000 persones que participen anualment en les accions de sensibilització.

La Fundació Vodafone Espanya és una institució sense ànim de lucre que contribueix a l'impuls de la innovació i la utilització de les TIC per a millorar la qualitat de vida de les persones i, especialment dels col·lectius vulnerables. Desenvolupa projectes d'innovació tecnològica que faciliten la vida a persones dependents, majors i malalts crònics. Promou programes de formació i accessibilitat amb diverses universitats espanyoles dirigits a la recerca en TIC, l'excel·lència docent i la integració dels alumnes amb discapacitat. Altres objectius són la difusió de les telecomunicacions en la societat a través de publicacions, cursos i seminaris. 

Altres notícies:

L’UJI i FEAPS-CV desenvolupen un curs d’accessibilitat web per a persones amb discapacitat Intel·lectual

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions