El campus de la Universitat Jaume I se situa entre els 100 més sostenibles del món

En el rànquing, elaborat per la Universitat d'Indonèsia, han participat més de 300 universitats de 61 països
06/02/2014 | SCP

El campus de la Universitat Jaume I de Castelló es troba entre els 100 campus més sostenibles del món segons el UI GreenMetric World University Rànquing 2013 elaborat per la Universitat d'Indonèsia i en el qual s'avalua el compromís de les universitats amb el medi ambient.

La Universitat Jaume I ocupa el lloc 95 de la classificació liderada per la Universitat de Nottingham i és la cinquena universitat espanyola de les 14 que apareixen en el rànquing, entre les quals hi ha la Universitat d'Alcalá, la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat de Barcelona o la Universitat Politècnica de València. 

El UI GreenMetric World University Rànquing proporciona dades sobre les condicions i polítiques mediambientals d'universitats de tot el món a partir d'informació proporcionada pels centres entre els quals s'inclouen la grandària i ubicació del campus, la població, l'espai destinat a zones verdes, l'ús de l'energia i l'aigua, el transport, el reciclatge o la formació en temes mediambientals. D'aquesta manera, les universitats són avaluades mitjançant 41 indicadors agrupats en sis àmbits: entorn i infraestructures, energia i canvi climàtic, residus, aigua, transport i educació. 

L'objectiu d'aquesta iniciativa, en la qual han participat més de 300 universitats de 61 països, és promoure els esforços per a la sostenibilitat de les universitats i fomentar l'ús d'aparells d'energia eficient, la conservació d'aigua i energia mitjançant eines eco-technic i impulsar l'ús de mitjans de transport sostenibles. 

Dins de les diferents actuacions que l’UJI ha dut a terme per tal d’estalviar energia destaca la instal·lació de sensors de presència a les aules, la substitució de màquines de climatització en els diferents edificis per altres amb un menor consum o la desconnexió de l’enllumenat dels vials públics del campus a partir de certa hora. Pel que fa a la conservació d’aigua cal destacar la instal·lació de griferia amb temporitzador en tot el campus, la qual cosa pot estalviar fins a un 10% d’aigua. Així mateix, en l’àmbit del transport, l’UJI compta amb un Pla de mobilitat sostenible que promou l’ús del transport públic, l'ús racional del vehicle privat i fomenta la mobilitat en bicicleta i a peu.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16