Lliurament del V Premi IDT-Fundació Cooperatives de Castelló als millors treballs sobre transport

18/12/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Premi IDT dret-maritim premi-idt

    Eugenio Olmedo Peralta, de la Universitat de Màlaga, i Raquel Amandi Rendueles, de la Universitat d'Oviedo, han sigut els premiats. | FOTO: ANTONIO PRADAS

L'Institut Universitari de Dret del Transport (IDT) de la Universitat Jaume I va celebrar el passat 16 de desembre un seminari sobre «Qüestions actuals del dret marítim» sota l'organització de la catedràtica de Dret Mercantil i directora en funcions de l'IDT María Victoria Petit i el patrocini de BP Oil. En el marc d'aquest seminari, va tenir lloc l'acte de lliurament del V Premi IDT-Fundació Cooperatives de la província de Castelló al millor article doctrinal i monografia en matèria de transport, l'objectiu del qual és motivar la recerca en els àmbits relacionats amb el transport en les seues diferents modalitats (terrestre, marítim, aeri i multimodal).

Vicent Climent Jordà, rector de l'UJI; Enrique Barreda Badal, de la Fundació Cooperatives de la província de Castelló, i María Victoria Petit van lliurar els dos premis de recerca: a la millor monografia i al millor article doctrinal en matèria de transport. En aquesta cinquena edició, el jurat, compost per especialistes de reconegut prestigi en l'àmbit del dret del transport, ha resolt adjudicar el premi a la millor monografia al doctor Eugenio Olmedo Peralta, de la Universitat de Màlaga, i el premi al millor article doctrinal a Raquel Amandi Rendueles, de la Universitat d'Oviedo.

Durant el seminari es van analitzar algunes qüestions d'interès en matèria de dret marítim com ara assegurances obligatòries en l'àmbit marítim, transport marítim internacional de mercaderies, transport marítim i competència, navegació d'esport i navegació mercantil i contractes de creuer turístic. Aquests assumptes  guarden un interès manifest per a la ciutat de Castelló, el port de la qual contribueix de manera notable al desenvolupament econòmic de la província, ja que no només s'empra per l'embarcament i desembarcament de mercaderies, sinó que acull també embarcacions d'esbarjo i, recentment, es perfila com a port d'escala per a creuers turístics. A més, la conveniència i oportunitat de celebrar un fòrum d'aquestes característiques queda palesa si es té en compte que el sector del transport representa al voltant del 7% del PIB i que el seu paper és fonamental a l'hora de millorar la balança comercial d'Espanya.

La jornada va comptar amb la participació dels principals especialistes en el sector. Els professors Stefano Zunarelli i Michele Comenale Pinto (catedràtics de Dret de la Navegació a Bolonya i Sàsser) i Luis Velasco San Pedro, Juan Luis Pulido i José Manuel Martín Osante (catedràtics de dret mercantil de les universitats de Valladolid, Cadis i el País Basc). Els experts van exposar les recents normes internacionals, comunitàries i nacionals, algunes encara no en vigor com ara el Projecte de Llei de Navegació Marítima i, en concret, els conflictes que se susciten quant a les assegurances obligatòries, les conferències i els consorcis marítims; la navegació esportiva o les Regles de Rotterdam per al transport de mercaderies.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions