La xarxa Europe Direct tria el Centre de Documentació Europea de l’UJI com a exemple de bones pràctiques

10/01/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Biblioteca UJI bones-practiques-cde biblioteca

    El CDE de l’UJI ha creat i lidera l'Arxiu Digital Espanya-Unió Europea. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

El Centre Documentació Europea (CDE) de la Biblioteca de la Universitat Jaume I ha sigut triat per la Comissió Europea com a exemple de bones pràctiques en l'informe anual de la xarxa Europe Direct, xarxa formada per tots els CDE de la Unió Europea situats en les universitats, així com per altres centres d'informació.

Un dels motius ha sigut que el CDE de l’UJI ha creat i lidera l'Arxiu Digital Espanya-Unió Europea (SEDAS), una comunitat dins del Repositori UJI que recull documents rellevants en tots els formats (text, imatge, àudio i video) sobre Espanya i la Unió Europea, actualment dispersos en els fons bibliogràfics de diverses institucions. També recull la producció intel·lectual de les universitats, principalment espanyoles, en la matèria.

SEDAS és un arxiu digital en el qual treballen 20 centres de documentació europea (CDE) de les universitats espanyoles, la representació de la Comissió Europea a Espanya, en col·laboració amb la Secretaria d'Estat per a la Unió Europea del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació. Al desembre de 2013, l'Arxiu Digital Espanya-Unió Europea ha complit un any i ha superat els 1.000 registres a text complet en accés obert.

Més informació: http://seda.uji.es i http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/25884

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions