Ciència UJI TV crea un vocabulari científic audiovisual explicat pel personal investigador de la Jaume I La nova categoria pretén facilitar l'aprenentatge del llenguatge científic

19/07/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El videoblog Ciència UJI TV, dedicat a la difusió de material audiovisual relacionat amb la Universitat Jaume I en matèria d'investigació, tecnologia i innovació, ha afegit una nova categoria en què s'engloben vídeos amb descripcions breus sobre diferents termes científics. Aquesta nova categoria pretén ser un vocabulari audiovisual que facilite i faça més amè l'aprenentatge del llenguatge científic.

Es tracta de gravacions de curta durada en què el personal investigador de l’UJI col·labora definint de manera clara i senzilla termes relacionats amb la seua àrea de coneixement. Les primeres d'aquestes píndoles de vocabulari científic aborden conceptes del camp de la química, com són estat de transició, proteïnes, promiscuïtat enzimàtica i catàlisi; de l'àmbit de la psicologia, com ara addicció i connectivitat funcional; i de l'àrea de la informàtica i les noves tecnologies, amb termes com mecatrònica o algoritme. Economia social i efecte sinèrgic completen les primeres peces de vocabulari científic que es poden veure ja en Ciència UJI TV i en el canal de l'UJI a YouTube.

El videoblog inclou 150 vídeos disponibles en espanyol, valencià i anglès. A fi de promoure-hi un accés global, tots els continguts de producció pròpia es troben subtitulats en anglès, la qual cosa ha afavorit que el 32% de les visites provinguen de països estrangers i el 15% de navegadors en anglès. A més, en una clara aposta per l'accessibilitat per a persones amb discapacitat, estan subtitulats en espanyol per a persones sordes i audiodescrits per a persones cegues. El videobloc ha rebut prop de 20.000 visites en l'últim curs, de les quals tan sols el 27,5% procedien de la ciutat de Castelló de la Plana, la qual cosa confirma el potencial del canal per a donar a conèixer fora el treball que es realitza al campus.

Ciència UJI TV es va posar en marxa al setembre del 2011 des de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), adscrita al Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI, i rep el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat. El projecte compta, així mateix, amb el patrocini de les empreses de Gimeno Servicios Facsa i Iproma.

Ciència UJI TV

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions