L'empresa castellonenca 3Dkits de desenvolupament de solucions per al món 3D s'uneix a Espaitec

25/07/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Impresores 3DKits espaitec-3DKits impresores-3D

    En el catàleg de productes desenvolupat per l'empresa, destaquen diversos models d'impressores 3D pensades per al món semiprofessional. | FOTO: VOX UJI

3Dkits, una companyia de desenvolupament de solucions centrada en el món 3D, s'ha unit a Espaitec, el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I. Aquesta empresa castellonenca ofereix un catàleg d'equips que donen solució als nous enfocaments del món de les impressions 3D, l'arribada al mercat de les quals  ha comportat un canvi de paradigma en la creació de peces i maquetes volumètriques a partir de dissenys fets per ordinador per a sectors com el del disseny industrial, l'arquitectura o la medicina, entre altres.

En aquesta línia, Roberto Barberá i José Cerisuelo, socis promotors de l'empresa 3Dkits, van identificar que el món 3D tenia moltes necessitats per cobrir i es van llançar a emprendre amb aquest projecte empresarial dedicat al desenvolupament de solucions centrades en el món 3D, amb especial atenció al disseny i fabricació d'impressores 3D úniques a nivell nacional, perquè no es tracten de màquines clonades o replicades, com les altres que hi ha al mercat.

En el catàleg de productes de desenvolupat per a l'empresa, destaquen diversos models d'impressores 3D pensades per al món semiprofessional. «Analitzant el mercat identifiquem dos mons prou allunyats i un nínxol per cobrir. D'una banda, tenim els afeccionats a les tecnologies que aposten per comprar les peces i fabricar la seua pròpia impressora 3D a casa. De l'altra, les impressores 3D professionals dedicades a sectors industrials. Nosaltres hem desenvolupat impressores 3D per a un públic semiprofessional, a un preu assequible i amb unes prestacions tècniques absolutament fiables», ha explicat Roberto Barberá, un dels socis promotors de la iniciativa.

Entre els avantatges que ofereixen les seues impressores 3D trobem en primer lloc un sistema d'arrossegament de fil 2x2 on les dues rodes traccionen, la qual cosa suposa una alimentació contínua del fil que fabrica la peça. Destaca també el fet de tenir capçals intercanviables, que doten la màquina de múltiples possibilitats, perquè la mateixa màquina pot ser impressora i fresadora segons el capçal utilitzat. A més, els productes desenvolupats per 3Dkits usen plaques electròniques d'altes prestacions que garanteixen el subministrament continu i el seu funcionament a 24 watts, que doten de major velocitat a la impressió.

L'empresa està treballant ara en el desenvolupament de dos nous productes. En primer lloc, un sistema modular de muntatge basat en peces estil mecano per a realitzar prototips de màquines. En segon, un projecte anomenat «Mecarduino fruit», de la conjunció entre mecànica i arduino, plataforma lliure per al desenvolupament de prototips electrònics interactius. Mecarduino és un kit dotat de mecànica, autòmat i programari perquè l'usuari final puga crear el seu propi robot i programar-lo.

Més informació: www.3dkits.es.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions