L’UJI s'uneix a l'Institut d'Investigació de Polítiques de Benestar Social

17/06/2013 | ALICIA ANDRÉS MARTÍNEZ
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Institut Universitari d’Investigació en Polítiques de Benestar Social polibienestar presentaciopolibienestar

    L'Institut és un referent a nivell nacional en recerca, innovació i tecnologia social a l'àmbit del turisme i la sanitat. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I s’ha incorporat a l'Institut Universitari d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibienestar), un grup de recerca interdisciplinària de la Universitat de València referent a Espanya en l'obtenció de projectes i fons europeus, especialitzat en recerca, innovació i tecnologia social, aplicats al turisme i a la sanitat.

La col·laboració amb Polibienestar s’ha iniciat amb el grup d’investigació d’alt rendiment de l’UJI IMK-Innovación en Marketing, un equip amb més de 20 anys d’experiència i set membres que s’incorpora així a la xarxa d’investigadors de Polibienestar de la qual ja formen part grups d’excel·lència de la Universitat de Burgos, la Universitat de Múrcia i la Politècnica de València.

L’acte de presentació de l’Institut ha comptat amb la presència de Miguel Ángel Moliner, vicerector de Planificació Estratègica, Qualitat i Comunicació; Rafael Benavent, president del Consell Social; Cristina Pauner, degana de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; Vicent Sales, diputat de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals de la Diputació de Castelló, i Jordi Garcés, director de Polibienestar.

Jordi Garcés ha explicat que «l’objectiu de Polibienestar és adscriure investigadors júniors i sèniors i fer d’aquest grup d’investigadors un equip d’excel·lència nacional i internacional que guanye posicions en el rànquing per a poder realitzar una investigació de qualitat i poder captar fons de finançament per a la investigació de la Comunitat Europea». Així mateix, ha posat en relleu que «el valor afegit de l’Institut és l’enfocament interdisciplinari, un factor clau per a aconseguir l’eficàcia en la investigació davant la complexitat dels fenòmens socials». En aquest sentit Garcés ha assenyalat que l’equip de Polibienestar està format actualment per 18 investigadors sèniors i vuit investigadors júniors de diferents àrees com ara Ciències Polítiques, Sociologia, Antropologia, Treball Social, Sociologia, Psicologia, Economia, Dret o Informàtica al qual s’afegiran altres àrees de coneixement que possibiliten treballar aquest enfocament interdisciplinari.

Per la seua part, Vicent Sales ha assenyalat que l’Institut i la seua filosofia col·laborativa quadren perfectament en el clúster de turisme i salut que s’està promovent des de la Diputació, un clúster en el qual «la universitat juga un element fonamental».

Finalment, Miguel Ángel Moliner ha destacat cinc aspectes fonamentals de l’Institut que li han portat a obtindre uns resultats molt positius fins al moment: la interdisciplinarietat, el fet que siga interuniversitari, la intersectorialitat, la repercussió social i les metodologies per a aconseguir fons de finançament.

Després de la presentació de l’Institut s’ha celebrat una jornada acadèmica sobre la col·laboració interdisciplinària en la universitat per tal de mostrar la seua repercussió positiva en el teixit empresarial i social més proper i per a obrir la possibilitat de noves vies de treball conjunt.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions