L’UJI renova el seu posicionament entre les 600 millors universitats del món segons el rànquing de Xangai

11/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló es troba en el tram 501-600 de les mil universitats millors del món segons l'Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2019, elaborat per la Jia Tong University de Xangai a partir de l'anàlisi de 20.000 institucions d'ensenyament superior i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós. La universitat pública de Castelló és una de les 17 universitats espanyoles que es troben entre les primeres 600 universitats del món i comparteix posicionament en el tram 501-600 amb les universitats de Santiago de Compostel·la, Politècnica de Madrid i Rovira i Virgili de Tarragona.

En total, Espanya ha situat 38 de les 71 universitats entre les 1.000 primeres del món. La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat que aquesta renovació «és un èxit col·lectiu» pel fet de poder estar en posicions tan destacades, especialment ateses les dimensions de la universitat de Castelló, que ha de competir amb altres universitats molt més grans i amb més recursos, i ha agraït i reconegut el treball de la comunitat universitària durant anys per a assolir aquest nivell. Així mateix, ha assenyalat que aquest reconeixement «ens estimula a continuar apostant per la recerca com un dels elements claus del nostre model com a universitat».

La classificació del rànquing ARWU té en compte indicadors de rendiment acadèmic o d’investigació, com ara el nombre d'egressats i personal del centre amb premis Nobel o medalles Fields, el nombre de publicacions en revistes internacionals de prestigi com Nature o Science; el nombre d'investigadors altament citats segons el llistat anual elaborat per Clarivate Analytics; els articles indexats per Science Citation Index-Expanded (SCIE) i Social Science Citation Index (SSCI) i el rendiment acadèmic per càpita d’una institució.

L’UJI destaca especialment en el nombre d’investigadors i investigadores altament citats seleccionats pel nombre total d’articles, així com en la ràtio per professorat de producció científica.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions