Espaitec incorpora una empresa d'energia renovable al Parc de l'UJI

12/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

CYE Energia és una comercialitzadora elèctrica que subministra energia cent per cent renovable.

El nombre de noves empreses instal·lades al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) continua creixent a bon ritme. CYE Energía, amb seu principal a València, acaba d'obrir delegació a Castelló en l'edifici Espaitec 2. Aquesta comercialitzadora energètica naix en 2013 després que, en plena situació de recessió econòmica global, el govern decidira eliminar les primes a les energies renovables. Els seus orígens van començar en la construcció de plantes fotovoltaiques, però l'empresa va haver de reinventar-se completament i va canviar el rumb de la seua activitat cap a la comercialització d'energia elèctrica.

En l'actualitat, l'empresa comercialitza energia cent per cent renovable i ofereix tot tipus de serveis relacionats amb l'estalvi i l'eficiència energètica, completant així un grup empresarial que ofereix construcció de plantes fotovoltaiques, producció d'energia, representació a productors que tinguen una instal·lació fotovoltaica o minieòlica davant l'operador de mercat OMIE i l'operador del sistema REE, i la comercialització d'energia renovable.

CYE Energía és una empresa que es dirigeix a tota mena de clients, des de particulars fins a negocis, pimes o gran indústria, oferint el subministrament elèctric, sempre acompanyat amb el paquet de serveis d'eficiència i estalvi energètic amb optimització de tarifa i potència, reducció d'energia reactiva, monitoratge de consums, o fins i tot construcció d'instal·lacions d'autoconsum.

Una de les seues tasques vitals és predir el consum que tindrà la seua cartera de clients, per a així poder enviar ordre de compra d'energia al mercat elèctric el més exacta possible, minimitzant possibles penalitzacions per desviaments, i cerciorant-se així que es produïsca i s'aboque l'energia necessària en el sistema elèctric.

El producte d'I+D que es durà a terme internament des de CYE Energía és el desenvolupament de tot el programari de gestió de la companyia, desenvolupant totes les aplicacions de la comercialització de forma interna per a tenir major control sobre els processos estratègics de l'activitat, com la compravenda d'energia en el mercat elèctric o la previsió de la demanda de la seua cartera de clients. Això els permet diferenciar-se de la resta de comercialitzadores de la seua grandària, ja que, en tenir el seu propi programari de gestió, els facilita traure al mercat nous productes personalitzats per a determinats sectors de clients o ampliar la seua cartera de serveis.

Des de CYE Energía destaquen que la vinculació a Espaitec és positiva, ja que d'aquesta manera tenen unes instal·lacions idònies per a poder dur a terme el desenvolupament del seu programari, així com la facilitat d'accés a un gran capital humà tecnològic i amb molt de talent, a més d'eines de gestió que puguen ajudar al seu projecte.

Accedeix al vídeo presentació de l'empresa: https://youtu.be/13_Y-cLfBFM

Accedeix a la web de l'empresa: http://www.cye-energia.com

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions