Jornades d'Imatge «Imaginària» La fotografia en el punt de mira

15/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 17 de novembre de 2018
Activitat: Jornades d'Imatge - Imaginària
Cicle: La fotografia en el punt de mira
Lloc: Llotja del Cànem (Carrer Colon, 22) Castelló de la Plana
Hora: a partir de les 10.30 hores
Entitat:  Universitat Jaume I 
Inscripció: l'entrada és lliure amb inscripció prèvia en el formulari, el correu sasc@uji.es o el telèfon 964 729119

Descripció: En una societat on la imatge s'ha fet omnipresent, on la comunicació visual suposa més del 95% del flux diari d'informació, i en la qual la major part dels seus membres s'han tornat «fotògrafs de l'instant» gràcies a les noves tecnologies i als dispositius mòbils, en una societat mitjançada per les xarxes socials i les plataformes digitals, és adequat de tant en tant parar-se i reflexionar sobre el present del medi fotogràfic per a totes aquelles persones que mantenen una relació professional o intensa amb aquest. Pensar on som i on voldríem ser.

«La fotografia en el punt de mira» és el títol amb el qual es presenta una nova edició d'Imaginària i les seues jornades d'imatge que tindran lloc dissabte 17 de novembre de 2018 a partir de les 10.30 hores en la Llotja del Cànem. En elles es pretén analitzar les oportunitats, fortaleses, debilitats i amenaces que la pràctica fotogràfica, com a generadora de productes i processos culturals té actualment, centrant-nos en l'espai territorial de la Comunitat Valenciana.

A través de grups de treball, es reflexionarà sobre la realitat actual del sector, les seues possibilitats i dificultats en allò que afecta la formació, pràctica, difusió i professionalització.

PROGRAMA

10.30 h Conferència: «Reflexions entorn de la legalitat de la fotografia artística», especial atenció als drets d'autor i els drets d'imatge.

Diana Cuartero Campoy. Advocada en exercici amb 25 anys de col·legiació, membre de l'AIPPI (Associació internacional per a la defensa de la propietat intel·lectual), sòcia fundadora del despatx DCC Propietat Intel·lectual especialitzat en propietat intel·lectual i industrial. Des de 2007 fins a 2017 presidenta de la secció d'advocats especialistes en propietat intel·lectual de l'ICAV, coautora de l'obra “Comentaris a la nova llei de propietat intel·lectual”, mandatària europea en l'EUIPO.

12.30 h Conferència: «La fotografia en el punt de mira. Reconstruïm itineraris professionals en el món de la imatge fixa».

Mónica Lozano. Professora titular de Proyectos y Teoría de la Fotografía en la Escuela de Arte de Múrcia. Professora convidada, conferenciant, visionadora de portafolis, jurat, editora gràfica, comissària d'exposicions i mentora especialitzada en l'àmbit fotogràfic.

16 h Constitució dels grups de treball

1.- Formació en el sector: Escoles de fotografia, ensenyança reglada i autoaprenentatge
2.- Difusió cultural: Agrupacions fotogràfiques, col·lectius fotogràfics i Internet
3.- Professionalització i promoció en el sector.
4.- Oferta i demanda cultural, clients i públics: Festivals, sales d'exposició i esdeveniments 

18 h Posada en comú, debat i conclusions

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions