Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 10/2023 (29 de novembre de 2023)

29/11/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell de Govern aprova la proposta de pressupost de 145 milions d'euros per a 2024 en un escenari d'austeritat i prudència financera
El Consell de Govern ha aprovat el projecte de pressupost de l'UJI per a l'any 2024 per un import de 145 milions d'euros. Aquest pressupost s'ha elaborat en una situació de gran incertesa per l'escenari d'austeritat en el pressupost autonòmic i en un context de prudència en la despesa derivat de l'absència d'un marc estable de finançament per a les universitats. 

El projecte de pressupost, ja que l'aprovació definitiva correspon al Consell Social, ascendeix a 145.207.000,00 euros (un 1,73% més que l'any anterior), dividit entre 132.332.595,78 euros dels ingressos i despeses no afectades (les que atenen el funcionament ordinari de la Universitat), i 12.874.404,22 € de les afectades (aquelles que compten amb un finançament específic per a la realització de projectes concrets).

El pressupost s'ha elaborat considerant el manteniment dels recursos per a universitats en el projecte de pressupost de la Generalitat Valenciana, que permet donar continuïtat als projectes i activitats, i executar les diverses accions previstes al Pla d’Acció de Govern de l’UJI, en un context de prudència en l'adquisició de nous compromisos de despesa derivat de l'absència d'un marc estable de finançament per a les universitats, i d'un escenari pressupostari d'austeritat en el pressupost autonòmic.

L'UJI continua reivindicant un pla pluriennal de finançament (PPF) del Sistema Universitari Públic Valencià (SUPV) que permeta planificar adequadament, en el que la compensació del creixement vegetatiu de les despeses ha de ser una premisa irrenunciable.

El projecte de pressupost aprovat continua amb la vinculació amb els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) i presenta un anàlisi amb perspectiva de gènere. També inclou les tarifes de cessió d'espais, equipament, activitats i cursos de la Universitat per a l’any 2024.

El Consell de Govern de l'UJI dona el vistiplau a la proposta de plans d’actuació de les entitats dependents per a 2024 
El Consell de Govern ha donat el vistiplau a la proposta de plans d’actuació per a 2024 de les entitats dependents de la Universitat Jaume I: la Fundació General de la Universitat Jaume I, la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, la Fundació Isonomia i la Fundació Germà Colón Domènech. Aquests plans d’actuació ara queden pendents d'aprovació per part del Consell Social i dels respectius patronats.

La Fundació General de la Universitat Jaume I preveu un pressupost per a 2024 de 705.234,41 euros. Aquest pressupost estarà destinat a cinc programes d'actuació: col·laboració en la gestió de beques i ajudes a l’estudiantat; suport a la gestió i promoció d’estudis de postgrau; desenvolupament d'accions de comunicació per a la promoció i difusió de l'activitat universitària; desenvolupament i gestió del programa «Escola d’Estiu de Xiquets i Xiquetes», i gestió del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec).  

D’altra banda, el pressupost de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa està previst en 1.974.200 euros. Per a 2024, el pla d’actuació de la FUE-UJI contempla activitats en cinc grans àrees de treball: promoció de projectes europeus i transferència de tecnologia; formació; pràctiques i programa Experience; congressos i jornades, i suport i serveis de la Fundació.

El pla d’actuació de la Fundació Isonomia per al pròxim any estableix una previsió d’ingressos de 176.067,85 euros. Durant aquest exercici, la Fundació desenvoluparà els seus objectius a través de projectes d’actuació centrats en la formació en matèria d’igualtat, igualtat en les organitzacions i interlocució social. 

Finalment, el pressupost previst per a la Fundació Germà Colón Domènech és de 4.000 euros. Les activitats que la Fundació té previst realitzar durant el 2024 se centren majoritàriament en la publicació de llibres i activitats de formació amb la realització de congressos, ponències, jornades, etc.  

L’UJI tanca la matrícula del curs 2023-2024 amb el 96,47% de les places de nou ingrés cobertes
La Universitat Jaume I ha tancat el procés de matrícula corresponent al curs 2023-2024 amb el 96,47% del total de les places de nou ingrés que oferia en els 34 graus cobertes i un total de 2.868 matriculats en primer curs, xifra que supera els 2.788 nous estudiants del curs anterior, en què el percentatge total d’ocupació va ser del 93,46%. Segons l’informe de matrícula, en primer curs, el 57,11% d’estudiants són dones i el 42,89% homes.

Per centres, destaca l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals que ha cobert el 99,25% de les places oferides en primer curs, mentre que la Facultat de Ciències de la Salut continua amb el 100%, la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques ha arribat al 94,25% i la Facultat de Ciències Humanes i Socials al 94,34%.

D’altra banda, la nota mitjana global d’admissió de la Universitat ha sigut de 9,359. Les titulacions amb la nota mitjana d’alumnat matriculat de nou ingrés més alta han sigut el Doble Grau en Administració d'Empreses i Dret (11,500) i el Grau en Criminologia i Seguretat (9,578) en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques;  els graus en Traducció i Interpretació (11,280) i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (10,472) en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; el Grau en Bioquímica i Biologia Molecular (11,573) i el Grau en Matemàtica Computacional (11,455) en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, i en la Facultat de Ciències de la Salut, els graus en Medicina (12,702) i en Infermeria (11,128).

Pel que fa al nombre total d’alumnat en estudis de grau en el present curs acadèmic, la matrícula és d’11.469 estudiants dels quals 6.627 són dones (57,78%) i 4.842 són homes (42,22%). Per procedència, el percentatge d’estudiantat de grau a l’UJI de fora de la Comunitat Valenciana és del 9,47%. Concretament, 1.086 estudiants tenen el seu domicili fora de la Comunitat, 7.201 el tenen a Castelló, el que representa el 62,79%, i 3.182 el tenen en la resta de la Comunitat Valenciana, el que suposa un 27,74% del total de matriculats. A més, del total d’estudiantat de grau matriculat, 1.030 procedeixen d’altres països.

L’informe de matrícula també inclou les dades de matrícula dels màsters universitaris, on el nombre de matriculats ha sigut de 1.453 estudiants, dels quals 1.000 són de nou ingrés, xifra superior a la del curs passat (924) amb la que s’ha aconseguit una cobertura del 75,36% del total de les places oferides en els 40 màsters. Per procedència, destaca que el 53,20% de l’estudiantat matriculat en màsters universitaris és de Castelló, el 29,90% de fora de la Comunitat Valenciana, i el 16,90% de la Comunitat.

Així, el nombre total d'estudiants de grau i màster a l'UJI se situa en els 12.922. 

El Consell de Govern és informat sobre la composició de la Comissió de Titulació Ampliada del Grau en Traducció i Interpretació
El Consell de Govern ha estat informat sobre la composició de la Comissió de Titulació Ampliada (CTA) del Grau en Traducció i Interpretació

El Consell de Govern és informat sobre la composició de la Comissió de Titulació Ampliada del Grau en Estudis Anglesos
El Consell de Govern és informat sobre la composició de la Comissió de Titulació Ampliada (CTA) del Grau en Estudis Anglesos

El Consell de Govern aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Humanitats
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Humanitats per adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Entre les modificacions realitzades, s’han actualitzat el caràcter obligatori de les mencions, la justificació del títol, la normativa de reconeixement i transferència de crèdits, els criteris d’accés i admissió o el cronograma d’implantació, entre altres apartats. 

El Consell de Govern aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Història i Patrimoni
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Història i Patrimoni per tal d’adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Algunes de les modificacions que s’han realitzat són la incorporació del requisit de llengües per a l’estudiantat procedent de països hispanoparlants, l’actualització de la normativa de reconeixement i transferència de crèdits, el reconeixement per assignatures cursades en el context de programes de mobilitat, o l’ampliació de la informació respecte a les activitats formatives amb docència en anglés, entre d’altres.

El Consell de Govern aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Entre les modificacions realitzades, s’han actualitzat els perfils d’egrés, els criteris d’accés i admissió, la descripció del pla d’estudis o el cronograma d’implantació, entre altres apartats.

L’UJI presenta al Consell de Govern l’informe de l’ANECA sobre la modificació del nom del títol de Grau en Màrqueting Digital i Analític
L’UJI ha presentat al Consell de Govern l’informe de l’ANECA amb els aspectes a modificar per a obtenir l’informe favorable del nou títol de Grau en Màrqueting Digital i Analític.

En resposta a l’informe s’ha acordat modificar la denominació del títol i eliminar Digital i Analític.

L’UJI presenta al Consell de Govern l’informe de l’ANECA sobre la modificació del nom del títol de Grau en Estudis Internacionals d’Economia i Empresa/Bachelor in International Business Economics
L’UJI ha presentat al Consell de Govern l’informe de l’ANECA amb els aspectes a modificar per a obtenir l’informe favorable del nou títol de Grau en Estudis Internacionals d’Economia i Empresa/Bachelor in International Business Economics. En concret, i a suggerència de l’avaluador, es modifica la denominació en espanyol per Graduado o Graduada en Economía y Empresa Internacionales/Bachelor in International Business Economics por la Universitat Jaume I de Castellón.

L’UJI aprova les transformacions i promocions de places de professorat, d’acord amb els criteris del DCDI, corresponent a la segona convocatòria ordinària de l’any 2023
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la transformació i promoció de 35 places de professorat, d’acord amb els criteris del Document de Carrera Docent i Investigadora (DCDI), corresponent a la segona convocatòria ordinària de l’any 2023.

En concret, les promocions corresponen a cinc places de professor titular d’universitat que es promocionen a catedràtic d’universitat en els departaments Química Inorgànica i Orgànica, Química Física i Analítica, Llenguatges i Sistemes Informàtics, Traducció i Comunicació i Ciències de la Comunicació; 11 places de professorat permanent laboral que promocionen a titular d’universitat en els departaments d’Història, Geografia i Art; Ciències de la Comunicació; Dret Privat; Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura; Medicina; Administració d’Empreses i Màrqueting; Enginyeria Mecànica i Construcció; Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, i Traducció i Comunicació; i 19 promocions en la categoria de professorat contractat laboral en 14 departaments diferents (13 a professorat permanent laboral i sis a ajudant doctor/a).

L’UJI aprova la convocatòria de places de professorat dels cossos docents universitaris i ajudants doctors, la proposta de perfils i la composició de les comissions de concursos d’accés amb la corresponent modificació de l’RLT de PDI
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de places de professorat dels cossos docents universitaris i ajudants doctors. En concret, la convocatòria inclou sis places de catedràtic d’universitat i sis de professorat ajudant doctor.

Així mateix, s’ha aprovat la proposta de perfils i la composició de les comissions de concursos d’accés. 

L’UJI aprova la convocatòria de places de titular d’Universitat per a l’estabilització d’investigadors amb acreditació R3 i de la corresponent modificació de la RLT del PDI
La Universitat Jaume I ha aprovat la convocatòria de dos places de professorat titular d’universitat, una al Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció i l’altra al Departament de Física, per a l’estabilització d’investigadors amb acreditació R3 i la corresponent modificació de l’RLT del PDI.

L’UJI aprova una llicència superior a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat del Departament de Traducció i Comunicació. L’estada es realitzarà a la University of East Anglia de Norwich al Regne Unit.

L’UJI aprova els calendaris electorals a Consell i Direcció del Departament de Filosofia i Sociologia i a Direcció del Departament de Finances i Comptabilitat
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat els calendaris electorals per a elegir Direcció del Departament de Finances i Comptabilitat i eleccions al Consell del Departament de Filosofia i Sociologia.

En ambdós casos, les eleccions se celebraran el 18 de gener de 2024 amb vot anticipat del 15 al 17 de gener. La presentació de candidatures es podrà realitzar del 19 de desembre al 7 de gener i la proclamació definitiva de resultats serà el 24 de gener. En les eleccions  a la Direcció del Departament de Finances i Comptabilitat, en cas de fer falta una segona volta, aquesta es duria a terme el 30 de gener.

A continuació, se celebraran eleccions a la Direcció del Departament de Filosofia i Sociologia. Les candidatures es podran presentar de l’1 al 6 de febrer de 2024, l’elecció serà el 20 de febrer amb vot anticipat del 15 al 19 de febrer. La proclamació definitiva de resultats serà el 27 de febrer i, en cas de fer falta una segona volta, aquesta es realitzaria el 12 de març.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions