Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 10/2022 (28 de novembre de 2022)

28/11/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de funcionament del Departament de Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de funcionament del Departament de Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals per tal d’adaptar-lo als nous Estatuts de l’UJI aprovats pel Decret del Consell 95/2021, de 9 de juliol, i al Reglament marc de funcionament dels departaments de la Universitat Jaume I, modificat en octubre de 2021.

L’UJI aprova l’oferta de quatre cursos de formació permanent per al curs 2022-2023
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de quatre cursos de formació permanent per al curs 2022-2023.

Els cursos són «Curs de captació i tractament de l’aigua» del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció i la Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua; «Microcredencial universitària en captació i gestió de finançament europeu» del Departament d’Economia i la Càtedra Jean Monnet; «Microcredencial universitària en compra pública innovadora en l’administració local» del Departament de Dret Públic, i «Gestió de la innovació municipal» del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting. 

L’UJI tanca la matrícula del curs 2022-2023 amb el 93,46% de les places de nou ingrés cobertes
La Universitat Jaume I ha tancat el procés de matrícula corresponent al curs 2022-2023 amb el 93,46% de les places de nou ingrés que oferia cobertes i amb un total de 2.788 estudiants de grau matriculats en primer curs, el que confirma la tendència dels últims anys. Per centres, la Facultat de Ciències de la Salut ha cobert el 100% de les places de primer curs, la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, el 91,41%; la Facultat de Ciències Humanes i Socials, el 95,02%, i l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals el 90,50%.

Segons l’informe de matrícula, la nota mitjana global d’admissió de la Universitat ha sigut de 9,524, la mateixa que el curs passat. Les titulacions amb la nota mitjana d’admissió més alta han sigut el Doble Grau en Administració d'Empreses i Dret i el Grau en Criminologia i Seguretat en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques;  els graus en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i en Traducció i Interpretació en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; el Grau en Bioquímica i Biologia Molecular i el Grau en Matemàtica Computacional en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, i en la Facultat de Ciències de la Salut, els graus en Medicina i en Infermeria.

Pel que fa al nombre total d’alumnes en les titulacions de grau, aquest curs acadèmic la matrícula és d’11.684 estudiants, xifra similar a la del curs passat que va ser d’11.672. Per procedència, el percentatge d’estudiantat de grau a l’UJI de fora de la Comunitat Valenciana és del 9,26%. Concretament, 1.082 estudiants tenen el seu domicili fora de la Comunitat, 7.250 el tenen a Castelló, el que representa el 62,05%, i 3.352 el tenen en la resta de la Comunitat Valenciana, el que suposa un 28,69% del total de matriculats. A més, del total d’estudiantat de grau matriculat, 962 procedeixen d’altres països i 137 són estudiants amb algun tipus de discapacitat reconeguda.

L’informe de matrícula també inclou les dades de matrícula dels màsters universitaris, on el nombre de matriculats és de 1.439 estudiants, dels quals 924 són de nou ingrés, xifra molt semblant a la del curs passat. Per procedència, destaca que el 47,53% de l’estudiantat matriculat en màsters universitaris és de Castelló, el 31,48% de fora de la Comunitat Valenciana, i el 20,99% de la Comunitat.

Així, el nombre total d'estudiants de grau i màster a l'UJI ha augmentat lleugerament i ha passat de 13.102 el curs anterior a 13.123 aquest curs acadèmic.

L’UJI aprova la convocatòria de 32 promocions de professorat
El Consell de Govern ha aprovat la relació de sol·licituds de transformacions i promocions de places de professorat corresponent a la segona convocatòria ordinària de l’any 2022, d’acord amb els criteris del Document de Carrera Docent i Investigadora (DCDI).

En concret, s’ha aprovat la transformació de 32 places, de les quals 25 corresponen a cossos funcionaris docents i set a professorat contractat laboral. 

El Consell de Govern aprova la proposta de canvis de dedicació docent de professorat ajudant doctor
El Consell de Govern ha aprovat el canvi de dedicació docent de professorat ajudant doctor de la Unitat predepartamental de Dret del Treball i Seguretat Social i Eclesiàstic de l’Estat que passarà de la figura d’ajudant/a doctor/a tipus I a la mateixa figura de tipus II.

L’UJI aprova la convocatòria de places de professorat dels cossos docents universitaris, proposta de perfils i la composició de les comissions de concursos d'accés amb la corresponent modificació de l'RLT de PDI
La Universitat Jaume I ha aprovat la convocatòria de sis places de catedràtic/a d’universitat. Així mateix, s’ha aprovat la proposta de perfils i la composició de les comissions de concursos d’accés amb la corresponent modificació de l’RLT del PDI.

El Consell de Govern aprova el barem específic per als concursos de professorat contractat doctor de l’Àrea de Didàctica de l’Expressió Corporal
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el barem específic de l’Àrea de Didàctica i Expressió Corporal del Departament d’Educació per als concursos de places de professorat contractat doctor. En els barems s’inclouen aspectes com la formació acadèmica i professional, la investigació, la docència universitària, o el coneixement d’idiomes.

L’UJI aprova la modificació del Reglament d’Avaluació de l’Activitat Docent del Professorat de la Universitat Jaume I de Castelló
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament d’Avaluació de l’Activitat Docent del Professorat de la Universitat Jaume I de Castelló, el qual contempla els canvis requerits per l’ANECA en l’Informe per a la renovació de la certificació del Programa DOCENTIA-UJI, per al període 2021-2026.

Així mateix, aquesta modificació també té com a objectiu augmentar la capacitat discriminatòria del model d’avaluació entre les diferents categories, incloure-hi l’obligatorietat de l’autoinforme i de l’informe de les persones responsables acadèmiques, i revisar el pes de les enquestes de l’estudiantat en la puntuació final.

El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament sobre llicències i permisos del personal docent i investigador de la Universitat Jaume I 
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Reglament sobre llicències i permisos del personal docent i investigador de la Universitat Jaume I de Castelló que té per objecte establir el règim jurídic i el procediment per a la tramitació i concessió de les llicències i permisos del personal docent i investigador. La modificació realitzada té com a finalitat la renovació dels procediments, reduint les tasques de gestió i millorant el flux d’informació i el registre.  

L’UJI aprova l’ampliació de l’oferta pública d’ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2022
El Consell de Govern ha aprovat l’ampliació de l’oferta pública d’ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2022, per la cessió de 33 places a l’UJI per part de la Universitat Politècnica de València.

Concretament, es convocaran vuit places de professorat titular d’universitat i 20 places de professorat contractat doctor. A més, es convocaran dues places de professorat contractat doctor i tres de professorat titular d’universitat per a personal investigador doctor que haja obtingut la certificació I3 dins del marc del programa «Ramón y Cajal». 

L’UJI aprova la concessió d’una llicència superior a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat del Departament d’Història, Geografia i Art. L’estada es realitzarà al Centre de Recherches Historiques (EHESS) de París (França).

La convocatòria de projectes d’investigació científica i desenvolupament tecnològic concedeix 58 ajudes dins del Pla de promoció de la investigació de l’UJI
El Consell de Govern ha sigut informat de la resolució de la convocatòria de projectes d’investigació científica i desenvolupament tecnològic del Pla de promoció de la investigació de l’UJI. Aquesta convocatòria pretén fomentar, d'una banda, la incorporació a les tasques de direcció de projectes del personal investigador novell (modalitat A) afavorint la seua evolució curricular, així com la incorporació als grups d’investigació de noves línies d’investigació prometedores. D'altra banda, també pretén incentivar l’activitat investigadora realitzada pels grups d'investigació atenent exclusivament el criteri de màxima qualitat científica (modalitat B).

Dels 85 projectes sol·licitats, s’han concedit ajudes a 58, el 68% del total de propostes presentades.

El nombre de projectes finançats en la modalitat A és de 15, que permetrà que investigadores i investigadors novells s’inicien en les tasques de direcció, xifra que representa el 26% del total de projectes finançats. El 50% de les propostes finançades són liderades per una investigadora. Cal destacar que, actualment, 34 investigadores i investigadors novells desenvolupen un projecte de recerca gràcies al Pla.

Per la seua banda, es finançaran 43 projectes en la modalitat B, destinats a l’activitat investigadora dels grups d’investigació de l’UJI. Aquesta actuació permet estimular la investigació en aquells àmbits de recerca que tenen una major dificultat per a la captació de recursos externs, i pal·liar, parcialment, els forts retalls aplicats a projectes de molt alta qualitat que compten amb finançament actiu de convocatòries competitives externes.

L’UJI aprova el nou Pla de formació contínua del personal investigador i el Programa de formació transversal de l’Escola de Doctorat
El Consell de Govern ha aprovat el nou Pla de formació contínua del personal investigador i el Programa de formació transversal de l’Escola de Doctorat. Aquest Programa, que compta amb 30 activitats formatives per al curs 2022-2023, té com a objectiu oferir una formació relacionada amb el desenvolupament de competències interpersonals, cognitives, comunicatives,de recerca, d’organització, i d’influència i impacte que són necessàries, tant per al desenvolupament de la tesi doctoral, com per al desenvolupament de la fase inicial de la carrera investigadora dins o fora de l’àmbit acadèmic i universitari. 

Per la seua banda, el Pla de formació continuada del personal investigador inclou, per primera vegada, un itinerari formatiu que han de cursar les persones que tenen una limitada experiència postdoctoral i s’inicien en les tasques de direcció de tesis doctorals. Aquesta nova formació per a directors i directores novells compta amb 10 cursos presencials i en línia per al curs 2022-2023.

El Consell de Govern aprova la renovació parcial del Patronat de la Fundació Isonomia
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la renovació parcial del Patronat de la Fundació Isonomia amb què la vocal Irene Epifanio substitueix Santiago Garcia Campá com a secretari del Patronat i Eva Cifre renova com a vocal. 

L’UJI dedica la sala de professors del Departament d'Economia a Samuel Garrido
El Consell de Govern ha sigut informat sobre la nova denominació de la sala de professors del Departament d'Economia «Samuel Garrido», que estarà dedicada a la memòria del que va ser catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de l’UJI.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions