Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 09/2022 (26 d'octubre de 2022)

26/10/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora exposa les mesures d'eficiència energètica, estalvi en el consum i ús d’energies renovables implementades al campus de l’UJI

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha informat el Consell de Govern sobre l'estat actual de les mesures d'eficiència energètica i ús d'energies renovables desplegades al campus, a més de les implementades per a estalviar en el consum davant l'escalada de preus dels costos energètics.

Així, ha explicat que les actuacions d'eficiència energètica, centrades en els edificis més antics del campus, consisteixen amb caràcter general en l’aïllament de cobertes, la substitució de l’enllumenat per tecnologia LED de baix consum, la substitució de maquinària de climatització per altra més eficient i l’optimització del sistema de gestió centralitzada. Pel que fa a l’ús d’energies renovables, l'UJI ha ampliat la seua xarxa de parcs solars amb quatre noves instal·lacions i una cinquena en execució, fet que ha permès multiplicar per cinc la producció d'energia solar fotovoltaica.

En últim lloc, també ha exposat les mesures davant l’escalada de costos energètics, com la limitació de la temperatura i l’apagat de la climatització, llevat dels espais que requereixen el manteniment de condicions constants de temperatura i pressió durant les 24 hores.

La rectora informa de la composició del Consell Assessor per a l’Orientació i Captació d’Estudiantat
La rectora Eva Alcón ha informat el Consell de Govern de l'UJI de la composició del Consell Assessor per a l’Orientació i Captació d’Estudiantat. Aquest Consell té com a funció principal assessorar en matèria d'orientació preuniversitària i universitària, així com en la millora de les estratègies de captació de futur estudiantat de grau i postgrau.  

El Consell Assessor per a l’Orientació i Captació d’Estudiantat està presidit per la vicerectora d'Estudiantat i Vida Saludable, Mamen Pastor, i compta amb la participació del Vicerectorat d'Estudis i Formació Permanent; del delegat de la rectora per a la Transformació Docent, la Comunicació i la Direcció del Gabinet, i representants dels centres, de la Unitat d'Orientació, del Servei de Comunicació i Publicacions, d’Infocampus i del Consell de l'Estudiantat.

El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de funcionament de 14 departaments
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de funcionament de 14 departaments per tal d’adaptar-lo als nous Estatuts de l’UJI aprovats pel Decret del Consell 95/2021, de 9 de juliol, i al Reglament marc de funcionament dels departaments de la Universitat Jaume I, modificat en octubre de 2021.

En concret es tracta de la modificació dels reglaments de la Unitat Predepartamental de Medicina, a la Facultat de Ciències de la Salut; el Departament d’Economia, el de Finances i Comptabilitat, el d’Administració d’Empreses i Màrqueting, el de Dret Públic, i el de Dret Privat i la Unitat Predepartamental de Dret del Treball i Seguretat Social i Eclesiàstic de l’Estat, a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; el del Departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, el de Química Inorgànica i Orgànica, el d’Enginyeria Química, el de Física i el de Matemàtiques en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, i, per últim els dels departaments d’Estudis Anglesos i de Filologia i Cultures Europees en la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

El Consell de Govern aprova la sol·licitud d’implantació del Màster Universitari en Gestió Administrativa
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la sol·licitud d’implantació del Màster Universitari en Gestió Administrativa realitzada per la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, el que dona inici al procés d'elaboració de la memòria, que s'haurà d'enviar a l'ANECA per a la seua verificació, d'un màster amb caràcter professionalitzant al qual podran accedir alumnes de diferents titulacions de l’àmbit jurídic.

L’UJI aprova l’extinció del Màster Universitari en Gestió de la Qualitat
El Consell de Govern ha aprovat l’extinció del Màster Universitari en Gestió de la Qualitat, un màster interuniversitari que coordinava la Universitat de València.

L’UJI aprova l’extinció del Màster Universitari en Tecnologies Geoespacials
El Consell de Govern ha aprovat l’extinció del Màster Universitari en Tecnologies Geoespacials per l’obtenció del Màster Erasmus Mundus en Tecnologies Geoespacials.

El Consell de Govern aprova la modificació de la Normativa de compensació curricular en estudis de grau
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de modificació de la normativa de compensació curricular. Aquesta constitueix el fonament dels tribunals de compensació que intenten respondre a certes situacions acadèmiques particulars que impedeixen a un estudiant obtenir el títol a què aspira per no haver superat una assignatura.  Aquest reglament, que homogeneïtza els criteris de compensació de tots els centres, regula l’àmbit d’aplicació, la constitució del tribunal de compensació de qualificacions, els criteris d’actuació d'aquest i les normes de procediment per a l’alumnat.

L’UJI aprova la venia docendi del professorat extern que participarà en els màsters oficials del curs 2022-2023
El Consell de Govern ha aprovat la relació oficial de professorat extern que impartirà docència en els màsters oficials de la Universitat Jaume I al llarg del curs 2022-2023 i que inclou un total de 447 professors i professores procedents tant d’altres universitats com professionals d’empreses i institucions, que col·laboraran en la formació teòrica i pràctica de l’estudiantat de màster oficial de l’UJI. 

L’UJI presenta l’informe del Pla d’Ordenació Docent del curs 2021-2022
El Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i Professorat ha presentat al Consell de Govern l’informe de l’execució del Pla d’Ordenació Docent (POD) a la Universitat Jaume I corresponent al curs acadèmic 2021-2022 en què s’informa de l’assignació de la docència en els diferents graus i màsters oficials i l’assignació docent a nivell de departament.

Segons l’informe, durant el curs 2021-2022 es van impartir en títols de grau un total de 15.896,51 crèdits, la qual cosa suposa un increment del 0,97% respecte als impartits en el curs anterior. Del total de crèdits impartits en graus, el 89,49% corresponien a formació bàsica, obligatòries, pràctiques i treballs de fi de grau i el 10,51% restant va ser per a docència d’assignatures optatives.

Per centres, les titulacions adscrites a l’ESTCE han impartit el percentatge més gran de crèdits amb un 30,06%, mentre que a la FCHS es van impartir el 26,97%, a la FCJE el 26,65% i a la Facultat de Ciències de la Salut un 16,32%.

Pel que fa als màsters oficials, en el curs 2021-2022 s’ha impartit docència en 39 màsters, organitzats en 42 plans d’estudis diferents amb un total de 3.720,19 crèdits. D’aquests crèdits, el 79,71% ha sigut impartit per professorat de la Jaume I i el 20,29% per professorat extern.

Quant al professorat de l’UJI, el 53,64% dels crèdits impartits en els graus ha sigut impartit per professorat funcionari i laboral indefinit, el 33,87% per professorat associat a temps parcial i el 12,49% per professorat ajudant i personal investigador. Pel que fa als màsters, el 76,79% dels crèdits ha sigut impartit per professorat funcionari i laboral indefinit, el 14,06% per professorat associat a temps parcial i el 9,14% per professorat ajudant i personal investigador. Aquests percentatges evidencien que, respecte al curs passat, el professorat funcionari i laboral indefinit ha incrementat la seua quota de docència en els màsters oficials davant del professorat associat a temps parcial i el professorat ajudant i personal investigador.

En l’apartat de l’assignació de crèdits a departaments, àrees de coneixement i professorat, l’informe indica que el nombre de crèdits assignats ha sigut de 18.861,87, la qual cosa significa un increment del 0,84% respecte a 2020-2021. A més, un total de 803,09 crèdits han sigut impartits per personal investigador (un 9,20% més que en 2020-2021). Dels 18.058,78 crèdits restants, el 96,55% ha computat a efectes de determinació de les necessitats docents de les àrees de coneixement (96,23% en 2020-2021).

En últim lloc, l’informe resumeix l’estructura de la plantilla de PDI amb POD per al curs 2021-2022, amb un total de 1.539 docents.

El Consell de Govern aprova l’informe sobre la convocatòria del sistema d'incentius del professorat de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat l’informe sobre la convocatòria del Pla 2022 d’incentius a la qualitat del professorat i reconeixement de la tasca del PDI, d’acord amb la Llei Orgànica d’Universitats i la normativa de desenvolupament. Com en edicions precedents, s’aplica tant la sol·licitud dels incentius UJI amb criteris propis com la sol·licitud dels incentius UJI amb criteris autonòmics.

L’UJI aprova la concessió d’una llicència superior a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat del Departament de Dret Públic. L’estada es realitzarà a la Università di Trento a Itàlia. 

L’UJI aprova la modificació de la Relació de Llocs de Treball del personal d’administració i serveis
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la Relació de Llocs de Treball del personal d’administració i serveis que contempla la creació d’una nova plaça de vicegerent/a d’Assumptes Econòmics i Contractació i l’eliminació dels requisits de titulació específica en els llocs de treball adscrits a escales d’administració general amb funcions relacionades amb l’activitat administrativa. Aquests requisits es mantindran únicament en els llocs que comporten l’exercici d’una professió determinada, d’acord amb la nova Llei 4/2021, de 16 d’abril, de la Funció Pública Valenciana.

L’UJI dedica l’espai de docència a l’aire lliure en el Jardí del Temps a Rafa Mayo
El Consell de Govern ha sigut informat sobre la denominació de l’espai de docència a l’aire lliure en el Jardí del Temps «Espai docent Rafa Mayo», en memòria del professor Rafa Mayo Gual, del Departament d’Enginyeria i Ciència dels Computadors, que va ser vicerector de Campus i Vida Saludable.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions