El Consell de Govern aprova el Reglament sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions
La Universitat Jaume aprova el reglament que determina les indemnitzacions de les persones que, comissionades per la Universitat, assisteixen a activitats com congressos o jornades. El reglament fixa unes indemnitzacions per a hostalatge que s’ajusten més als preus de mercat i defineix mecanismes que, tot reduint la burocràcia, faciliten l’estalvi en la despesa que generen els viatges. A més, s’estableix el sistema de gratificacions per la participació en tribunals, seminaris, comissions de valoració, entre altres activitats.
L’UJI aprova la modificació del Reglament del Consell de Govern
L’UJI ha aprovat la modificació de l’article 5, apartat 3, del Reglament de Consell de Govern, que estableix que la convocatòria de les sessions ordinàries es farà en període lectiu, de manera que es procure que no coincidisca amb el període d’exàmens dels representants dels estudiants.
El Consell de Govern aprova l’actualització del Model educatiu UJI
El Consell de Govern ha aprovat l’actualització del Model Educatiu UJI, presentada a l’última sessió del Claustre, i realitzada a la llum dels nous Estatuts i les novetats legislatives aprovades tant a nivell nacional com europeu i que afecten l’ensenyament superior i el disseny de la formació.
Aquest model mostra l’estratègia diferenciada de la Universitat en l’àmbit educatiu, amb dos pilars fonamentals: d’una banda, una visió global de la vida de l’alumnat i, d’una altra, 10 principis que són estratègics i fonamentals, amb la potencialitat de dirigir les polítiques institucionals que orienten el servei educatiu de la Universitat.
Aquest model educatiu considera l’alumnat com el centre de l’activitat formativa i vol acompanyar-lo al llarg de la seua vida acadèmica. Durant el període formatiu, l’objectiu és que l’alumnat reba una atenció personalitzada i pròxima que l’ajude a adquirir, tant els coneixements disciplinaris, com la formació interdisciplinària, integral i en valors ètics (com són la responsabilitat social, l’emprenedoria, la creativitat, el compromís social, la solidaritat, la igualtat de dones i homes, la no-discriminació, el respecte al medi ambient, l’atenció a la diversitat, la motivació, l’esforç personal, l’impuls creatiu i l’esperit crític...) que els facilite el creixement personal, amb una visió comprensiva i crítica de la realitat professional, social i humana i la integració en el món laboral i social. En definitiva, s’actualitza el concepte d’estil, relacionat ara amb la sostenibilitat, la multiculturalitat i el multilingüisme, i es pretén demostrar que l’UJI és una universitat diferenciada i moderna, amb un alt nivell de qualitat i un model educatiu propi. També es renova la informació dels programes, pla i accions que conformen el Model educatiu com les noves accions de suport a l’accés del programa de beques i ajudes, el Pla de salut integral, les tesis doctorals amb menció industrial, la formació permanent i les microcredencials o la internacionalització.
Aquesta revisió del model és la cinquena versió d’un Model Educatiu que no és estàtic sinó un document viu. Per això, s’estableix un sistema de seguiment i actualització per part del vicerectorat amb competències en estudis i la Secretaria General, sense perjudici que els centres i, en general, la comunitat universitària, puguen proposar millores que, per a la seua aprovació, seran debatudes en els òrgans competents.
L’UJI aprova la memòria de verificació del pla d'estudis del nou Grau en Màrqueting Digital i Analític
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la memòria de verificació del pla d'estudis del nou Grau en Màrqueting Digital i Analític de cara a la futura implantació d’aquesta nova titulació, prevista per al curs 2024-25, amb una proposta d’oferta de 60 places per curs.
La memòria inclou aspectes com la descripció, objectius i justificació del títol, resultats del procés de formació, criteris d’admissió, planificació del títol, personal, recursos, calendari d’implantació i sistema de garantia de qualitat.
El nou Grau en Màrqueting Digital i Analític pretén donar resposta a una important demanda laboral tant a nivell nacional com de la Comunitat Valenciana amb la formació de professionals en l’àmbit de la comercialització de béns, serveis i idees, amb competències digitals capaços de dissenyar estratègies i desenvolupar accions en tots els dominis d’aquest àmbit, així com analistes del mercat capaços d’extraure informació de diferents fonts de dades, organitzar-la, tractar-la amb la tècnica estadística apropiada, analitzar-la i elaborar informes professionals adients per a la presa de decisions de màrqueting.
Quant a la planificació de l’ensenyament, l’estudiantat haurà de superar un total de 240 crèdits dels quals 60 seran de formació bàsica, 144 obligatoris, 18 optatius, 12 de pràctiques i sis dedicats al Treball de Final de Grau.
El Consell de Govern aprova la memòria de verificació del pla d’estudis del Grau en Estudis Internacionals d’Economia i Empresa
El Consell de Govern ha aprovat la memòria de verificació del pla d’estudis del Grau en Estudis Internacionals d’Economia i Empresa de cara a la futura implantació d’aquesta nova titulació, prevista per al curs 2024-2025, amb una proposta de 30 places per curs.
La memòria inclou aspectes com la descripció, objectius formatius i justificació del títol; resultats del procés de formació i aprenentatge; accés i admissió d’estudiantat; el pla d’estudis; recursos humans, materials i de serveis, així com sistema intern de garantia de la qualitat i calendari d’implantació.
Amb el nou Grau en Estudis Internacionals d’Economia i Empresa, la Universitat Jaume I pretén cobrir la gran demanda d’estudis internacionals en Economia i Empresa i fomentar el nivell d’internacionalització de l’estudiantat, una de les principals característiques d’aquest nou grau que inclou mobilitat internacional obligatòria i té com a llengua vehicular l’anglès.
L'objectiu dels estudis és proporcionar una preparació especial en la capacitat d'interrelacionar continguts, mètodes i visions de la complexitat del món en l'àmbit de l'economia i l'empresa en un context multicultural, justificada per la necessitat que hi haja titulats i titulades capaços de fer front als reptes de la direcció i l'administració d'empreses amb un profund fonament econòmic, analític i una completa orientació internacional. En aquest sentit, el Grau en International Business Economics proporciona els coneixements d'economia i les habilitats necessàries per a treballar en la gestió de diferents àrees d'activitat de les empreses, tant en una multinacional com en petites i mitjanes empreses amb diversos perfils professionals.
Quant a la planificació de l’ensenyament, l’estudiantat haurà de superar un total de 240 crèdits dels quals 60 seran de formació bàsica, 120 obligatoris, 42 optatius, 12 de pràctiques i sis dedicats al Treball de Final de Grau.
L’UJI aprova la modificació del pla d'estudis del Grau en Administració d'Empreses
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d'estudis del Grau en Administració d'Empreses, que contempla la introducció de canvis substancials tant en estructura com en continguts per tal d’enfortir i actualitzar la titulació, fent-la més atractiva i d’acord amb els reptes professionals dels futurs egressats.
En primer lloc, es canvia la denominació del títol a Grau en Administració i Direcció d’Empreses. A més, una de les modificacions més rellevants és la inclusió de dos mencions específiques en Innovació en la Gestió i en Direcció i Emprenedoria, per tal d’oferir una intensificació en factors que permeten adquirir competències, coneixement i habilitats en la millora en la gestió d’empreses i la innovació, i en la creació i direcció d’empreses.
Així mateix, es redueix lleugerament el nombre de places d’estudiantat de nou ingrés de 210 a 160, atès que s’ha plantejat una reforma en l’oferta de títols, amb dos graus nous en Màrqueting Digital i Analític i en International Business and Economics, que pot redistribuir el nombre d’estudiantat que es matricula en primer en tindre major varietat de títols relacionats amb economia i empresa.
El Consell de Govern aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Economia
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Economia amb l’objectiu d’adaptar la formació als desafiaments i necessitats del mercat laboral actual. La modificació proposada permet la inclusió de matèries i habilitats cada vegada més rellevants en la societat actual com, per exemple, les noves tecnologies, l'anàlisi de dades massives i l'economia verda, que són àrees emergents i amb alta demanda en el mercat laboral.
A més, s'ofereixen dos mencions que permeten als estudiants una major especialització. La menció d'Anàlisi Econòmica, més convenient per a aquells estudiants que vulguen dirigir la seua carrera professional cap a la consultoria, l'assessoria empresarial, la investigació, o que planegen continuar els seus estudis d'Economia; i la menció d'Economia Internacional i Regional, per formar professionals que treballen en l'empresa privada o en el sector públic, en àrees relacionades amb el comerç i les finances internacionals o el desenvolupament local.
L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Finances i Comptabilitat
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d'estudis del Grau en Finances i Comptabilitat, per tal d’oferir una proposta més especialitzada.
En aquest sentit, el redisseny del pla d’estudis incorpora dos mencions d’especialització en Comptabilitat Internacional i Assessoria Financera Europea per tal de dotar els egressats d’una major projecció en la seua carrera professional. Aquestes mencions atribueixen un valor afegit al currículum atés que estan avalades per institucions de reconegut prestigi.
Així mateix, entre altres modificacions, es redueix el nombre de places d’estudiantat de nou ingrés de 140 a 80, per tal de captar l’estudiantat que tinga una major vocació o que atribuisca valor a l’atractiu de la titulació en termes d’eixides professionals més especialitzades.
El Consell de Govern aprova la convocatòria d’ajudes a la innovació educativa de la Universitat Jaume I per a l’any 2024
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria d’ajudes a la innovació educativa de la Universitat per a l’any 2024 amb l’objectiu de promoure i impulsar el desenvolupament de la innovació i millora educativa a l’UJI principalment en tres vessants: oferir recursos i mitjans per a incrementar la qualitat educativa dels estudis i la docència, contribuir a desenvolupar la política institucional en les titulacions oficials, i promoure el desenvolupament professional docent del professorat.
La convocatòria està dotada amb 95.000 euros i les ajudes les podran sol·licitar un Grup d’innovació educativa (GIE) o per una comissió de titulació. Es contemplen dos tipus d’ajudes. D’una banda, projectes d’innovació educativa de titulació impulsats per les comissions de titulació perquè realitzen experiències pilot d’introducció d’estratègies metodològiques innovadores, de noves estructures curriculars o de valors en els nous plans d’estudis o projectes amb introducció de canvis en diferents assignatures concretes per a millorar taxes acadèmiques de la titulació. I, d’altra banda, projectes d’innovació educativa d’assignatures impulsats per un o diversos GIE oficials de l’UJI per a experimentar i investigar amb noves metodologies i formes d’organització docent en assignatures oficials.
El termini per a sol·licitar les ajudes finalitzarà el 28 d’octubre de 2023.
Entre els criteris d’avaluació es tindrà en compte la qualitat, viabilitat i creativitat de la proposta, l’impacte esperat de la innovació, la seua contribució a objectius estratègics de l’UJI i l’experiència en altres projectes externs d’innovació.
L’UJI aprova els barems específics per a concursos de professorat substitut
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de barems específics per a concursos de professorat substitut.
En concret, s’han aprovat els barems per a professorat substitut del Departament d’Estudis Anglesos, el Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, el Departament de Matemàtiques, el Departament de Ciències de la Comunicació en les àrees de Comunicació Audiovisual i Publicitat, i Periodisme; el Departament de Traducció i Interpretació en les àrees de Lingüística, Bibliotecononomia i Documentació, i Traducció i Interpretació; i el Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura en l’àrea de Teoria i Història de l’Educació.
L’UJI aprova una llicència superior a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat del Departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny. L’estada es realitzarà a la International Energy Research de Cork (Irlanda).
L’UJI aprova la proposta de creació de l'Institut Universitari en Turisme (IUTUR)
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de creació de l’Institut Universitari d’Investigació en Turisme (IUTUR). IUTUR és un espai de confluència de la investigació fonamental, la investigació aplicada, la transferència de coneixement i la formació superior en turisme, tot això des d’una perspectiva multidisciplinar.
La inclusió de personal investigador de diferents àrees de coneixement propiciarà l’aparició de sinergies amb la finalitat de proporcionar respostes integrals que faciliten la transició cap a un nou model de desenvolupament turístic. En aquest sentit, IUTUR estructurà la seua activitat en els àmbits de la competitivitat i la innovació, la sostenibilitat i la transformació digital del sector.
La transferència de coneixement cap al territori serà objectiu prioritari d’aquest institut, proporcionant assessorament a les diverses institucions i empreses relacionades amb el sector que així ho sol·liciten. Una de les primeres activitats previstes del futur IUTUR consistirà en l’establiment de relacions que permeten teixir una xarxa amb els diferents agents vinculats al turisme amb la creació d’un Consell Assessor en el qual estaran presents les institucions i patronals més representatives del sector turístic de Castelló
La Universitat Jaume I aprova la convocatòria de 15 ajudes predoctorals per a la formació de personal investigador
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la convocatòria de 15 ajudes per al desenvolupament de projectes d’investigació conduents a la realització d’una tesi doctoral i a l’obtenció del grau de doctorat en l’Escola de Doctorat de l’UJI.
Aquesta convocatòria, que s’emmarca en el Pla de Promoció a la Investigació de l’UJI 2023, te com a finalitat incentivar la incorporació a la carrera investigadora de les persones que han completat la seua formació en estudis de grau i màster amb un expedient acadèmic excel·lent.
Les ajudes tenen com a finalitat la realització d’una tesi doctoral, en qualsevol àrea de coneixement científic, en els programes de doctorat de la Universitat Jaume I i s’articulen mitjançant la formalització d’un contracte laboral en la modalitat de contracte predoctoral de l’article 21 de la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació. A més, la convocatòria té caràcter complementari a les ja contemplades de formació de professorat universitari (ajudes FPU) en el pla estatal d’investigació amb l’objectiu d’incrementar la massa crítica de personal investigador en formació a l’UJI.
L’UJI aprova la convocatòria d’Ajudes de Transició 2024, acció 5.2 del Pla de promoció de la investigació de la Universitat Jaume I per a l’any 2023
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria d’Ajudes de Transició 2024, Acció 5.2 del Pla de promoció de la investigació (PPI) de la Universitat Jaume I per a l’any 2023.
Aquest programa d’ajudes de transició té per finalitat facilitar durant 2024 la continuïtat de l’activitat investigadora dels equips que a data de 31 de desembre de 2023 finalitzen un projecte de recerca desenvolupat en el marc de l’Acció 1.1 dels plans de 2020 i 2021 i no disposen de finançament extern.
Mitjançant aquest mecanisme d’assignació directa es proporcionen els recursos econòmics que permeten als grups realitzar les accions necessàries per tal d’incrementar les possibilitats de captació de recursos en convocatòries externes de caràcter competitiu. Addicionalment, es dona compliment al compromís assolit amb la modificació del Pla de promoció de la investigació en gener de 2023.
L’UJI aprova la modificació de l’RLT del personal d’administració i serveis
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) del personal d’administració i serveis que contempla modificacions necessàries per als processos de provisió de llocs de treball pendents, la modificació de l’adscripció orgànica d’alguns llocs de treball per necessitats organitzatives i la correcció d’errades detectades.
En concret, es modifica l'adscripció de les escales del lloc de Cap del Servei de Gestió de la Docència i Estudiantat i l'adscripció orgànica de dos llocs de treball: un del Servei d’Informàtica que passarà a la Unitat d’Anàlisi i Desenvolupament TI i altre del Servei de Llengües i Terminologia que passarà al Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat.
L’UJI aprova l'oferta d'ocupació pública del PAS per a l'any 2023
El Consell de Govern ha aprovat l'oferta d'ocupació pública del personal d’administració i serveis de l’UJI per a l'any 2023, que inclourà 10 places de nou ingrés, de les quals nou seran per torn lliure i una reservada per al torn de diversitat, resultat de l’aplicació del percentatge de taxa del 120 per cent de reposició d’efectius corresponent a l’any 2022.
El Consell de Govern aprova l’adhesió de l’UJI a la Red Académica de Gobierno Abierto Internacional (RAGA Internacional)
El Consell de Govern ha aprovat l’adhesió de la Universitat Jaume I a la Red Académica de Gobierno Abierto Internacional (RAGA Internacional), xarxa acadèmica d’abast iberoamericà que pretén promoure i desenvolupar estudis sobre les iniciatives de «Govern Obert» o «Estat Obert».
L’objectiu principal de RAGA Internacional és afavorir la generació d'espais de cooperació acadèmica en tots els seus nivells, a fi d'investigar, ensenyar i publicar aspectes de l'enfocament de «Govern Obert», en el procés de co-gestionar, junt a altres actors, propostes d'obertura institucional i ciutadana.