Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 06/2023 (20 de juny de 2023)

20/06/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell de Govern acorda iniciar un expedient administratiu de revocació de la Medalla de la Universitat a Rafael Montero
El Consell de Govern acorda iniciar un expedient administratiu de revocació de la Medalla de la Universitat a Rafael Montero motivat per la sentència condemnatòria de la Audiència Provincial de Castellò, d'acord amb el que disposa l'article 12 del Reglament sobre distincions de l’UJI, que indica que «la concessió de les distincions acadèmiques o d’altres distincions honorífiques de la Universitat Jaume I es podran revocar en el supòsit de decisió judicial condemnatòria del titular de la distinció».

La tramitació de l'expedient, que s'ha delegat en el Comissionat de la rectora per a la inspecció de Serveis, s'iniciarà amb un tràmit d'audiència a la persona interessada perquè puga presentar al·legacions, i el resultat de l’expedient es portarà a un altra reunió del Consell de Govern per tal de que aquest òrgan decidisca sobre la procedència, si escau, de revocació de la distinció amb un acord motivat.

El Consell de Govern aprova la designació de la representació del PAS en la Comissió Disciplinària
El Consell de Govern ha aprovat la designació Marta Alonso Martín (titular) i de M. Pilar Rodríguez Carot (suplent) en representació del PAS en la Comissió Disciplinària.

El Consell de Govern aprova el reglament d’ús dels recursos de les tecnologies de la informació i les comunicacions de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el reglament d’ús dels recursos de les tecnologies de la informació i les comunicacions a l’UJI i que té com a objectiu regular l’ús adequat dels recursos relacionats amb les TIC que la Universitat posa a la disposició de la comunitat universitària per al desenvolupament de les seues activitats. Aquest Reglament s’emmarca en el compromís de complir els drets i llibertats en l’ús dels entorns digitals i vetllar pel compliment de principis i valors ètics, així com la legislació vigent en matèria de seguretat dels sistemes d’informació, propietat intel·lectual i industrial, i privacitat de les persones, entre altres. 

El Reglament conté els aspectes generals que han de regir aquest ús dels recursos TIC a la Universitat segons els principis, objectius i directrius de la política de seguretat de la informació, així com l’àmbit d’aplicació, els drets i deures de les persones usuàries, les condicions generals d’ús dels recursos, els usos no permesos i les conseqüències d’un possible incompliment. Es podrà complementar amb el desenvolupament normatiu necessari per a regular l’ús de recursos específics.

L’UJI aprova la modificació del Reglament per a la regulació del teletreball del PAS
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Reglament per a la regulació del teletreball del personal d’administració i serveis de l’UJI. Concretament, s’ha especificat en la normativa la informació relativa a la seguretat TIC pel que fa a l’entorn tecnològic.

L’UJI aprova l’oferta de nou cursos de formació permanent per al curs 2023-2024
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la proposta de nou cursos de formació permanent per al curs acadèmic 2023-2024.

En concret, s’oferiran, vinculats a l’Escola Superior de tecnologia i Ciències Experimentals, el curs de formació permanent en medicina subaquàtica i reconeixement mèdic de bussejadors professionals, el curs en disseny i decoració ceràmica amb Photoshop, i el curs d’innovació i economia circular en el camp dels nous materials. Vinculat a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, s’oferirà el curs d’innovació i tendències: creant marques exitoses en l’era digital (oferit com a microcredencial universitària), i vinculat a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques el curs màrqueting digital i social media per al sector ceràmic (oferit com a microcredencial universitària). Per últim, quatre són els cursos vinculats a la Facultat de Ciències de la Salut: Soft skills per a un bon desenvolupament professional; Els serveis socials d’atenció primària: direcció i gestió d’equips de serveis socials municipals; Entrenament en benestar social per als professionals de serveis socials, i Nous reptes per a la intervenció amb xiquets i xiquetes, adolescents i joves des dels serveis socials. 

L’UJI aprova el Reglament sobre reconeixements i transferència de crèdits en els estudis universitaris oficials de grau i màster a l’UJI
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament sobre reconeixements i transferència de crèdits en els estudis universitaris oficials de grau i màster a l’UJI, que sorgeix com a conseqüència de l’aprovació del Decret 822/2021 el qual, en el capítol 10, recull els procediments de reconeixement i transferència de crèdits.

Aquest Reglament suposa l’actualització dels continguts i la unificació de dues normatives anteriors: el Reglament de reconeixements de crèdits en els estudis de grau per activitats universitàries i la Normativa sobre reconeixement i transferència de crèdits en els estudis universitaris oficials de grau i màster a la Universitat Jaume I.

El Consell de Govern aprova la proposta de nomenament de professorat col·laborador honorífic
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de nomenament dels professors Miguel Ángel Belmonte Serrano de l’Àrea de Medicina de la Unitat Predepartamental de Medicina i Kudama Habib Ameen de l’Àrea de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica del Departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny com a professors col·laboradors honorífics per al bienni 2023-2025.  

L’UJI aprova un canvi d’adscripció d’àrea de coneixement
El Consell de Govern ha aprovat el canvi d’adscripció d’Àrea de coneixement del professor Javier Santos Burgos del Departament de Medicina de l’Àrea de Medicina a l’àrea de Farmacologia.

L’UJI aprova la convocatòria d’una plaça de professorat ajudant doctor amb la corresponent modificació de la RLT de PDI
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria d’una plaça de professor/a contractat/da doctor/a de la Unitat Predepartamental d’Infermeria amb el perfil docent Anatomia Humana, Cures d’Infermeria en Processos Osteoarticulars, Cooperació per al Desenvolupament i Transculturalitat. Així mateix, es modificarà la relació de llocs de treball del personal docent i investigador de l’UJI per a incloure-hi la nova plaça.

L’UJI aprova els barems específics per concursos de professorat ajudant doctor, substitut i associat
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de barems específics per a concursos de professorat ajudant doctor, substitut i associat.

En concret, s’han aprovat els barems per a professorat substitut del Departament de Dret Privat en les àrees de Dret Civil, Mercantil, Història del Dret i Internacional Privat; del Departament de Dret Públic; de la Unitat predepartamental de Dret del Treball i de la Seguretat Social i Eclesiàstic de l’Estat en les àrees de Dret Eclesiàstic de l’Estat i de Dret del Treball i Seguretat Social; de la Unitat predepartamental d’Infermeria; del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia en les àrees de Psicologia Bàsica, de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics, i de Psicobiologia; i del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia, en les àrees de Metodologia de les Ciències del Comportament, de Psicologia Evolutiva i de l’Educació, i de Psicologia Social.

Així mateix, s’han aprovat els barems per a professorat ajudant doctor de la Unitat predepartamental d’Infermeria; i de la Unitat predepartamental de Medicina en les àrees de Fisiologia, Genètica, Anatomia i Embriologia Humana.

Finalment, també s’ha aprovat el barem per a professorat associat del Departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny i de la Unitat predepartamental de Medicina.

L’UJI aprova la proposta d’assignació del complement retributiu addicional del personal docent i investigador funcionari
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat remetre a l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP) la proposta d’assignació del complement retributiu addicional del seu personal docent i investigador funcionari.

El Consell de Govern aprova la modificació de la Documentació per a l’Organització del curs 2023-2024
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació de la documentació per a l’organització del curs 2023-2024 per a incorporar les figures i la capacitat docent de professorat permanent laboral, ajudant doctor LOSU i professorat substitut a temps parcial.

També s’ha modificat el procediment per a l’assignació de docència a les col·laboracions externes al professorat extern dels màsters oficials.

L’UJI aprova la concessió de dues llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de dues llicències superiors a tres mesos per a realitzar estades fora de la universitat a professorat del Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura, i del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics. Les estades es realitzaran a la Universitat de Southampton (Regne Unit) i RIKEN Center for Advanced Intelligence Project (Japó).

El Consell de Govern aprova una bestreta de tresoreria de 200.000 € per a la Fundació General de l’UJI
El Consell de govern ha aprovat una bestreta de 200.000 € sol·licitada per la Fundació General de la Universitat Jaume I per poder desenvolupar els projectes que finança l'Agència Valenciana de la Innovació dins de les seues línies per a parcs científics. Els projectes que es desenvoluparan són: el Mapa Tecnològic de la província de Castelló;  l'UJI.>LAB: innovació experimental co-creativa, continuació del desenvolupament del Livinglab d'Espaitec; l'UJI.>LAB Impuls, que pretén potenciar la creació de spin-offs universitàries; i altres projectes conjunts de la Xarxa de parcs científics valencians (rePCV) com Innotransfer.

El Consell de Govern aprova el document de nivells lingüístics del PDI per a impulsar la docència en valencià o en anglès
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el document que resumeix els nivells òptims de coneixement de valencià i d’anglès per a tot el PDI de l’UJI per a poder vehicular la docència en aquestes llengües d’acord amb el Marc europeu comú de referència (MECR), així com la forma per a poder efectuar un reconeixement intern no oficial de nivells de llengua que possibiliten normalitzar situacions del professorat.

D’acord amb les normatives i ordres del Govern autonòmic en matèria de política lingüística, així per part de la CRUE, és recomanable que el personal docent i investigador de la Universitat Jaume I tinga acreditat, com a mínim, un nivell C1 de valencià del MECR, així com un nivell B2 d’anglès del MECR, també en línia amb l’aposta per la internacionalització de la Universitat Jaume I. Aquests nivells s’han d’assolir, com consta en el Document de carrera docent, durant els cinc anys posteriors a la promoció a una figura contractual indefinida o de funcionariat.

L’UJI aprova la taula d'equivalències d'espanyol
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la taula d’equivalències per al reconeixement dels diferents certificats de coneixement d’espanyol, atenent al Marc comú europeu de referència, en el qual s’estableixen els diferents nivells segons la competència lingüística. Els canvis es deuen a la necessitat de major concreció dels nivells lingüístics d'estudiants internacionals. 

La taula incorpora equivalències dels cursos realitzats pel Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI, així com les exempcions per nacionalitat i per estudis acadèmics equivalents.

El Consell de Govern informa sobre els nous representants de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals en la Comissió de Política Lingüística
El Consell de Govern ha informat sobre la nova composició de la Comissió de Política Lingüística de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals aprovada per la Junta de Centre i que estarà formada per Cristina Campos Sancho i Víctor Roda Casanova. 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions