Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 05/2023 (25 de maig de 2023)

25/05/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell de Govern aprova els comptes anuals del 2022 de l’UJI
El Consell de Govern ha aprovat els comptes anuals de la Universitat Jaume I corresponents a l’exercici 2022.

La capacitat de finançament consolidat llança un valor negatiu que ascendeix a -5.921.388,73 euros. Sobre aquest punt, cal ressenyar que les reprogramacions del deute que la Generalitat va contraure amb les universitats va avançar 7.345.205,15 euros a l’exercici 2021, amb la consegüent minoració d’ingressos previstos per a 2022. Atès què es van comptabilitzar en l’exercici 2021, es va canviar la font de finançament de despesa pressupostada pel romanent de tresoreria no afectat.

Finalment, cal assenyalar que els fons líquids de la Universitat han passat de 20.898.642,01 euros el 31 de desembre 2021 a 13.527.459,78 euros el 31 de desembre de 2022. La tresoreria ha presentat un valor suficient al llarg de tot l’exercici i no ha sigut necessari acudir a línies de finançament o factorització de deutes per a obtenir liquiditat. La Universitat Jaume I ha complit el període mitjà de pagament a proveïdors en tots els mesos de l’exercici 2022.

Encara que els objectius d’estabilitat pressupostària estan suspesos en l’exercici 2022, la Universitat Jaume I ha experimentat, per primera vegada, un dèficit pressupostari. Es posa de manifest, una vegada, més la necessitat d’un Pla Pluriennal de Finançament que dote de suficiència financera a la universitat pública de Castelló.

El Consell de Govern aprova els comptes anuals de l’exercici 2022 de les entitats dependents de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2022 de les entitats dependents de l’UJI: Fundació General, Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Fundació Germà Colón i Fundació Isonomia.

La Fundació General ha finalitzat 2022 amb un resultat positiu de 30.087,91 euros. La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha tancat amb un resultat completament equilibrat. També la Fundació Germà Colón Domènech ha tancat 2022 amb una situació d’equilibri entre ingressos i despeses, i la Fundació Isonomia amb un resultat positiu de 7.222,02 euros.

L’UJI aprova la modificació de l'RLT del PAS
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la relació de llocs de treball del Personal d'Administració i Serveis de la Universitat Jaume I. Aquesta correspon al canvi de jornada de treball d’un lloc de treball del laboratori del Departament de Física per necessitats en les pràctiques docents assignades. També, l’adscripció a diferents escales superiors per a la provisió, per lliure designació, del lloc de treball de cap de servei en el Servei de Comunicació i Publicacions. I, per últim, la transformació d’un lloc d’administratiu vacant a una categoria superior per donar resposta a noves necessitats funcionals a la Secretaria General.

El Consell de Govern aprova el nomenament de professorat emèrit
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el nomenament de Lluís Bartomeu Meseguer Pallarés, catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada del Departament de Filologia i Cultures Europees, com a professor emèrit per al curs 2023-2024.

El Consell de Govern aprova dues comissions de servei de professorat d’àrees de Dret
El Consell de Govern ha aprovat la renovació de dues comissions de servei per al curs 2023-2024 de professorat dels departaments de Dret Públic i Dret Privat per a les universitats de València i Cadis, respectivament.

El Consell de Govern aprova la concessió de semestres sabàtics per al curs 2023-2024
El Consell de Govern ha aprovat la concessió de 16 semestres sabàtics per al curs 2023-2024 a professorat dels departaments d’Educació i Didàctiques Específiques; Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura; Ciències de la Comunicació; Història, Geografia i Art; Química Física i Analítica; Traducció i Comunicació; Filosofia i Sociologia; Economia; Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia; Dret Públic; Enginyeria i Ciència dels Computadors, i Administració d’Empreses i Màrqueting.

El personal docent i investigador realitzarà estades Universitat Autònoma de Barcelona; Università di Verona (Itàlia); University of Bucharest (Romania); INGENIO-CSIC, Universitat Politècnica de València; Centro de Estudios Históricos de El Colegio de México; Columbia University (Els Estats Units); ITKM de TH Köln (Alemanya); École des Hautes Études en Sciences Sociales, Centre de Recherches Historiques (França); The Education University of Hong Kong (Xina); Universidade do Porto (Portugal); The University of Nottingham (Regne Unit); Universitat de València; Institut Universitari d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València; Universidad de Sevilla; University of Roehampton London (Regne Unit); Universidad de Castilla-La Mancha, i Universitat Pompeu Fabra. 

L’UJI concedeix la venia docendi per al curs 2023-2024
El Consell de Govern ha aprovat la concessió de la venia docendi per al curs 2023-2024 a 164 membres del personal investigador de 23 departaments universitaris. 

L’UJI aprova les transformacions i promocions de places de professorat, d’acord amb els criteris del DCDI, corresponent a la primera convocatòria ordinària de l’any 2023
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la transformació i promoció de sis places de professorat, d’acord amb els criteris del Document de Carrera Docent i Investigadora (DCDI), corresponent a la primera convocatòria ordinària de l’any 2023.

En concret, les promocions corresponen a dues places de professor titular d’universitat que es transformen en catedràtic d’universitat en els departaments de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia i d’Enginyeria i Ciència dels Computadors; dos places de professorat contractat doctor que es transformen en titular d’universitat en els departaments de Filosofia i d’Economia Financera i Comptabilitat; una plaça d’ajudant doctor tipus I que es transforma en personal permanent laboral en el departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny; i una plaça d’ajudant que canvia a ajudant doctor en el departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny.

L’UJI aprova la contractació i transformació de places de PDI ordinàries per a atendre les necessitats docents del curs 2023-2024
El Consell de Govern ha aprovat les contractacions, transformacions i no renovacions del Personal Docent i Investigador (PDI) per a atendre les necessitats docents del curs 2023-2024. 

L’UJI aprova la convocatòria de places de professorat dels cossos docents universitaris, de contractat doctor i ajudant doctor, la proposta de perfils i la composició de les comissions de concursos d’accés i de les comissions de contractació amb la corresponent modificació de l’RLT de PDI
La Universitat Jaume I ha aprovat la convocatòria de places de professorat dels cossos docents universitaris, de contractat doctor i ajudant doctor. En concret, la convocatòria inclou dues places de catedràtic d’universitat, 19 de titular d’universitat, 12 de professorat permanent laboral i una de professorat ajudant doctor.

Així mateix, s’ha aprovat la proposta de perfils i la composició de les comissions de concursos d’accés i de les comissions de contractació.

L’UJI aprova la convocatòria de places de titular d’Universitat i professorat permanent laboral (PPL) per a l’estabilització d’investigadors amb acreditació I3 i de la corresponent modificació de la RLT del PDI
La Universitat Jaume I ha aprovat la convocatòria de dues places de titular d’universitat en els departaments d’Enginyeria Química i de Química Física i Analítica i dos de Professorat Permanent Laboral dels departaments de Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals i de Química Inorgànica i Orgànica per a l’estabilització d’investigadors amb acreditació I3 i la corresponent modificació de l’RLT del PDI.

L’UJI aprova la modificació del Reglament dels concursos de selecció d'ajudants, de professorat ajudant doctor, i associats de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del Reglament dels concursos de selecció d'ajudants, de professorat ajudant doctor, i associats de la Universitat Jaume I per a adaptar-lo a la Llei Orgànica 2/2023 del Sistema Universitari (LOSU).

La LOSU implica canvis significatius en la gestió del personal docent i investigador, en relació a les modalitats de contractació, els requisits d’accés i el procediment de selecció, entre altres. Per tant, aquesta modificació legal fa necessària l’adequació del Reglament per tal de donar resposta al canvi legislatiu, amb la desaparició de la figura d’ajudant, una nova regulació del professorat ajudant doctor, la dedicació del professorat associat i una nova modalitat de contractació temporal en la figura de professorat substitut.

L’UJI aprova la concessió de dos llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de dos llicències superiors a tres mesos per a realitzar estades fora de la universitat a professorat del Departament d’Educació i Didàctiques Específiques i del Departament de Química Física i Analítica. Les estades es realitzaran a la Universitat de Granada i a la Sorbonne Université de Paris (França).

El Consell de Govern aprova l’afiliació de l’UJI a l’associació Espai Aero Comunitat Valenciana
El Consell de Govern ha aprovat l’afiliació de la Universitat Jaume I a l’associació Espai Aero Comunitat Valenciana, iniciativa promoguda des de la Secretaria Autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum a la que s’han unit també la Direcció General de Formació Professional, Direcció General d'Universitats i la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.

Es tracta de la primera associació aeroespacial de la Comunitat Valenciana nascuda amb l’objectiu d'unir sinergies, intentant conjuminar els esforços de les empreses aeronàutiques valencianes en aquests sectors clau per al desenvolupament industrial i tecnològic, i la creació d'ocupació d'alt valor afegit.

El Consell de Govern aprova la participació de l’UJI en la Asociación de Radios Universitarias de España
El Consell de Govern ha aprovat la participació de la Universitat Jaume I com a sòcia de la Asociación de Radios Universitarias de España (ARU) de la que formen part 32 emissores universitàries, entre elles VoxUJI Ràdio, i que naix arran d’un conveni marc de col·laboració interuniversitari.

ARU és la primera associació que agrupa a professionals que desenvolupen la seua activitat en ràdios universitàries espanyoles amb l’objectiu de potenciar la cooperació i interacció entre aquestes, tant en l’assessorament mutu com en el desenvolupament de la coproducció, de programes educatius i formatius així com de nous formats radiofònics. 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions