Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 4/2024 (24 d'abril de 2024)

24/04/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell de Govern aprova la iniciativa de reforma dels Estatuts de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat la iniciativa de reforma dels Estatuts de la Universitat Jaume I per adaptar-los al nou marc jurídic establert per la Llei orgànica 2/2023 del sistema universitari (LOSU). Aquesta adaptació és necessària per a complir la legislació vigent i per a abordar les disfuncions generades per la reforma integral del sistema universitari. Els nous estatuts han de reflectir els fonaments bàsics de la universitat, el seu règim jurídic, les normes de governança, els mecanismes de rendició de comptes, i la regulació de la comunitat universitària i del personal docent, investigador i tècnic.

L’UJI aprova el Reglament d’Organització i Funcionament de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament d’Organització i Funcionament de la Universitat Jaume I. L’objecte d’aquest Reglament és regular diversos aspectes de l’organització complementària i del funcionament de l’UJI establint tant les normes procedimentals bàsiques, com les que s’han de seguir per a l’elaboració de disposicions de caràcter general. Destacadament i entre altres, es detalla el règim d'adopció d'acords i les videoactes, es completa el procediment d'elaboració d'expedients i s'incorpora la regulació del procediment que s’ha de seguir per a l’elaboració de normativa reglamentària. Finalment, aquest reglament es complementa amb dos annexos: el primer annex contempla les directrius de tècnica normativa i el segon annex representa el flux del procés d’elaboració normativa.

El Consell de Govern aprova el Pla d'Ordenació de Recursos Humans del Personal Tècnic, de Gestió i d'Administració i Serveis de l’UJI 2024-2028
A partir d’una anàlisi de la Relació de Llocs de Treball (RLT) del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis (PTGAS) de la Universitat Jaume I, el  Pla d'Ordenació de Recursos Humans del Personal Tècnic, de Gestió i d'Administració i Serveis de l’UJI 2024–2028 (PORH) abasta el redisseny de la RLT amb una visió holística que facilita un millor ajust del PTGAS a les necessitats actuals i que, alhora, prepara la Universitat per a afrontar els reptes del futur.

El nou pla engega un canvi organitzatiu ajustat a la realitat financera de la Universitat. El PORH presenta una senda planificada per a cinc exercicis. No obstant això, es tracta d’un document viu i dotat de la flexibilitat suficient per a incorporar i donar resposta -en un escenari econòmic més favorable o en resposta a circumstàncies sobrevingudes- a altres demandes i qüestions que afecten la plantilla.

El Consell de Govern aprova la modificació de Programa de Doble Grau d’Administració d’Empreses i Dret
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Programa de Doble Grau en Administració d’Empreses i Dret a la denominació «Doble Grau en Administració i Direcció d’Empreses i Dret» de la Universitat Jaume I. El document inclou les dades generals i justificació acadèmica i social de la proposta, l’organització acadèmica del programa i durada d'aquest, la càrrega lectiva total que cursarà l’estudiantat, la composició de la comissió de seguiment, el calendari d’implantació, el nombre de places de nou ingrés i relació amb els títols implicats i les condicions d’admissió i incorporació, entre d’altres.

El Consell de Govern aprova la remissió a l’AVAP de l’informe sobre les retribucions del Decret 174/2002
El Consell de Govern ha aprovat remetre a l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP) la proposta d’assignació del complement retributiu addicional del seu personal docent i investigador funcionari amb la relació detallada dels mèrits docents, d’investigació o de gestió previstos en el Decret 174/2002. També se sol·licita l’avaluació i classificació de la component per mèrits de mobilitat docent i investigadora per al període 2022-2028.

L’UJI aprova la concessió de set llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de set llicències superiors a tres mesos per a realitzar estades fora de la universitat a professorat del Departament d’Educació i Didàctiques Específiques; Infermeria; Medicina; Història, Geografia i Art; Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, i Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia.

Les estades es realitzaran a la Universitat Autònoma de Madrid; Universitat Politècnica de Madrid; Universitat de Santiago de Compostela; University of Leeds (Regne Unit); CNR Institute of Cognitive Sciences and Technologies (ISRC-CNR); Investen-Instituto de Salud Carlos III, i University of Ljubljana (Eslovènia).

L’UJI aprova el Reglament de grups d’investigació de transferència de coneixement de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament de grups d’investigació de transferència de coneixement de la Universitat Jaume I.

Aquest Reglament regula el Registre públic de grups d’investigació reconeguts de l’UJI al que fa referència l’article 146 dels seus Estatuts, amb l’establiment dels criteris mínims de qualitat científica i d’oferta de serveis cientificotecnològics necessaris per a la inscripció i reconeixement dels grups.

D’altra banda, també pretén regular la participació del personal universitari en els grups d’investigació, establir procediments de gestió i seguiment de l’activitat dels grups, així com definir els criteris per a atorgar la menció de transferència als grups d’investigació.

Aquest Reglament és d’aplicació al personal de la Universitat Jaume I habilitat per al desenvolupament de tasques d’investigació o de suport a la investigació, i també a aquelles persones que, com a col·laboradores, participen en les tasques desenvolupades per aquests.

L’UJI aprova la proposta de modificació del Programa de Doctorat en Ciències de la Infermeria
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de modificació del Programa de Doctorat en Ciències de la Infermeria, amb l’objectiu d’adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Algunes de les modificacions són el nombre de places oferides que passa de 25 a 10; l’actualització de la normativa de permanència; els convenis de col·laboració; les competències; els requisits d’accés i criteris d’admissió; les activitats formatives; el personal acadèmic; els recursos materials i suport disponible per als doctorands i doctorandes, o el sistema de garantia de qualitat, entre d’altres.

L’UJI aprova la proposta de modificació del Programa de Doctorat en Economia i Empresa
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de modificació del Programa de Doctorat en Economia i Empresa, amb l’objectiu d’adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Algunes de les modificacions són l’actualització de les línies d’investigació per a adaptar-les al context actual; la normativa de permanència; les competències; els requisits d’accés i criteris d’admissió; les activitats formatives; el personal acadèmic; els recursos materials i suport disponible per als doctorands i doctorandes, o el sistema de garantia de qualitat, entre d’altres.

L’UJI aprova la participació de la Universitat en la creació de l'associació Spanish Open Hardware Alliance (SOHA)
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la participació de la Universitat en la creació de l'associació Spanish Open Hardware Alliance (SOHA).

L’Associació té com a finalitats principals la interlocució qualificada en l’àmbit del disseny obert de maquinari i programari; la promoció de la investigació, formació, transferència, innovació i prospectiva entre els diferents actors involucrats en l’avanç i implantació de les disciplines d’aquest àmbit; i el foment d’activitats de cooperació amb entitats nacionals i internacionals d’aquesta àrea.

Algunes de les activitats que promourà la SOHA seran l’estudi de necessitats educatives i econòmiques per al disseny obert de sistemes de computació; l’impuls de programes col·laboratius en l’àmbit nacional i internacional; la difusió i divulgació del coneixement i els avantatges del disseny obert a través de cursos, seminaris, publicacions i conferències; l’assessorament i informació sobre tots els aspectes relacionats amb la investigació i impacte del disseny obert, o la promoció de l’intercanvi i formació de personal, entre d’altres.

L’UJI aprova l'adhesió de l'INAM a la «Plataforma tecnológica española de tecnologías avanzadas de detección de contaminantes, prevención de la seguridad y monitorización ambiental» (SENTIATECH)
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat l'adhesió de l'INAM a la «Plataforma tecnológica española de tecnologías avanzadas de detección de contaminantes, prevención de la seguridad y monitorización ambiental» (SENTIATECH).

Aquesta plataforma té per objecte fomentar i promoure el desenvolupament, per part del teixit empresarial, de solucions robustes per a la detecció primerenca, mesurament i control de substàncies químiques, patògens i contaminants emergents d’alta rellevància per a la seguretat i qualitat de vida de les persones i el medi ambient, promovent específicament la generació i intercanvi de coneixements en l’àmbit de la sensorització, la formació de consorcis d’R+D, els processos de transferència tecnològica i la generació d’un teixit empresarial potent en aquest àmbit.

L’UJI aprova el calendari electoral per a la direcció dels instituts interuniversitaris de Geografia i de Desenvolupament Local
El Consell de Govern ha aprovat el calendari per a l'elecció a les direccions de l’Institut Interuniversitari de Geografia i de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local que es realitzaran el 2 de juliol de 2024. La presentació de candidatures es podrà efectuar de l’11 al 16 de juny i la proclamació definitiva de resultats serà el 8 de juliol.

L’UJI demana la pau al conflicte bèl·lic als territoris palestins i israelians en una declaració institucional aprovada pel Consell de Govern
La Universitat Jaume I ha emès una declaració institucional expressant la seua preocupació i rebuig per la situació de conflicte als territoris palestins i israelians, així com l'escalada del conflicte a l'Orient Pròxim i destacant els efectes devastadors en la població civil i en els sistemes científic i educatiu palestins.

Com a institució compromesa amb la pau, la justícia, els drets humans i els valors democràtics, l’UJI reafirma el seu compromís amb aquests principis demana un alto el foc immediat, l'alliberament dels ostatges i la finalització permanent del conflicte sense condicions; reitera la necessitat urgent d'establir corredors segurs per permetre l'arribada d'ajuda humanitària a la població civil; fa una crida a l'estat d'Israel perquè respecte el dret internacional; apel·la a la intensificació dels mecanismes de diàleg i pau per a la resolució del conflicte per part de tots els estats i organitzacions mundials; insta la comunitat universitària a mantenir relacions únicament amb institucions que facen una clara declaració a favor de la pau i en rebuig de la violència i la vulneració dels drets humans als territoris palestins; es compromet a intensificar la cooperació amb el sistema científic i educatiu palestí a través del programa refUJIpau promogut pel Consell de Direcció de la universitat, i expressa la seua solidaritat amb les víctimes del conflicte, especialment amb la població de Gaza, que està experimentant una crisi humanitària greu.

En últim lloc, l’UJI reafirma el seu rebuig a la violència i la seua aposta pel diàleg i la negociació com a vies per a la resolució de conflictes bèl·lics.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions