Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 03/2023 (30 de març de 2023)

30/03/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell de Govern aprova la liquidació del pressupost de l'UJI corresponent a l'exercici 2022 amb un dèficit de 15 milions d'euros
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la liquidació del pressupost de 2022, un dels documents que integrarà els comptes anuals de la Universitat que s'aprovaran pel Consell Social, i que per primera vegada des de 1991 tanca amb dèficit.

Els ingressos no afectats van ascendir a 99,9 milions d'euros (15,53 procedents de taxes i altres ingressos i 83,91 procedents de transferències corrents de la Generalitat Valenciana) mentre que les despeses no afectades -els que atenen el funcionament ordinari de la Universitat- van ascendir a 115,12 milions d'euros. Aquesta diferència suposa un dèficit pròxim als 15 milions d'euros en la liquidació del pressupost de l'UJI de l'exercici de 2022.

La meitat d'aquest dèficit (concretament 7,4 milions d'euros) es justifica perquè una part de l'anualitat de deute històric corresponent a 2022 es va avançar a l'exercici de 2021. En conseqüència, en 2021 es va generar un superàvit per aqueix mateix import. Convé tindre en compte que l'UJI utilitza íntegrament l'anualitat de deute històric per a atendre despeses estructurals, essencials per a garantir el funcionament de la Universitat, per la qual cosa no existia possibilitat de reprogramar la seua realització.

A més, l'UJI ha escomés inversions per a consolidar el campus al llarg de 2022 (especialment la Facultat de Ciències de la Salut, el nou edifici d'investigació i treballs de rehabilitació energètica d'edificis). Aquestes obres s'han finançat, parcialment, amb ingressos afectats procedents fonamentalment de la Generalitat Valenciana, però també, en una quantitat superior a 4 milions d'euros, amb romanents de tresoreria no afectats que no constitueixen ingrés de l'exercici i generen dèficit en la liquidació.

No obstant això, 3,2 milions d'euros del dèficit es corresponen amb un augment de les despeses de funcionament que no està coberta en 2022 amb els ingressos que procedeixen de taxes i de la transferència autonòmica. En concret, es deu a l'augment del cost de l'energia i del cost de les retribucions d'empleats públics. Les retribucions d'empleats públics van créixer un 3,5% en 2022 i la Generalitat Valenciana únicament ha compensat la pujada d'una part (el 1,5%) mitjançant una transferència addicional a la inicialment prevista.

Aquest augment de les despeses corresponents a energia, subministraments, contractes i personal s'ha consolidat i augmentat en l'exercici 2023, i la Universitat Jaume I, com la resta d'universitats públiques valencianes, no coneixen en el moment de liquidar els pressupostos de 2022, la quantitat definitiva d'ingressos procedents de transferències de la GVA amb les quals comptaran en l'exercici. És urgent que s'assigne el pressupost de 2023 i que els criteris que s'apliquen per a assignar els recursos en el futur corregisquen aquest infrafinançament atés que, en cas contrari, l'UJI es trobarà en una situació financera d'extraordinària complexitat.

Si se sumen també els afectats -aquells que compten amb un finançament específic per a la realització de projectes concrets-, els ingressos totals en l'exercici de 2022 van ascendir a 136,45 M d'euros. La liquidació del pressupost de despeses, considerant el total, és a dir, incloent també els afectats, va ascendir a 143,33 M d'euros. La diferència entre el pressupost d'ingressos i despeses afectades i els que no ho estan es deu als recursos captats en convocatòries competitives d'investigació, en contractes d'investigació i en subvencions per a finançar inversions concretes.

El Consell de Govern aprova el Pla UJI-Salut Integral 2023-2026
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el Pla UJI-Salut Integral per al període 2023-2026. Coordinat des del Vicerectorat d’Estudiantat i Vida Saludable i el Vicerectorat d’Infraestructures i Sostenibilitat, aquest Pla cerca potenciar la Universitat com un entorn promotor de salut i benestar de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt, a més de vincular la investigació i la docència amb la promoció de la salut i afavorir l’intercanvi en experiències i aprenentatges amb altres agents de l’àmbit.

El Pla es concreta en quatre eixos estratègics: enfortiment d’un entorn universitari saludable; promoció d’estils de vida saludables en la comunitat universitària; incorporació de la promoció de la salut en l’àmbit docent i investigador, i sinergies institucionals i projecció social.

El Consell de Govern designa un representant del PDI en el Patronat de la Fundació General
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha designat el professor del Departament d’Economia i actual director, Miguel Ginés Vilar com a vocal del Patronat de la Fundació General en representació del PDI.

L’UJI aprova el calendari de preinscripció i matrícula dels màsters universitaris per al curs 2023-2024
El Consell de Govern ha aprovat el calendari de preinscripció i matrícula dels màsters universitaris per al curs acadèmic 2023-2024. Segons el calendari, la preinscripció en primera fase es realitzarà del 20 d’abril al 23 de juny de 2023 i la publicació dels resultats en la web serà el 17 de juliol. Les reclamacions es podran presentar fins el 19 de juliol i la matrícula es realitzarà del 17 al 21 de juliol.

El 28 de juliol es publicarà l’oferta de màsters per a la segona fase de preinscripció que estarà oberta del 27 de juny al 4 de setembre. La publicació dels resultats de la preinscripció serà el 12 de setembre i la matrícula es podrà realitzar del 12 al 15 de setembre. En el cas dels màsters amb vacants, hi haurà una tercera fase amb preinscripció del 6 de setembre al 31 d’octubre, amb admissió i matrícula simultània a partir del 16 de setembre.

Per a l’alumnat de segon curs, la matrícula s’efectuarà de l’11 al 15 de setembre de 2023. 

El Consell de Govern aprova la proposta de composició de la Comissió Acadèmica Interna del Màster Universitari en Gestió Administrativa
El Consell de  Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de composició de la Comissió Acadèmica Interna (CAI) del Màster Universitari en Gestió Administrativa acordada per la Junta de Centre de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

La CAI estarà presidida per María Lidón Lara Ortiz i comptarà amb Icíar Cordero Cutillas (Dret Civil), Ana Beltrán Montoliu (Dret Processal), Jorge Viguri Cordero (Dret Constitucional), Fernando Vicente Pachés (Dret del Treball i de la Seguretat Social),  Diego González Ortiz (Dret Financer) i Juan José Periago Morant (Dret Penal), en representació de les àrees de coneixement amb rellevància en la titulació; Vicente Aragó Manzana en representació de les àrees minoritàries de la titulació; Begoña Bellés Fortuño (Filologia Anglesa) en representació dels altres centres; i Lara Martínez Bausá, en representació de l'estudiantat.

El Consell de Govern aprova la composició de la Comissió Acadèmica Interna del grau en Màrqueting Digital i Analític
El Consell de  Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de composició de la Comissió Acadèmica Interna (CAI) del grau en Màrqueting Digital i Analític acordada per la Junta de Centre de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

La CAI estarà presidida per Miguel Ángel Moliner Tena (Comercialització i Investigació de Mercats). Com a representants de les àrees de Coneixement la integren Vicent Tortosa Edo (Comercialització i Investigació de Mercats), Rafael Lapiedra Alcamí (Organització d’Empreses). José Joaquín Alcarria Jaime (Economia Financera i Comptabilitat), Inmaculada Martínez Zarzoso (Economia Aplicada), Miguel Ginés Vilar (Fonaments de l’Anàlisi Econòmica) i Germán Orón Moratal (Dret Financer i Tributari). La completen Vicent Martínez García (Matemàtica Aplicada) com a representant de l’àrea minoritària, Magdalena Mut Camacho (Ciències de la Comunicació), a proposta del Vicerectorat d’Estudis i Formació Permanent, en representació dels altres centres i Lara Martínez Bausá en representació del Consell de l’Estudiantat.

El Consell de Govern aprova la composició de la Comissió Acadèmica Interna del grau en International Business and Economics
El Consell de  Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de composició de la Comissió Acadèmica Interna (CAI) del grau en International Business and Economic acordada per la Junta de Centre de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

La CAI estarà presidida per Simone Alfarano (Fonaments de l’Anàlisi Econòmica). En representació de les àrees de coneixement estaran Rafael Lapiedra Alcamí (Organització d’Empreses), Enrique Salvador Aragó (Economia Financera i Comptabilitat), Inmaculada Martínez Zarzoso (Economia Aplicada), Miguel Ginés Vilar (Fonaments de l’Anàlisi Econòmica) i Achim Puetz (Dret Mercantil). La completen Pablo Juan Verdoy (Estadística i Investigació Operativa) en representació de les àrees minoritàries, Juan Carlos Palmer (Estudis Anglesos), en representació d’altres centres, a proposta del Vicerectorat d’Estudis i Formació Permanent, i Alejandro Sanz Sobrino, en representació del Consell de l’Estudiantat.

El Consell de Govern aprova la composició de la Comissió mixta Universitat-Societat (CMUS) del títol de grau en Màrqueting Digital i Analític
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de composició de la Comissió mixta Universitat-Societat (CMUS) del títol de grau en Màrqueting Digital i Analític.

La comissió estarà composta per Miguel Ángel Moliner Tena, com a representant de la CAI; Alfredo Cebrián Fuertes, de Xarxatec, German Belbis Pereda, d’Ascer, Vicente Ramos Andreu, de Raminatrans Castelló, Verónica Lagares, d’Erasmus Students Network UJI, i Ángeles Cuenca García, del Comité Econòmic i Social - GVA, com a representants socials dels grups d’interés externs; i Enrique Bigné Alcañiz, de la Universitat de València, i Ana Belén Casado, de la Universitat d’Alacant, com a professionals de prestigi.

El Consell de Govern aprova la composició de la Comissió mixta Universitat-Societat (CMUS) del títol de grau en International Business and Economics
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la composició de la Comissió mixta Universitat-Societat (CMUS) del títol de grau en International Business and Economics.

La comissió estarà composta per Simone Alfarano, com a representant de la CAI; María Dolores Parra Robles, de la Direcció General d’Internacionalització GVA, María José Soriano Manzanet, de Porcelanosa, Santiago Bretón Ramos, d’UBE, Miguel Ángel Michavila Heras, de Torrecid, i Verónica Lagares, d’Erasmus Students Network UJI, com a representants socials dels grups d’interés externs; i Carmen Díaz-Mora, de la Universidad de Castilla-La Mancha, i Joaquín Alegre Vidal, de la Universitat de València, com a professionals de prestigi.

L’UJI aprova les directrius acadèmiques dels estudis de grau per al curs 2023-2024
La Universitat Jaume I ha aprovat les directrius acadèmiques dels estudis de grau per al curs 2023-2024. Aquest document conté les normes d’aplicació general que afecten l’estudiantat de grau de la Universitat Jaume I i pretenen ser una eina que oriente l’estudiantat a l’hora de fer els tràmits reglamentaris i permeta al personal administratiu i al professorat actuar amb més seguretat i eficiència en la gestió dels procediments.

Aquestes Directrius es revisen cada curs acadèmic per tal d’actualitzar-les d’acord amb la normativa estatal i els criteris de caràcter intern que hagen pogut modificar-se respecte del curs anterior.

L’UJI aprova les directrius acadèmiques dels estudis de màster per al curs 2023-2024
La Universitat Jaume I ha aprovat, com cada curs acadèmic, les directrius acadèmiques dels estudis de màster per al curs 2023-2024. Aquest document pretén ser una eina que oriente l’estudiantat a l’hora de fer els tràmits reglamentaris i recull aspectes administratius relacionats amb matrícula, beques, expedients, certificacions i títols.

L’UJI aprova l’oferta acadèmica de graus i màsters per al curs 2023-2024
El Consell de Govern ha aprovat l'oferta acadèmica de graus i màsters per al pròxim curs 2023-2024. En graus s’impartiran un total de 35 graus i 16.108.28 crèdits, mentre que pel que fa a l'oferta acadèmica de màsters el nombre de crèdits que s’impartiran es de 3.803 en 41 titulacions. Aquests valors suposen un increment de 130 crèdits en estudis de grau i una reducció de 21 crèdits en estudis màster, respecte dels impartits en el curs anterior.

L’UJI aprova la proposta de barems específics per a concursos de professorat associat, ajudant, ajudant doctor i professorat contractat doctor interí
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de barems específics per a concursos de professorat associat, ajudant, ajudant doctor i professorat contractat doctor interí en diverses àrees de coneixement.

En concret, s’han aprovat els barems dels concursos de professorat associat de l’Àrea de Didàctica de l’Expressió Corporal, de professorat ajudant doctor de l’àrea d’Història Moderna, i de professorat contractat doctor interí de Psicobiologia.

A més, també s’han aprovat els barems per als concursos de professorat ajudant de Dret Constitucional, professorat ajudant doctor de Dret Internacional Públic, així com de professorat ajudant, ajudant doctor i associat de Dret Processal, Dret Penal i Dret Administratiu. 

L’UJI aprova la concessió de tres llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de tres llicències superiors a tres mesos per a realitzar estades fora de la universitat a professorat del Departament d’Infermeria i del Departament d’Educació i Didàctiques Específiques. Les estades es realitzaran a la Università Degli Studi di Roma «Tor Vergata» (Itàlia) i a la Universitat d’Alacant.

L’UJI aprova el Reglament per a la contractació de personal investigador i personal tècnic o gestor de suport en tasques d’investigació i innovació de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament que regula el procediment per a la incorporació de personal investigador i personal tècnic o gestor de suport per al desenvolupament d’activitats d’investigació, transferència de coneixement i innovació a la Universitat Jaume I.

Recentment, la Llei 17/2002, per la qual es modifica la Llei 14/2011 de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació ha introduït canvis substancials pel que fa a la carrera i al desenvolupament professional del personal vinculat a la investigació. Canvis que abasten des de la introducció de noves modalitats contractuals, com el contracte d’activitat cientifictècnica, fins al disseny del procediment per a l’obtenció de la certificació R3 que acredita el nivell d’independència científica recollit en el marc europeu professional del personal investigador.

Addicionalment, el pla d’actuació elaborat en el marc del segell de qualitat en investigació “HRS4R" concedit a la Universitat Jaume I per la Comissió Europea arreplega, entre els seus compromisos, el d’implementar una política de contractació de personal investigador abierta, transparente y basada en el mérito (“OTM-R”) alineada amb els principis recollits en la “Carta Europea del Personal Investigador y el Codi de Conducta per a la seua Contractació”. 

Aquest Reglament aborda ambdues situacions proporcionant una regulació actualizada dels procediments per a la contractació i les condicions en que s’ha de desenvolupar la tasca professional del personal vinculat a la investigació contractat amb recursos procedents de convocatòries externes per a la formació i incorporació de recursos humans al Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació, convocatòries per a la formació i incorporació de recursos humans dins del Pla de Promoció de la Investigació de l’UJI, projectes i ajudes específiques d’investigació obtingudes en convocatòries externes, contractes regulats en l’article 83 de la LOU o convenis o acords de col·laboració per al finançament de la investigació i innovació amb entitats o organismes públics o privats, entre altres.

L’UJI aprova l'afiliació del Departament de Finances i Comptabilitat de la Universitat com a soci protector de l'Associació Espanyola de Comptabilitat i Administració d'Empreses
El Consell de Govern ha aprovat l’afiliació del Departament de Finances i Comptabilitat de l’UJI com a soci protector de l’Associació Espanyola de Comptabilitat i Administració d’Empreses (AECA), per tal de participar de forma activa en les activitats organitzades per la institució i rebre les seues publicacions.

AECA és l’única institució professional espanyola emissora de Principis i Normes de Comptabilitat generalment acceptats i de pronunciaments i estudis sobre bones pràctiques en gestió empresarial. L’Associació organitza jornades, fòrums i seminaris en els quals s’analitzen i discuteixen les novetats de normes comptables, instruments financers i la seua influència en l’activitat dels professionals d’aquest àmbit. També publica documents de treball, notes tècniques, guies sobre normes internacionals de comptabilitat, etc. que permeten als seus associats estar al dia dels canvis en el món comptable i financer.

L’UJI organitza una exposició permanent en honor a Mikel Munarriz a la Facultat de Ciències de la Salut
El Consell de Govern ha sigut informat sobre la instal·lació a la Facultat de Ciències de la Salut de l’exposició permanent «La salut del futur mirant al passat» en honor a Mikel Munarriz, que va ser professor de la Unitat Predepartamental de Medicina.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions