Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 2/2024 (27 de febrer de 2024)

27/02/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’UJI aprova la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències Humanes i Socials
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

Aquesta modificació té com a objectiu principal adaptar el Reglament de la FCHS al Reglament sobre trasllats d'expedient i Reglament sobre reconeixement i transferència de crèdits en els estudis oficials de grau i màster amb la constitució de la Comissió de Reconeixement de Crèdits per a Graus i l'ampliació de funcions de la Comissió Coordinadora de Màsters. A més, s'ha actualitzat la denominació del PTGAS i modificat la durada del mandat del Deganat a sis anys, en coherència amb el que disposa la LOSU.

El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament dels ensenyaments propis i de formació permanent de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament dels ensenyaments propis i de formació permanent de la Universitat Jaume I.

Les principals modificacions realitzades són l’adaptació a la LOSU de la direcció dels estudis i el règim acadèmic del professorat; la inclusió de les microcredencials en la tipologia d’estudis; informació relativa a les pràctiques acadèmiques externes; l’anul·lació de la matrícula; el procediment d’elaboració, proposta, aprovació i modificació de títols; el règim econòmic dels títols de formació permanent, o la justificació de les despeses, entre d’altres.

El Consell de Govern aprova la modificació de les Directrius per a la implantació de programes de doble titulació entre títols de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de les Directrius per a la implantació de programes de doble titulació entre títols de l’UJI, un document que inclou les condicions acadèmiques i de gestió en què poden organitzar-se els programes d’estudis conduents a una doble titulació entre títols de grau o màster de la Universitat Jaume I.

Algunes de les modificacions realitzades són la diferenciació entre programes de doble titulació i programes de simultaneïtat d’estudis, així com aspectes relatius a les vies d’implantació, el contingut de la memòria, l’accés i admissió de l’estudiantat, la matrícula, les taxes acadèmiques o la sol·licitud del títol.

L’UJI aprova la sol·licitud de l’informe previ de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per al títol de Màster Universitari en Matemàtiques i Aplicacions Computacionals
El Consell de Govern ha aprovat la sol·licitud de l’informe previ de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per al títol de Màster Universitari en Matemàtiques i Aplicacions Computacionals, que canvia la seua denominació respecte a l’actual Màster Universitari en Matemàtica Computacional.

L’UJI aprova la sol·licitud de l’informe previ de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per al títol de Màster Universitari en Química Sostenible 
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la sol·licitud de l’informe previ de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per al títol de Màster Universitari en Química Sostenible, un màster que és interuniversitari per la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Extremadura i la Universitat de Múrcia.

Aquest màster és la continuació de l’actual Màster Universitari en Química Sostenible per la Universitat Jaume I, Universitat Politècnica de València, i Universitat d’Extremadura (Pla 2020). El nou màster que se sol·licita sorgeix com a conseqüència de la incorporació de la Universitat de Múrcia que implica una nova verificació del màster.

L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades, amb l’objectiu d’adaptar l’actual pla d’estudis al nou format de memòria verificada.

A més, segons el Reial decret 822/2021 i la guia de suport d’ANECA, s’ha revisat i actualitzat la informació relativa a la justificació del títol, l’adscripció a l’àmbit de coneixement, els requisits d’accés i procediment d’admissió, la descripció del pla de estudis, recursos materials i serveis i el personal acadèmic. A més, es proposa modificar la ponderació en el sistema d’avaluació de tres assignatures del màster.

L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Màster Universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Màster Universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima, amb l’objectiu d’adaptar l’actual pla d’estudis al nou format de memòria verificada.

Les modificacions realitzades són l’adscripció a l’àmbit de coneixement, la distribució de crèdits del pla d’estudis, la classificació dels resultats del procés de formació i aprenentatge del títol, l’actualització dels criteris d’accés, la inclusió de la normativa de reconeixement i transferència de crèdits, l’actualització de l’estructura del pla d’estudis i l’actualització del cronograma d’implantació.

L’UJI aprova la sol·licitud de l’informe previ de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per al títol de Màster Universitari en Innovació en Comunicació
El Consell de Govern ha aprovat la sol·licitud de l’informe previ de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per al títol de Màster Universitari en Innovació en Comunicació.

Aquest màster adapta l’anterior títol denominat inicialment «Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació» al nou reglament de màsters de l’UJI i a la LOSU.

L’UJI aprova el Pla de formació docent del professorat de la Universitat Jaume I (2024-2027)
El Consell de Govern ha aprovat el Pla de formació docent del professorat de la Universitat Jaume I (2024-2027), que pretén ser un full de ruta compartit per al desenvolupament docent del professorat que atenga els diferents moments temporals, àmbits de responsabilitat i perfil docent (inicial, permanent i de gestió docent), així com les diferents competències que configuren la seua activitat docent, a més de promoure un aprenentatge actiu de l’estudiantat.

Els programes i accions que contempla el pla són sis: programa d’acollida al nou professorat; programa de formació docent inicial; programa d’iniciació a la innovació educativa; programa de formació permanent del professorat; programa d’autoformació docent, i programa de formació per a la gestió docent.

L’UJI aprova la proposta d’oferta pública d’ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2024
El Consell de Govern ha aprovat la proposta d’oferta pública d’ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2024.

Les places a convocar pel torn lliure són: una plaça de catedràtic/a; 24 places de professorat titular, 20 places de professorat permanent laboral, i 8 places per a la incorporació de personal investigador doctor que haja superat l'avaluació del Programa d'Incentivació de la Incorporació i Intensificació de l'Activitat Investigadora (I3), o que haja obtingut el certificat com a  investigador/a establit/da (R3), de les quals 4 places per a professorat titular d’universitat i 4 per a professorat permanent laboral. Les places objecte de reserva que queden vacants es podran acumular a la convocatòria ordinària de torn lliure.

Quant a les places de promoció interna, en seran 24 per a professorat catedràtic d’universitat.

L’UJI aprova un canvi d’adscripció d’àrea de coneixement
El Consell de Govern ha aprovat el canvi d’adscripció d’àrea de coneixement del professor Manuel Chust Calero del Departament d’Història, Geografia i Art de l’Àrea d’Història Contemporània a l’Àrea d'Història d’Amèrica.

L’UJI aprova la proposta del Programa de suport a les activitats d’investigació i d’innovació i transferència del PDI de la Universitat
El Consell de Govern ha aprovat la proposta del Programa de suport a les activitats d’investigació i d’innovació i transferència del PDI de la Universitat, una iniciativa per a incentivar i reconèixer la participació del professorat de l’UJI en aquest àmbit de la seua dedicació.

L’aplicació del Programa consisteix en la modificació de la capacitat docent inicial del PDI pel reconeixement d’activitats investigadores i d’innovació i transferència. Aquestes activitats es quantifiquen mitjançant el nombre de trams d’avaluació positiva de l’activitat investigadora i de transferència de coneixement vius (sexennis), les tesis doctorals defensades o tutoritzades els darrers quatre anys, la direcció de projectes de recerca europeus/internacionals i nacionals, la direcció/edició de revistes científiques de l’UJI i la valorització dels resultats de la recerca a través de l’explotació de patents o la creació d’empreses de base tecnològica.

El Consell de Govern aprova la proposta de modificació del Document de Carrera Docent i Investigadora per a donar cobertura a la creació de figures interines per esgotament de contracte
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de modificació del Document de Carrera Docent i Investigadora (DCDI) excepcionalment com a resultat de la necessitat de contractació com a personal permanent laboral o titular d’universitat interins en el cas de finalització del contracte previ sense existir la convocatòria oficial de la plaça, així com la promoció de les figures d’ajudant doctor, Beatriz Galindo o professorat visitant. 

L’UJI aprova la concessió de quatre llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de quatre llicències superiors a tres mesos per a realitzar estades fora de la universitat a professorat de la Unitat Predepartamental  d’Infermeria, el Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura i el Departament de Ciències de la Comunicació.

Les estades es realitzaran a la Università degli Studi di Roma Tor Vergata (Itàlia), la University of Southampton (Regne Unit), la Universitat Rey Juan Carlos i la Universitat de València. 

El Consell de Govern aprova el Reglament de revistes científiques de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament de revistes científiques de la Universitat Jaume I amb què es proporcionen criteris objectius que permeten identificar les publicacions periòdiques, editades o coeditades per la Universitat Jaume I, la finalitat de les quals siga difondre el coneixement científic. Tot això, amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a les revistes científiques de qualitat i professionalitat contrastada. El Reglament també estableix el seu règim de funcionament i els requisits per a poder accedir al suport i recursos institucionals i contempla un Consell Assessor de Revistes Científiques. 

El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de règim intern de l’Escola de Doctorat de l’UJI
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Reglament de règim intern de l’Escola de Doctorat de l’UJI per tal d’introduir un conjunt de millores convenients després del període inicial de funcionament d’aquest centre i per a incloure els canvis normatius derivats de l’entrada en vigor.

Entre les novetats del Reglament, aquest contempla la Comissió de Qualitat de l’Escola de Doctorat. 

El Consell de Govern aprova el Reglament dels estudis de doctorat de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament d’estudis de doctorat de la Universitat Jaume I que té per objecte l’organització d’aquests estudis a l’UJI i proveeix el marc normatiu actualitzat amb la legislació vigent.

El Reglament contempla les normes que cal tenir presents per a l’accés i admissió de doctorands i doctorandes, la supervisió i el seguiment d’estudis, els procediments per a garantir la qualitat de les tesis doctorals, les mencions en el títol de doctorat de «Doctorat Internacional» i «Doctorat industrial», els premis extraordinaris de doctorat i la declaració d’equivalència dels títols estrangers a nivell acadèmic de doctor.  

L’UJI aprova el calendari acadèmic dels estudis de doctorat per al curs 2024-2025
El Consell de Govern ha aprovat el calendari acadèmic dels estudis de doctorat per al curs 2024-2025.

El calendari estableix del 15 de juny al 15 de setembre de 2024 el període de preinscripció per a l’estudiantat de nou ingrés. La notificació d’admissió es realitzarà a les persones interessades el 31 d’octubre i el període de matrícula serà entre el 31 d’octubre i el 8 de novembre. Finalitzada la matrícula, es realitzarà l’acollida als nous doctorands i doctorandes el 19 de novembre, mentre que l’acollida específica serà del 20 al 28 de novembre.

Per la seua part, l’estudiantat de segon any i posteriors podrà matricular-s'hi de l’1 al 15 de setembre de 2024. Així mateix, podrà sol·licitar la baixa temporal voluntària o el canvi de règim de dedicació als estudis de l’1 al 30 de setembre.

A més, s’estableix un període únic de sol·licitud de pròrroga del 2 de maig al 30 de setembre de 2025.

El calendari també contempla el període d’avaluació final i de recuperació d’avaluació desfavorable.

La Universitat Jaume I aprova els límits d’admissió per a programes oficials de doctorat per al curs 2024-2025
El Consell de Govern ha aprovat els límits d’admissió per a programes oficials de doctorat per al curs 2024-2025. En concret, l’UJI oferirà un total de 264 places repartides en 23 programes. 

El Consell de Govern aprova el calendari electoral per a la renovació de l’estudiantat al Claustre
Per resolució de la rectora de 27 de febrer de 2024, es convoquen les eleccions de l'estudiantat claustral el 6 de maig. El Consell de Govern ha aprovat el calendari electoral per tractar-se d'un procediment amb votació electrònica. La presentació de candidatures i designació de representants es podrà realitzar del 12 al 18 d’abril de 2024 i la campanya electoral es desenvoluparà entre el 27 d’abril i el 5 de maig. Les eleccions tindran lloc el 6 de maig amb vot electrònic entre les 10 i les 18 hores. La proclamació definitiva de resultats serà el 10 de maig.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions