Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 1/2024 (25 de gener de 2024)

25/01/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora informa el Consell de Govern de la supressió del projecte Districte Digital al campus
La rectora Eva Alcón ha traslladat al Consell de Govern de la Universitat Jaume I la decisió de la Generalitat Valenciana de no dur endavant el projecte Districte Digital previst al campus, concretament, a Espaitec. L’UJI havia signat un protocol general d’actuació amb l’anterior Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital per a la construcció d'un centre de Districte Digital en una de les parcel·les del Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, però el nou govern autonòmic ha desestimat aquesta possibilitat.

La rectora anuncia la participació de l’UJI en la pròxima edició del Programa EU Careers Ambassadors
La rectora ha informat el Consell de Govern que l’UJI, juntament amb altres quatre universitats, ha sigut seleccionada per a participar en la pròxima edició del Programa EU Careers Ambassadors promogut per l’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) de la Comissió Europea, una convocatòria exigent on han concorregut 21 candidatures.

Alcón ha assenyalat que «és una notícia molt bona per a la visibilitat internacional de l’UJI i per a difondre entre el nostre estudiantat les possibilitats d’ocupabilitat en el marc de les institucions europees».

La rectora insisteix en el finançament com a qüestió fonamental per al desplegament de la LOSU
La rectora de l’UJI també ha explicat al Consell de Govern les reunions mantingudes per tal d’avançar en el finançament del sistema universitari, com ara la celebrada amb la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, a finals de desembre. Eva Alcón ha subratllat que el finançament és el gran hàndicap per al desplegament de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU) i que, per això, continuarà reivindicant a les administracions implicades en el finançament de les universitats l’urgència d’assignar els recursos necessaris.

L’UJI concedeix la seua Medalla 2024 a Joan Manuel Serrat
El Consell de Govern ha aprovat el lliurament de la Medalla de la Universitat Jaume I 2024 a Joan Manuel Serrat i Teresa en reconeixement de la trajectòria professional i compromís envers la societat, la ciència i la cultura. L'UJI lliurarà la Medalla en l'acte d'aniversari de la Universitat, que se celebrarà el divendres 23 de febrer, a les 12 hores, en el Paranimf.

La projecció social i artística de Serrat és indubtable. Des de la seua irrupció en el món de la música, ha sigut protagonista d’una prolífica carrera que ha deixat cançons, discos i gires inoblidables que ja formen part de la consciència col·lectiva de moltes generacions en tot l’àmbit de la música llatina. La seua dedicació a les arts i la cultura ha tingut lloc en els formats més diversos, des d’orquestres simfòniques fins a la intimitat de piano, guitarra i veu, alternant la condició de cantautor amb l’eficaç musicalització de poemes d’autors com ara Joan Salvat-Papasseit, León Felipe, Josep Vicenç Foix, Mario Benedetti i Federico García Lorca, entre molts altres.

Al llarg de tota la seua trajectòria musical i personal, Serrat s’ha convertit en un referent internacional que abasta no només Espanya, sinó que s’eixampla fins a tot Amèrica Llatina. La seua convicció i coherència amb la llibertat i la democràcia s’ha mantingut constant i ferma des dels seus inicis.

El reconeixement a l’obra i a la persona de Joan Manuel Serrat per part del conjunt de la societat espanyola s’ha incrementat en els últims anys. «Mediterráneo» va ser escollida en 2019 per votació popular la millor cançó espanyola dels últims 50 anys. El 2 de desembre del 2021, Joan Manuel Serrat va anunciar una última gira d’acomiadament dels escenaris, «El vicio de cantar».

La Medalla de l’UJI se suma a nombroses distincions concedides a Joan Manuel Serrat, entre les quals hi ha la Creu al Mèrit Civil del Govern Espanyol, el Premi Nacional de les Músiques Actuals, la Medalla d’Or de Belles Arts, la Medalla d’Or de la SGAE, el Grammy Llatí «Persona de l’Any», el Premi Ondas «A la trajectòria», l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i la Gran Creu de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi, entre d’altres.  A més, ha sigut investit doctor honoris causa per 13 universitats.

El Consell de Govern aprova les condicions de treball del PTGAS
El Consell de Govern ha aprovat les condicions de treball del personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis (PTGAS) de la Universitat Jaume I.

El document, aprovat per mesa negociadora per unanimitat, consolida un canvi de model respecte del que s'havia aplicat des de l’any 2013 fins als primers dos mesos de 2023, moment en el qual es va reduir la dedicació del personal de 37,5 hores setmanals a 35 hores setmanals.

La flexibilitat horària permet una distribució del temps fora del rang horari de presència obligada al llarg de l’any, de manera que es facilita la conciliació i que les dedicacions quan la unitat organitzativa té càrregues de treball més altes es puguen recuperar en moments de l’any amb menor càrrega de treball.

En el document també es detalla el model de seguiment del compliment de la dedicació anual i aspectes que requereixen un tractament diferenciat en funció dels diferents coŀlectius que componen el PTGAS. 

El Consell de Govern aprova el calendari laboral del PTGAS per a l’any 2024
El Consell de Govern ha aprovat el calendari laboral del personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis de la Universitat Jaume I per a l'any 2024. El calendari contempla els dies hàbils, de vacances i els dies festius de caràcter nacional, autonòmic i local.

El Consell de Govern modifica el Reglament sobre el reconeixement i transferència de crèdits en els estudis oficials de grau i màster a l’UJI
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Reglament sobre el reconeixement i transferència de crèdits en els estudis universitaris oficials de grau i màster a la Universitat Jaume I. Entre les modificacions s’inclou un nou índex, s’afegeix un article 8 bis sobre la comissió de coordinació del màster, encarregada d’avaluar el reconeixement de crèdits per als títols de màster que hi ha adscrits; i es modifiquen les disposicions derogatòria i final. També s’han realitzat modificacions formals per a la seua adaptació al model de reglament oficial i actualitzacions de referències normatives. 

L’UJI aprova la modificació del Reglament sobre trasllats d'expedient
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Reglament sobre trasllats d'expedient que inclou la modificació de l’índex, així com modificacions formals per a la seua adaptació al model de reglament oficial i actualitzacions de referències normatives. 

L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Turisme
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Turisme, per a adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Els canvis que s’han realitzat són l’adscripció del grau a l’àmbit de coneixement «Ciències econòmiques, administració i direcció d’empreses, màrqueting, comerç, comptabilitat i turisme»; l’actualització de l’apartat de la justificació del títol; la classificació i ordenació dels resultats d’aprenentatge; l’actualització dels criteris d’accés i admissió, la normativa de reconeixement i transferència de crèdits, el cronograma d’implantació, i la informació sobre el Sistema d’Assegurament de la Qualitat, a més de la inclusió dels mitjans d’informació pública.

L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Màster Universitari en Advocacia i Procura
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Màster Universitari en Advocacia i Procura, per a adaptar-lo al nou format de memòria verificada.

Els canvis que s’han realitzat són l’adscripció del màster a l’àmbit de coneixement «Dret i Especialitats Jurídiques»; l'actualització de l’apartat de la justificació del títol, els criteris d’accés i admissió, la normativa de reconeixement i transferència de crèdits, el cronograma d’implantació, la informació sobre el Sistema d’Assegurament de la Qualitat, i la informació de l’apartat Recursos Materials i Serveis, a més de la inclusió dels mitjans d’informació pública.

La Universitat Jaume I aprova el calendari acadèmic del curs 2024-2025
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat el calendari acadèmic per al curs 2024-2025. Les classes s’iniciaran el 9 de setembre de 2024 i finalitzaran el 16 de maig de 2025. L’estudiantat tindrà dos períodes d’avaluació de semestre, del 7 al 21 de gener i del 19 de maig al 3 de juny, i un període d’avaluació de segona convocatòria ordinària del 9 de juny al 2 de juliol. A més, el calendari estableix dos períodes d’avaluació final optatius per a estudis de grau el 19 i 20 de desembre i del 4 al 6 de juny que els centres poden utilitzar per a la realització de les proves d’avaluació segons les seues necessitats o per a compensació d’hores de docència.

En els graus en Mestre i Mestra d’Educació Infantil o Primària i en Infermeria, el calendari acadèmic podrà ser modificat per la corresponent Junta de Centre per raó de les pràctiques externes curriculars.

Pel que fa als festius, serà festa de la Universitat sense activitat docent presencial el 13 de setembre i el 28 de febrer. El període de vacances durant el Nadal serà del 23 de desembre al 6 de gener; en Magdalena del 22 al 30 de març, i en Setmana Santa del 17 al 27 d’abril. També serà festiu el 24 de juny.

La Universitat Jaume I aprova els límits d'admissió per al curs 2024-2025 amb 2.908 places de grau i 1.322 places de màsters oficials
El Consell de Govern ha aprovat els límits d’admissió dels estudis de grau i màsters oficials per al curs 2024-2025. Concretament, la Universitat Jaume I oferirà un total de 2.908 places de grau i 1.322 places de màsters oficials.

Per centres, s’ofereixen en estudis de grau 800 places en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 380 en la Facultat de Ciències de la Salut; 903 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; i 825 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques on està prevista la implantació del nou Grau en Màrqueting.

Quant als màsters oficials, s’ofereixen 302 places en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 240 en la Facultat de Ciències de la Salut; 520 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i 260 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

L’UJI aprova la documentació per a l’organització del curs 2024-2025
El Consell de Govern ha aprovat el document d’organització del curs 2024-2025 que té com a objectiu establir un marc de referència per al disseny i desenvolupament dels diferents processos que s’engloben dins de l’ordenació acadèmica del pròxim curs. Es tracta d’establir terminis i criteris perquè els diferents agents que hi participen realitzen les seues tasques de manera coordinada per a assolir les metes fixades de la manera més eficaç i eficient possible.

Els principals elements que formen aquest marc són el calendari dels principals esdeveniments de l’ordenació acadèmica; la previsió del nombre de crèdits a impartir finançats en ensenyaments oficials de grau i màster; les capacitats docents i obligacions d’assistència a l’estudiantat de les diferents figures de personal docent i investigador; els crèdits de reducció de la capacitat docent per l’exercici de càrrecs acadèmics i sindicals i per l’aplicació de programes de suport a l’activitat del professorat, el procediment i criteris per a la concessió de veniae docendi al personal investigador i altres procediments relatius a l’ordenació acadèmica del curs.

L’UJI aprova la concessió de nou llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de nou llicències superiors a tres mesos per a realitzar estades fora de la universitat a professorat del Departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny; Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia; Filologia i Cultures Europees; Estudis Anglesos; Química Física i Analítica; Educació i Didàctiques Específiques; Enginyeria Mecànica i Construcció; i Física.

Les estades es realitzaran a la University of North Texas (Denton, Estats Units); Universitat de València; Universitat de Lovaina (Bèlgica); University of Glasgow (Regne Unit); Universidade do Porto (Portugal); Universidade de Coimbra (Portugal); Università di Torino (Itàlia); Brunel University London (Regne Unit), i University of Colorado Boulder (Estats Units).

El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de creació, seguiment i supressió de programes de doctorat a l’UJI
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Reglament de creació, seguiment i supressió de programes de doctorat a l’UJI. Aquesta modificació recull un conjunt de canvis d’obligat compliment derivats de l’entrada en vigor del Reial decret 576/2023, de 4 de juliol, pel qual es modifica el Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat i del Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s’estableix l’organització dels ensenyaments universitaris i del procediment de garantia de la qualitat. Entre altres qüestions, el Reglament preveu els procediments d’acreditació de la qualitat i de modificació dels programes. Així s’introdueix per primera vegada el paper de la Comissió de Qualitat de l’Escola de Doctorat. 

L'UJI aprova el Pla de promoció de la investigació i transferència de coneixement per a 2024
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I de Castelló ha aprovat el «Pla de promoció de la investigació i transferència de coneixement» per a l'any 2024 que integra sis programes i 12 convocatòries en règim de concurrència competitiva i un mecanisme d'assignació directa vinculats a la captació de recursos externs. Les accions estan dissenyades per a aprofitar les sinergies amb els diferents instruments i convocatòries del Pla Estatal d'Investigació Científica, Tècnica i d'Innovació. El pressupost per a totes les accions és de 4.242.265,63 euros.

Entre les novetats dels nous programes hi destaca la revisió del contingut de totes les convocatòries per afavorir la participació de les dones investigadores en el marc del tercer Pla d’igualtat de la Universitat Jaume I i l’obligació per a les persones beneficiàries d’adherir-se al codi de bones pràctiques en investigació i doctorat. Addicionalment, s’han posat en marxa dues noves accions amb la intenció d'incentivar la incorporació a la carrera acadèmica de l’estudiantat que cursa estudis de màster i de promoure activitats de ciència ciutadana i comunicació científica. D’aquesta manera, es tracta d’afavorir que la ciutadania participe de manera activa en la definició de l’agenda investigadora i en la recopilació de dades. Finalment, s’incrementa el pressupost i la durada temporal de les accions de finançament per a grups que participen en determinades convocatòries del Pla Estatal d’Investigació Científica, Tècnica i d’Innovació. Pàgina web: https://www.uji.es/serveis/ocit/gestio/conv/pinv24/

El Consell de Govern aprova el cofinançament de contractes de personal investigador obtinguts en convocatòries externes de recursos humans dedicats a la recerca
El Consell de Govern ha aprovat, en el marc del Pla de promoció de la investigació i transferència de coneixement 2024 i a través del Programa de suport a la formació i incorporació de personal investigador, el cofinançament, per un import proper al milió d’euros, de determinades ajudes obtingudes pels grups, departaments i instituts de recerca en convocatòries externes en concurrència competitiva per a la contractació de personal investigador.

L’UJI aprova la modificació del Marc general de les beques d’iniciació a la investigació de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Marc general de les beques d’iniciació a la investigació de la Universitat Jaume I. Amb aquesta mesura es pretén, entre altres qüestions, compatibilitzar la realització del pla formatiu per part de les persones becades amb l’estudi, així com actualitzar la dotació econòmica de les beques i el procediment de gestió de les sol·licituds. 

L’UJI aprova el calendari electoral per a la direcció de la seu de l’Institut Interuniversitari López Piñero
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat el calendari electoral per a elegir la direcció de la seu de l’Institut Interuniversitari López Piñero.

Les candidatures es podran presentar del 20 al 25 de febrer, i les eleccions  tindran lloc el 14 de març. La proclamació definitiva de resultats està prevista per al 21 de març. En cas de ser necessària una segona volta, aquesta es realitzaria el 26 març, i els resultats definitius es proclamarien el 8 d’abril.

L’UJI aprova la modificació del Programa de suport a PDI amb discapacitat 
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del Programa de suport a PDI amb discapacitat, que té com a finalitat dissenyar accions per a facilitar la tasca acadèmica del personal docent i investigador amb discapacitat o malalties greus.

La modificació s’ha realitzat en l’apartat de temporalització, que especifica que aquestes mesures s’hauran de sol·licitar tenint en compte el calendari publicat al mes de gener de cada any a la pàgina de la Unitat de Diversitat i Discapacitat.

El Consell de Govern de l’UJI aprova el Model d’aprenentatge servei de la Universitat Jaume I (APS – UJI)
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat el Model d’aprenentatge servei de la Universitat Jaume I (APS – UJI), una iniciativa que té com a objectiu impulsar institucionalment aquest tipus de formació per tal de millorar la realitat i contribuir al desenvolupament sostenible, l’ajuda mútua, la solidaritat, la pau, la col·laboració i la justícia social.

Per a l’elaboració del Model UJI-APS s’ha dut a terme un procés d’anàlisi, participació i disseny estratègic, en el qual ha participat professorat dels diferents centres de l’UJI. A més, el model s’ha desenvolupat a partir d’una anàlisi dels principals marcs conceptuals i institucionals sobre APS i dels principals referents normatius per a la institució en aquest àmbit com ara l’Agenda 2030, la LOSU, els Estatuts de l’UJI, el Codi ètic, el Model educatiu i el Pla de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat.

Alguns dels aspectes clau de l’APS universitari que es defensen en aquest model són la integració de la teoria i la pràctica; el compromís cívic; els beneficis mutus tant de l’estudiantat com de l’entorn sociocomunitari; el desenvolupament de diferents habilitats; la reflexió crítica; la diversitat de projectes i la col·laboració institucional.

El document també recull les fases bàsiques o de referència que caldria incloure en els programes que vulguen adherir-se al model institucional de l’UJI. A més, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat donarà suport al professorat i al personal implicat en el procediment de gestió de projectes desenvolupats i també s’ha creat una comissió de promoció, seguiment i assessorament de l’APS per a facilitar el desenvolupament del model.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions