Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 9/2015 (5 d'octubre de 2015)

05/10/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Climent felicita els nous membres de la Junta Permanent del Consell de l’Estudiantat

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha aprofitat el seu informe al Consell de Govern per a felicitar els nous membres de la Junta Permanent del Consell de l’Estudiantat, que queda integrada per Mar Serra com a portaveu, Àngela Collado com a viceportaveu i Erica Ferrero com a secretària.

Montón dirigirà la seu a l’UJI de l’Institut Interuniversitari de Geografia

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha aprofitat el seu informe al Consell de Govern per a felicitar el professor Enrique Montón com a nou director de la seu a l’UJI de l’Institut Interuniversitari de Geografia, desprès de les eleccions a aquest òrgan celebrades el passat 4 de setembre.

Els rector s’adhereixen al Manifest per un Finançament Just per a la Comunitat Valenciana

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha informat al Consell de Govern de l’adhesió de tots els rectors de les universitats públiques valencianes al Manifest per un Finançament Just per a la Comunitat Valenciana que està promovent la Generalitat Valenciana i que es signarà, juntament a la patronal Cierval i els sindicats, el pròxim 7 d’octubre.

L’UJI s’incorporarà a la Conferència d’Universitats per l’Estudi de la Mediació i el Conflicte (CUEMYC)

El Consell de Govern de la universitat pública de Castelló ha aprovat la incorporació de l’UJI a la Conferència d’Universitats per l’Estudi de la Mediació i el Conflicte (CUEMYC), una associació universitària sense ànim de lucre, d’àmbit nacional i internacional, l’objectiu de la qual és contribuir a la potenciació i promoció de l’estudi de la mediació i el conflicte per mitjà de la cooperació interuniversitària i el diàleg entre les universitats i els agents socials.

L’UJI concedeix la seua Medalla d’Or a l’Ajuntament i la Diputació de Castelló per la seua contribució al seu desenvolupament l’any del seu XXVè aniversari, així com al cantautor Raimon per la seua aportació cultural

El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat concedir la seua Medalla d’Or a l’Ajuntament i la Diputació de Castelló per la important contribució d’amdúes institucions en el desenvolupament del centre educatiu l’any que aquest compleix el seu XXVè aniversari. Així mateix, el Consell de Govern ha aprovat atorgar també la Medalla de l’UJI al cantautor Raimon per la seua tasca de difusió de la llengua i cultura valencianes al llarg dels més de 50 anys de vida artística. Els tres guardons han estat aprovats per unanimitat.

Segons es destaca a l’acord, l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha protegit la Universitat Jaume I des dels seus inicis, amb un suport clau al seu desenvolupament dins de la trama urbana de la ciutat i amb una col·laboració que ha estat fonamental per a poder portar a terme el seu projecte cultural i educatiu. L’Ajuntament forma part de la Fundació Soler i Godes i de la Càtedra d'Estalvi i Eficiència Energètica de la Universitat Jaume I, a més de donar suport econòmic a un ample programa cultural, educatiu i solidari. Amb la concessió d'aquesta Medalla, la Universitat Jaume I vol significar l'alta importància i estima que té per la seua ciutat, per la seua ciutadania i per les diferents corporacions municipals que durant aquest quart de segle han mantingut sempre un suport actiu cap a la nostra institució.

Respecte a la Diputació de Castelló, l’acord destaca que la corporació provincial sempre s’ha manifestat com a una aliada indiscutible de la Universitat Jaume I, des dels moments inicials de la seua fundació i fins i tot abans d’aquesta, quan va permetre la instauració del Col·legi Universitari de Castelló a les seues instal·lacions dels que van ser desprès els campus de Borriol i Penyeta Roja. Així mateix, la Diputació ha destinat important fons econòmics per al desenvolupament de la Universitat Jaume I que han estat fonamentals per a poder dur a terme, entre altres, el Programa d’Extensió Universitària (PEU), que ha tingut una contribució clau a l'extensió de la cultura per totes les comarques castellonenques. Amb la concessió de la seua Medalla, la Universitat Jaume I vol reconèixer el valor que ha tingut i ens continua mereixent la Diputació, representant de tots els pobles i comarques castellonencs, i les diferents corporacions que durant aquests anys han donat un suport clau per al nostre desenvolupament i creixement.

En quant a Raimon, el Consell de Govern ha valorat la tasca de recuperació i posada en valor de poetes clàssics i contemporanis que ha dut a terme el cantautor de Xàtiva, a més del seu treball a favor de la difusió de la llengua i cultura dels valencians. També ha valorat com a mèrits de Raimon per a distingir-lo amb la Medalla de l’UJI el seu compromís per la llibertat a través de la cançó en un moment de repressió i dictadura, que va ser fonamental per a fixar les bases de la Transició.

El Consell de Govern aprova la modificació del calendari laboral 2015

El Consell de Govern de la Universitat Jaume I de Castelló ha aprovat la modificació del calendari laboral 2015, per adaptar-lo al Reial Decret Llei 10/2015, d’11 de setembre, en què s’adopten mesures en matèria d’ocupació pública relacionades amb els conceptes de paga extraordinària 2012, dies d’assumptes particulars i  dies de vacances per antiguitat, restaurant d’aquesta manera els drets laborals perduts l’any 2012.

L’UJI elegeix un representant de l’estudiantat del Consell de Govern en el Consell Social

El Consell de Govern ha elegit l’estudiant Mar Serra com a representant del Consell de Govern en el Consell Social.

L’UJI elegeix un representant de l’estudiantat per a la Fundació General

El Consell de Govern de l’UJI ha elegit l’estudiant Mar Serra com a representant per a la Fundació General de la Universitat Jaume I.

Elsa González Esteban ocuparà a la direcció acadèmica de la Universitat per a Majors

La professora del departament de Filosofia i Sociologia Elsa González Esteban ha estat la persona designada pel Consell de Govern de la Universitat Jaume I per a ocupar la direcció acadèmica de la Universitat per a Majors de l’UJI. Així mateix, el Consell de Govern ha acordat per unanimitat que el professor Salvador Cabedo, jubilat ja, passe a ocupar la direcció acadèmica honorífica de la Universitat per a Majors.

El Consell de Govern aprova una modificació de la RLT del PDI

El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de modificació de la relació de llocs de treball (RLT) del Personal Docent i Investigador. Aquesta modificació contempla la creació d’una plaça de catedràtic d’Universitat en l’àrea d’Economia Aplicada. El Consell de Govern també ha aprovat la convocatòria d’aquesta plaça per promoció interna d’acord amb el RDL 10/2015.

La Universitat aprova la comissió d’accés a una plaça de catedràtic d’Universitat

El Consell de Govern ha aprovat la composició de la comissió d’accés corresponent a una plaça de catedràtic d’Universitat de l’àrea d’Economia Aplicada. La comissió serà presidida pel catedràtic de l’UJI Celestino Suárez. Els catedràtics de la Universitat de València Matilde Mas i Vicent Soler seran vocal designada pel Departament i vocal nomenat pel rector i designat pel Consell de Govern, respectivament.

L’UJI concedeix un permís per realitzar estades superiors a tres mesos

El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat una llicència per a estades superiors a tres mesos per al departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social i Eclesiàstic de l’Estat. L’estada es realitzarà a la Universitat d’Ottawa, a Canadà.

L’UJI modifica la normativa dels estudis propis de postgrau i de formació continuada

El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació de la normativa dels estudis propis de postgrau i de formació continuada amb el propòsit d’actualitzar l’estructura i els procediments de forma similar als estudis oficials universitaris amb la finalitat de garantir la seua qualitat docent i administrativa.

La Universitat aprova la convocatòria de personal investigador doctor per a suport dels grups d’investigació

El Consell de Govern ha aprovat la Convocatòria de personal investigador doctor per a suport dels grups d’investigació, inclosa en el Pla de promoció de investigació de l’UJI per a l’any 2015. Amb aquesta convocatòria es pretén potenciar l'activitat d’investigació dels departaments de la Universitat Jaume I, donant a aquells grups d'investigació que hagen demostrat una activitat investigadora de qualitat, i que es troben compromesos en projectes d'investigació finançats per entitats públiques i privades la possibilitat d'incorporar, durant un temps limitat, personal investigador. El termini per a presentar les sol·licituds s'inicia el 13 d’octubre i finalitza el dia 13 de novembre de 2015.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions