Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 08/2019 (2 d'octubre 2019)

02/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora informa de l'acreditació favorable del grau en CAFE per part de l'ANECA i d'un nou màster Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha informat al Consell de Govern que s'ha rebut l’acreditació favorable al pla d’estudis del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) per part de l’ANECA i que, per tant, aquest títol continua ara amb el procés de la seua possible implantació, pendent ara de la resolució del Consell d'Universitats. Així mateix, la rectora ha informat que la Comissió Europea ha concedit a la UJI el finançament per a la implantació d’un nou màster conjunt Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima amb la Universitat de Toló (Toulon, França), que el coordina, la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia i la Universitat de Lisboa. Aquest màster estarà coordinat a l’UJI per professorat del grup de recerca en Interacció i Sistemes Robòtics, a qui ha aprofitat per a felicitar públicament.

 

L'UJI incrementa un 38% els recursos captats d'Europa per a investigació

En el seu informe al Consell de Govern, la rectora ha donat compte dels resultats de l’UJI en la projecció internacional de la investigació, on s’han captat vora 10 milions d’euros en el Programa Horitzó 2020, cosa que incrementa un 38% la subvenció obtinguda en l’anterior 7è Programa marc. Només en els darrers 3 mesos, l’UJI ha resultat beneficiaria d’un total de 2,8 milions d’euros, amb els quals es desplegaran 8 nous projectes d’investigació. La rectora ha felicitat a tot el personal investigador participant, així com a l’Oficina de Projectes Europeus i Internacionals i a l’EuroFUE pel treball realitzat.
 

L'UJI aprova el Reglament de règim intern de l'Institut Interuniversitari López Piñero d'Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Tecnologia, Medicina i Medi Ambient
El Consell de Govern ha aprovat el Reglament de règim intern de l'Institut Interuniversitari López Piñero d'Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Tecnologia, Medicina i Medi Ambient que entrarà en vigor l'endemà de l'aprovació pels consells de govern de les universitats integrants de l'Institut (Universitat de València, Universitat Miguel Hernández d’Elx i Universitat Jaume I de Castelló).

L’Institut ha estat creat com a un centre de recerca i d'especialització teòrica i pràctica en el camp dels estudis històrics, socials, humanístics i comunicatius sobre ciència, tecnologia, medicina i medi ambient, així com d’altres àrees afins, i cadascuna de les seus pot desenvolupar línies de recerca pròpies. S’estructura en tres seus adscrites a cadascuna de les universitats promotores, amb entitat pròpia i està obert a la incorporació d’altres universitats.

La UJI aprueba la modificació de l’RLT del PAS
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la Relació de Llocs de Treball del Personal d’Administració i Serveis que contempla la incorporació de nou places d’administratius, un d’arquitecte/a i una altra d’assessor/a de la rectora que no suposen cap increment en la despesa  del capítol de personal.

Maria del Carmen Pastor serà la nova representant en la Mesa Negociadora

El Consell de Govern ha aprovat el nomenament de María del Carmen Pastor com a nova representant d'aquest òrgan en la Mesa Negociadora, en substitució de Pilar Ezpeleta.

L’UJI s'adhereix a la Declaració d’emergència climàtica
El Consell de Govern ha aprovat l’adhesió de la Universitat Jaume I a la Declaració d’Emergència Climàtica, una iniciativa mundial promoguda per l’ONU que implica la urgència de prendre mesures concretes per a reduir l’escalfament climàtic i defensar el futur del planeta.

La Universitat Jaume I s’uneix així a altres institucions d’educació superior que tant a Espanya com al món han subscrit aquesta Declaració. Aquesta Declaració ja va tindre el suport de l'UJI, tant a nivell individual com col·lectiu, dins de la CRUE, tal com es va informar en el Consell de Govern del 17 de juliol en signar el suport a la Declaració per part d'universitats de tot el món amb vista a la Cimera d'Acció Climàtica que s'ha realitzat a l'ONU. 

D'aquesta manera, l'UJI es compromet al repte de mobilitzar més recursos per a la recerca sobre el canvi climàtic orientada a l'acció i a la creació de capacitats; a ser carboni-neutral per a 2030 ó 2050 com a molt tard; i a incrementar l'oferta d'educació ambiental i sostenibilitat en els plans d'estudi, el campus i els programes d'extensió universitària.

L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Estudis Anglesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Estudis Anglesos que contempla, entre altres, la substitució de la persona responsable del títol i de la representant legal de l’UJI; l’actualització de la normativa de permanència, mecanismes de coordinació docent, centres i serveis de l’UJI i sistemes d’informació prèvia; el canvi en la denominació del Pràcticum o variacions en els sistemes d’avaluació; continguts, planificació d’activitats o  en el perfil d’ingrés.

L’UJI aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Medicina
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Medicina que inclou la creació d’una nova assignatura optativa en substitució d’altra; l’intercanvi de semestre entre dues assignatures de segon curs; i l’actualització del representant legal de la universitat, de la normativa de permanència i del cronograma d’implantació.

L’UJI presenta l'informe del Pla d'Ordenació Docent  per al curs 2019/2020
El vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i Professorat ha presentat al Consell de Govern l'informe de l'execució del Pla d'Ordenació Docent (POD) a la Universitat Jaume I per al curs acadèmic 2019/2020 en el qual s'informa de l'assignació de la docència en les diferents titulacions i màsters oficials i l'assignació docent en l'àmbit dels departaments.

Segons l'informe, durant el curs 2019/2020 s'impartiran un total de 18.536,69 crèdits en graus i màsters.

El Consell de Govern aprova la concessió de dos semestres sabàtics per al curs 2019/20
El Consell de Govern ha aprovat la concessió de dos semestres sabàtics per al curs 2019-2020 a dos membres del personal docent i investigador. Les estades es realitzaran a la Universitat de Glasgow a Escòcia (Regne Unit) i la Universitat Politècnica de València.

L’UJI aprova els barems específics per als concursos de professorat associat i ajudant doctor
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de barems específics per als concursos de professorat associat i ajudant doctor.

En concret, s’han aprovat els barems dels concursos de professorat ajudant doctor i professorat associat de l’àrea d’Anàlisi Geogràfica Regional i del Departament de Matemàtiques.

Els barems tenen en compte diferents aspectes com l’expedient, experiència investigadora i docent, l’activitat professional extrauniversitària, els coneixements de valencià i anglès i altres mèrits.

L’UJI convoca dues noves places de professorat contractat doctor amb caràcter interí i aprova la corresponent modificació de la RLT del PDI
La Universitat Jaume I ha aprovat la convocatòria de dues noves places de professorat contractat doctor amb caràcter interí i la corresponent modificació de la Relació de Llocs de Treball del PDI. Es tracta de places per als departaments d’Economia i de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia.

L’UJI aprova una llicència superior a tres mesos
El Consell de Govern ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a una estada a la Università Cattolica del Sacro Cuore (Itàlia).

L’UJI aprova els calendaris electorals a consell i direcció de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat els calendaris electorals per elegir consell i direcció de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP).

Les eleccions al consell es celebraran el 18 de novembre de 2019. La presentació de candidatures es podrà realitzar del 4 al 7 de novembre i la proclamació definitiva de resultats serà el 22 de novembre. A continuació, es celebraran eleccions a la direcció de l’Institut. Les candidatures es podran presentar del 26 al 30 de novembre, sent l’elecció l’11 de desembre, amb vot anticipat els dies 9 i 10 de desembre. La proclamació definitiva de resultats serà el 17 de desembre i, en cas de fer falta una segona volta, aquesta es realitzaria el 9 de gener de 2020.

L’UJI aprova el Programa d’impuls a la docència en valencià per al curs acadèmic 2019-2020
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat el Programa d’impuls a la docència en valencià per a aquest curs acadèmic 2019-2020. Aquest programa s’inscriu dins de l’Estratègia de Convivència i Promoció Lingüística (ECOPOL) de la Universitat Jaume I i té com a objectiu reforçar i impulsar la docència en valencià als graus.

Dotat amb un import màxim de 20.000 euros, el programa permetrà a les comissions de grau que es comprometen a implementar un augment de la docència en valència durant aquest curs acadèmic sol·licitar les diferents accions derivades del programa entre les que es troben finançament per a un curs de terminologia específica organitzat pel Servei de Llengües i Terminologia, la traducció de material docent, o l’assessorament lingüístic, entre d’altres.  

L’UJI aprova el Programa d’incorporació de l’anglès a la docència per al curs 2019-2020
El Consell de Govern ha aprovat el Programa d’incorporació de l’anglès a la docència per al curs acadèmic 2019-2020, que s’inscriu dins de l’Estratègia de Convivència i Promoció Lingüística (ECOPOL) de la Universitat Jaume I.

L’objectiu del programa, dotat amb un import global màxim de 44.000 euros, és reforçar la incorporació de l’anglès en la docència en els graus i incentivar l’esforç fet. Entre les accions que s’ofereixen en aquesta convocatòria a les titulacions de grau que es comprometen a incorporar l’anglès a la docència es troben accions de formació, assessorament i traducció, entre d’altres.  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions