Congrés IUEFG: «Salut, emocions i gènere» Especialistes internacionals aborden la salut i les emocions des de la perspectiva de gènere en el XX Congrés IUEFG de l’UJI

18/05/2016 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 19, 20 i 21 de maig de 2016
Acte: Congrés
Títol: XX Congrés Internacional IUEFG i II Jornades Nacionals de Salut, Emocions i Gènere
Lloc: Edifici de Postgrau i Consell Social
Hora: Dijous i divendres de 9.30 a 19.00 i dissabte de 9.30 a 14.00
Entitat: Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere «Purificació Escribano»

La Universitat Jaume I de Castelló acull els dies 19, 20 i 21 de maig de 2016 el XX Congrés Internacional Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere IUEFG i les II Jornades Nacionals de Salut, Emocions i Gènere en les quals es donaran cita diferents professionals experts i expertes que treballen o investiguen en l'abordatge de la salut i de l'estudi de les emocions, incloent la perspectiva de gènere. El Congrés, presidit per Eva Cifre Gallego del Dep. de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia, i Mamen Pastor Verchili del Dep. de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia, se celebrarà a l’Edifici de Postgrau i Consell Social de l’UJI en sessions de matí i vesprada.

L'objectiu del congrés és facilitar el coneixement mutu del treball que estan desenvolupant de manera independent, i seguir fomentant la possibilitat de col·laboracions científiques i professionals futures. El congrés continua a més amb la línia de sensibilització de professionals, i també de l’estudiantat, sobre la importància d'haver nascut home o dona, o d'haver sigut  socialitzat o socialitzada com a tal, a l'hora de pensar, actuar i sentir, així com les seues possibles repercussions en la salut i en com som tractats pel personal sanitari.

Aquest congrés s'emmarca dins dels congressos anuals organitzats per l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere «Purificació Escribano» de la Universitat Jaume I, en col·laboració amb els grups de recerca MPAGER, UnisexSida, i la consultora Equality Momentum, donant continuïtat d'aquesta manera a les I Jornades Nacionals de Salut, Emoció i Gènere celebrades en la Universitat Jaume I en 2014.

A través de diferents simposis, el congrés abordarà el gènere en qüestions com el benestar psicològic, la sexualitat o el benestar psicosocial en el treball. Els experts i expertes aprofundiran també en l'enfocament de gènere en Ciències de la Salut i en la prevenció i intervenció en violència de gènere.

Més infomació i programa en http://congresoseg.uji.es/

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut