Donar el cos a la ciència a la Universitat Jaume I

11/04/2022 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

«Malgrat el que havia escrit Celso, malgrat els ensenyaments transmesos durant mil anys, homes i dones eren éssers singulars. En tal cas, quants magnífics misteris podrien descobrir-se i resoldre's amb només buscar-los a l'interior dels cossos humans!»
El metge, Noah Gordon

La dissecció anatòmica, el primer mètode científic utilitzat pel saber mèdic per al desenvolupament global de les ciències mèdiques, permet estudiar el cos humà en el seu conjunt, parcialment i amb les seves variacions, sent la pedra angular de la formació anatòmica. La possibilitat de realitzar aquests estudis amb cossos humans reals proporciona una experiència indispensable per a comprendre i apreciar la varietat natural i normal de l'estructura corporal humana, crítica per a realitzar el diagnòstic, aplicar tractaments i entendre les imatges de diagnòstic.

En la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I, l'estudiantat dels graus en Medicina i Infermeria es forma per a adquirir coneixements precisos de l'estructura del cos humà i de les seUes variacions, establint les bases de la seua futura semiologia clínica, així com del seu raonament fisiopatològic, diagnòstic i terapèutic. Així mateix, professionals en exercici de la medicina, la cirurgia o la infermeria desenvolupen cursos i tallers de formació en àrees específiques, millorant el coneixement i maneig quirúrgic de les diferents patologies, amb l'objectiu de millorar l'assistència i l'excel·lència en la pràctica clínica.

Tot aquest coneixement és, a més, aprofitat per sanitaris amb interès investigador, duent a terme estudis orientats a la innovació diagnòstica i de procediments quirúrgics, que augmenten les taxes d'èxit i disminuisquen les complicacions.

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut