La prova de col·locació de l'SLT

18/10/2023 | SLT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La prova de col·locació o classificació s’administra en línia. Quan  l'alumne o alumna s'inscriu als cursos, ja es compromet formalment a fer-la, amb un termini pleestablert que acaba alguns dies abans (i sempre abans, lògicament) del començament del curs al qual s'inscriu. El test és obligatori per ubicar cada alumne al grup corresponent segons el seu nivell.

Dins el termini d'unes 72 hores, com a molt, següents a la inscripció, els estudiants rebran un correu electrònic amb un enllaç per realitzar la prova de classificació o col·locació que, com ja s'ha dit, s'ha de fer abans del començament del curs per determinar el curs de llengua més adequat.

És important tindre en compte dos punts:

(1) Aquesta prova de nivell no és realment una prova del nivell ja adquirit, el propòsit de la prova és obtenir una avaluació indicativa de les habilitats lingüístiques per tal de col·locar-lo o col·locar-la a un grup afí de cursos d'idiomes SLT.

(2) Us aconsellem que seguiu els passos següents: (a) Realitzeu la prova sense ajuda externa (no utilitzeu diccionaris en línia ni consulteu manuals o altres persones). (b) No responeu a les preguntes a l'atzar. (c) No actualitzeu la pàgina web mentre realitza el test, ja que es perdran els resultats. (d) Hi ha preguntes dàudio, per la qual cosa es recomana tenir lordinador preparat per escoltar i contestar les preguntes corresponents. (e) Llegiu atentament les instruccions abans de cada pregunta.

Si no atens aquests consells, el sistema et classificarà en un nivell fals i un cop a la llista ja no podràs canviar. Per matricular-te als cursos necessites realitzar la prova de nivell, per la qual cosa et recomanem que intentis respondre totes les preguntes (si no pots respondre a les primeres preguntes, significa que el curs adequat per a tu és A1.1).

  • El resultat de la prova no té en cap cas valor de certificació de coneixements de llengua.
  • El fet de no haver fet una prova pot suposar la pèrdua de la plaça o la pèrdua de sessions de classe si no es fa en el període preestabert.

Durant els dos dies hàbils previs a l'inici del curs, els alumnes rebran un missatge amb informació sobre l'aula on tindran lloc les classes.

Els diferents nivells d'espanyol i de català poden consultar-se en la taula d'equivalències de la Universitat Jaume I.

NOTA MOLT IMPORTANT

Per això, per a la inscripció als cursos CE|LE, és molt important tenir en compte aquestes errors que podries cometre:

(1) Assegurar-te bé de no inscriure't en un curs amb el mateix nom, però en un altre semestre diferent al que t'estàs a l'UJI

(2) Fer el test com més aviat millor per no perdre plaça.

(3) Anomenar els resultats amb el mateix nom de la inscripció al curs.

(4) Enviar el test des de la pròpia adreça de correu electrònic (mai des de la d'una altra persona) a l'adreça electònica exacta que indica el test.

(5) Realitzar el pagament del curs.

Informació proporcionada per: Servei de Llengües i Terminologia